Victory Bonsai, Bret Boko, Regent Zet valloittivat totosijat Suurmestaruuden ensimmäisessä karsintalähdössä. Kuva TotoTV stream

Lämminveristen Suurmestaruusravit alkoivat Victory Bonsain ja Express Duon karsintalähtöjen voitoilla

"Hevonen tuntui paremmalta jo lämmityksessä kuin kuukausi sitten Oslossa", Mika Forss kiitteli Suomen Hevosenomistajien keskusliiton Suurmestaruuden ensimmäisen karsintalähdön vienyttä Victory Bonsaita.

Mika Forss kuvaili karsinnan ja finaalin yhteisiltaa 4200 metrin kilpailuksi.

"Yritin säästellä pateja finaaliin ja kyllä niitä oljenkorsia jäi käyttämättä. Ilmeisesti finaaliin riisutaan etukengätkin pois", loppukesästä ajajien MM-kisaan Kanadaan suuntaava Forss suunnitteli.

Forss lähti toisesta parista ulkoa johtaneen Bret Bokon rinnalle jo 1100 metriä ennen maalia, kun kierroksen väliaika oli 15,5.

"Vauhti hidastui ja vauhtikestävyys on Victory Bonsain paras ase, joten päätin lähteä aikaisin."

"Victory Bonsai oli tänään pirteä ja fressimmän tuntuinen kuin Oslossa kuukausi sitten", Forss vielä lisäsi 14,1a voittotuloksen jälkeen.

SHKL:n Suurmestaruuden toisen karsintalähdön vei tiukan kamppailun jälkeen Ari Moilasen johtavan rinnalta ajama Express Duo.

Rocket Zet kaatui saappaat jalassa taistellen samaan aikaan 12,3a voittajan kanssa. Kolmanneksi kohosi rauhallisen alun ottanut Still Loving You.

Rocket Zetin valmentaja Kaisa Toivonen sai finaaliin Wishing Boyn.

Molemmista karsinnoista finaaliin selvisi kuusi parasta. Finaalin lähtöradat valittiin neljännen lähdön jälkeen. Finaali ravataan klo 20.40 Porin ravien 8. lähtönä.

Ennen SHKL Suurmestaruuden finaalia Porin yleisö ehti nähdä tamma Akaasian vahvistavan suosikkiasemaansa Vermon Kuningatarkilpaan. Se voitti Markku Hietasen ajamana tuloksella 23,1a. Loisto-Piirto/ Arto Hammar, R.R. Ruskariina/ Seppo Markkula ja Ryti-Tyttö/ Jonny Länsimäki sijoittuivat seuraaviksi.