Toto5-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto5-1: 5 Jugador 20,32 %, 3,20 e

Toto5-2: 4 Double Boost 28,55 %, 6,90 e

Toto5-3: 6 One Break Broline 43,54 %, 9,70 e

Toto5-4: 4 Lindy Poppins 51,39 %, 12,10 e

Toto5-5: 9 Celebration Song 32,65 %, 16,40 e

 

Vaihto: 97 572,40 euroa

Ennen tiistain Toto5-kohteita ajettiin ensimmäinen Teivo Grand Prixin kuudesta karsintalähdöstä, joista kustakin selviää kaksi parasta ensi viikon lauantain finaaliin tavoittelemaan 12 000 euron ykköspalkintoa.

Karsintavaiheessa erien parhaat kuittaavat 2000 euroa. Ensimmäisen tuplatonnin vei varmaan tyyliin nelivuotiskautensa aloittanut Le Gros Bill, joka hallitsi tapahtumia alusta asti. Koko 2100 metrin matka taittui aikaan 16,4a.

“Kyllähän se kertoo hevosesta, kun oli ikäluokan suurkilpailuissa viime vuonna. Tämä on rahallisesti hyvä kilpailu tälle”, Ari Vianderin valmentamaa Le Gros Billiä ohjastanut Antti Teivainen jutteli. “Kun annoin tuossa 150 metriä ennen maalia löysiä hevoselle, se oli hyvin tuoreen tuntuinen, eikä ollut kyllä epäselvää lähdön parhaasta.”

Kiihdytyksessä suosikin taakse päässyt The Best Spruce seurasi lähinnä maaliin asti, vaikka viimeisellä satasella syntyi vähän eroa. Ari Moilasen ajama Pekka Ruuthin ruuna nappasi näin toisen jatkopaikan ennen perässään tullutta Lady Redcapia, joka ei päässyt yrittämään vapaasti.

 

Toto5-1: Toisen kaarteen jälkeen kolmannesta parista kärjen rinnalle kiertänyt Jugador jyräsi maalisuoralla omille teilleen. Se oli toiseksi pelatuin ja kirjautti ajan 16,0a.

“Juoksu lähti menemään meidän kannalta hyvin, kun kärki piti tosi kovaa vauhtia”, Harri Koivusen valmennettavaa ajanut Olli Koivunen kertasi. “Jugador tuntui tosi hyvältä, ja ajattelin, että pidetään reipasta tahtia koko toinen kierros. Takasuoran lopussa alkoi jo huomaamaan, että saadaan yliote. Loppusuoran alkuun kun veti nuo vetolaput alas, se löi vielä uuden vaihteen silmään ja voitti helposti.”

Jugadorin takana käytiin tasainen kamppailu seuraavista sijoista. Kaikki halusivat antaa hevoselleen mahdollisuuden, ja neljännestä sisältä tiloja etsinyt Whitney Love pääsi kirimään lopulta tosi sujuvasti ja nappasi voittajan lisäksi himoitun lipun finaaliin. Pia Huusarin tammaa ajoi Ari Moilanen.

Johtopaikalla juossut Diesel Devoted taipui lopussa niukasti rahasijoilta. Lähdön suosikki Elliot Web pääsi kiihdytyksessä sen taakse, josta kuitenkin laukkasi jo ensimmäisessä kaarteessa.

 

Toto5-2: Vauhti vain kiihtyy. Toiseksi eniten merkitty Double Boost höyrysi kolmannen erän selvään voittoon tuloksella 14,8a.

Mistelle valtasi odotetusti johtopaikan, mutta Double Boost eteni pian rinnalle ja painosti niin rajusti päälle, että takasuoralla kaksikon juoksujärjestys vaihtui. Double Boost jatkoi kierroksen kohdallekin reippaasti 1.13:n lukemissa.

“Mulla oli sellainen mieli, että olisi lähdetty vaan hiljaa, mutta hevonen oli auton perässä tosi terävänä ja oli oikein viimeisen päälle lähellä laukata siinä. Ja kun se selvisi siitä, se lähti ravilla viemään”, Kati Lindsbergin valmentamaa oria ajanut Santtu Raitala kuvaili.

“Matkalla tuntui, että mitenköhän meidän tässä käy, mutta Kati oli laittanut hevosen oikein hienoon malliin ja se jaksoi perille asti. Finaalista pitää Katin kanssa vielä puhua, että millä taktiikalla sinne lähdetään. Nyt on sellainen mieli, että laukka oli niin lähellä ja pitää funtisa, mikä on järkevää.”

Mistellen jaloissa alkuvaihe tuntui sen verran, että se putosi viime hetkillä kolmanneksi. Finaalipaikalle nousi suosikiksi pelattu Lassic Point, joka joutui ensimmäisellä takasuoralla pakittamaan taustalle ja kiri sieltä päätöksessä monen vastustajan ohi. Matias Salon tallin suojattia ajoi Tapio Perttunen.

 

Toto5-3: Suosikiksi luotettu One Break Broline jäi taivaltamaan toista rataa ilman vetoapua, kun Star To Be Loved rykäisi sen viereltä vauhdikkaasti keulaan.

“En satsannut yhtään kiihdytykseen, ja kun sen näki, ettei keulaa saa, niin ajattelin säästää kaikki voimat loppumatkalle”, ohjissa ollut Tommi Kylliäinen kertoi. “Vauhti oli tasaisen kovaa koko ajan. Meillä oli hevonen asiallisemman tuntuinen kuin viimeksi, jolloin se oli vähän yli-innokas. Nyt se malttoi mennä hyvin eikä kuluttanut yhtään voimia tuossa. Kasasin paineita vielä loppuun, ja se voitti kyllä tosi helposti. Tämä on tosi kyvykäs hevonen ja pystyy nousemaan vielä pitkälle.”

Juuso Holttisen valmentama One Break Broline saavutti ajan 15,1a. Sitä kaiken aikaa seurannut Rowhill’s Jack kesti siinä jääneenä toiseksi niukasti ennen kolmannesta sisältä vapaasti tullutta Detroit Rock Sisua. Hanna Pasasen valmentamaa Rowhill’s Jackia ajoi Santtu Raitala.

Star To Be Loved antoi loppusuoralla pahoin periksi, ja Gold Narva menetti mahdollisuutensa sen takana.

 

Toto5-4: Kohteiden pelatuin hevonen Lindy Poppins voitti keulasta oikein varmasti ajalla 15,4a.

“Mun ei tarvinnut hätistää yhtään tohon lähtöön, ja helppoa oli muutenkin. Korvat jäi kiinni ja varaa paljon”, Juhani Inkisen ruunaa ajanut Niko Jokela kehaisi.

Viimeisen takasuoran aikana kolmannesta parista kuolemanpaikalle edennyt Intuto nappasi toisen jatkopaikan ennen sisällä juossutta Ready Pressiä, joka ei pysynyt päätössatasella aivan Lindy Poppinsin tuntumassa. Samuli Innanen ajoi Kari Innasen valmentamaa Intutoa.

 

Toto5-5: Päätöskohteen käsikirjoitus muuttui täysin, kun suosikiksi pelattu Moonlight Storm laukkasi sisäradalla lähtöön. Toiseksi eniten merkitty Celebration Song seuraili takarivistä lähteneenä alun rauhassa toista rataa pitkin, ajoi paikkojen selvittyä eteenpäin ja pääsi takasuoralla vastuksetta johtoon.

“Aika lailla oma ajo saatiin ajaa, ja hevonen irtosi kyllä helposti”, Jouni Kivelän tammaa ohjastanut Ari Moilanen iloitsi. “Hyvä esitys kaikin puolin. En tiedä mistä se johtuu, että välillä se painaa ulospäin ja välillä sisäänpäin, mutta tänään se painoi eteenpäin.”

Toisella kierroksella tempoa nostanut Celebration Song saavutti ajan 15,7a. Voitto tuli ylivoimaisesti ennen perästä jäänyttä VästerboYellowDirtiä. Santtu Raitala ajoi Allan Palmrothin valmennettavaa, joka piti selästään vapaasti kiriin päässeen Modern Seabeen täpärästi kurissa. Takasuoralla näyttävästi edennyt BWT Bayern laukkasi loppukaarteen alussa näiden tuntumasta.

Teivo Grand Prix 24.3. ratajärjestys

1   Le Gros Bill (Ari Viander)
2   Lindy Poppins (Juhani Inkinen)
3   One Break Broline (Juuso Holttinen)
4   Double Boost (Kati Lindsberg)
5   Celebration Song (Jouni Kivelä)
6   VästerboYellowDirt (Allan Palmroth)
7   Rowhill’s Jack (Hanna Pasanen)
8   The Best Spruce (Pekka Ruuth)
9   Jugador (Harri Koivunen)
10  Lassic Point (Matias Salo)
11  Whitney Love (Pia Huusari)
12  Intuto (Kari Innanen)