Toto65-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto65-1: 6 Le Gros Bill, 27,46 %, 1,67 euroa
Toto65-2: 1 Gillian Comery, 39,99%, 3,86 e
Toto65-3: 2 Always Ready, 58,83 %, 6,56 e
Toto65-4: 5 Tzubodai, 3,70 %, 55,60 e
Toto65-5: 13 Tuviker, 20,02 %, 129,89e
Toto65-6: 1 Deangelo, 67,71 %, 141,75 e

Kuusi oikein -voitto-osuus 141,75 euroa
Viisi oikein 2,88 e

Antti Teivaisen ohjastama Le Gros Bill pommitti varustemuutoksen avustamana keulapaikalle Vermon avoimessa Toto65-avauskohteessa, eikä lyhyellä matkalla ollut enää yllätettävissä.

Toto65-1: Ensimmäistä kertaa ilman kaikkia kenkiä kisannut Ari Vianderin valmentama Le Gros Bill täräytti kuutospaikaltaan lopulta selityksittä ohi sisäradan Com Miltonin ja kumppaneiden.

Tulisten alkumetrien jälkeen Le Gros Bill sai vetää rauhassa. Takana matkannut Com Milton pääsi lopussa kiriinsä, muttei Le Gros Bill antanut mitään palaa ohitukseen.

”Alkuun ajateltiin, että nopeita avaajia on sisäpuolella. Hevonen oli siiven takana liiankin pyrkiväinen, joten ajattelin, ettei turhaan aleta pidättelemään. Hevonen lähti iloisesti ja keulapaikka saatiin lopulta helposti”, Antti Teivainen selosti.

Antti Teivainen suuntaa Le Gros Billin kanssa kohti Suur-Hollola –karusellia finaalipaikka mielessä, sillä hän kertoi, että 6-vuotias on mennyt kesän starttien myötä parempaan suuntaan. Teivaisen mukaan kaikki ei ollut Vermossa hevosella pelissä.

”Le Gros Bill pyöritteli korviaan vaan ja meni tosi helponoloisesti. Voimia jäi varastoon.”

Le Gros Bill vei 4000 euron ykköspalkinnon voittoajalla 11,5aly.

Com Milton oli selvällä marginaalilla toinen ennen Thai Profitia.

Toto65-2: Salamakypärät nähtiin ohjastustoimessa, ja Riku Lehtosen ajokki Gillian Comery veti alusta maaliin.

Gillian Comerylle povattiin ykkösradalta vaikeuksia keulapaikan pitämisen suhteen, mutta Harri Koivusen valmennettava piti kärkipaikan Riku Lehtosen kanssa varsin vaivatta.

Tämän jälkeen prässääjiä ei lähdössä näkynyt. Albino Brave teki 2. ulkoa positiivisen kirin, muttei siitä ollut muiden tavoin uhkaa Gillian Comerylle. Albino Brave hylättiin vielä jälkikäteen viimeisen takasuoran käännöstä (murtautuminen), jolloin Prodigy Shark oli tuloksissa toinen, Spil The Beans kolmas.

“Yllättävän helposti, luulin että voisi olla tekemistä, mutta hyvin lähti tamma liikkeelle”, Riku Lehtonen arveli etukäteen, että kärkipaikan pitäminen voi olla lujassa. “Katsoin kun kaverit lähti kiriin, pikkuhiljaa aloin kiristää vauhtiruuvia. Kyllä oli tamma hyvä.”

Suosikkivoittaja Gillian Comeryn kultatilaan riitti tulos 15,8a/2120 metriä.

Toto65-3: Nelivuotislupaus Always Ready jatkoi kauttaan tappioitta Derby-sarjassa, kun Kari Rosimon tällä kertaa ohjastama ori oli keulapaikalta oikein vakuuttava ykkönen.

Tuomas Korvenojan valmentama Always Ready kiihdytti heti auton takaa keulaan. Viimeisellä takasuoralla se joutui pätkän matkaa spurttaamaan, kun Mika Taittonen iski River Kingillä vauhdikkaasti rinnalle. Always Ready ei prässistä välittänyt, vaan karkasi lopussa ylivoimavoittoon tuloksella 14,9a/2620 metriä.

“Koitin antaa hevosen tehdä vapaasti töitä, ja viimeisellä takasuoralla saatiin vähän painetta, mutta hevosella oli voimia vaikka kuinka mennä. Tässä mennään siinä, että hyvältä näyttää”, Kari Rosimo naureskeli tyytyväisenä.

Toisessa sisällä taivaltanut Morris lopetti toiseksi ennen River Kingiä.

Toto65-4: Teräsmiesliigaan saatiin kierroksen ensimmäinen vähemmän odotettu voittaja, kun Tommi Kylliäisen ajama Tzubodai kiitti nappireissustaan voitolla.

Suosikki Que Talin lähtö käynnistyi edullisesti, kun Hannu Torvisen ajokki piti sisäradalta keulapaikan. Suejedi painosti itsensä pian ohi, mutta Que Tal sai poimia paikan nopeasti itselleen takaisin.

Puolimatkassa kolmatta asemiaan parannellut Chique kiersi keulahevosen rinnalle, mutta jo varhain oli selvää, ettei siitä ole voittajaksi. My Ways Not Yours kiri viimeisellä takasuoralla hyvin, mutta voimia oli myös kärkipään hevosilla. 3. sisällä matkanneella Tzubodailla niitä oli varastossa eniten, ja Tero Pohjolaisen valmennettava kiri varmoin ottein ohi toiseksi pitäneen Que Talin.

“Hevosessa oli koko matkan ajan liikaakin painetta, kun se painoi liikaa naruille. Silti sillä oli tuollainen pätkä, että hyvässä kunnossa on. Viimeksi se jäi voimissaan pussiin, että sillain oli hyvät odotukset”, Tommi Kylliäinen ei voitosta järkyttynyt.

Toto65-5: Kylmäveristen keskipitkän matkan kilpailussa matkaan lähdettiin kolmelta paalulta, ja neljännellä yrittämällä päästiin vasta matkaan.

Jani Ruotsalainen otti Mopoheikein kanssa keulapaikan, eikä siitä luopunut ennen kuin lähtöön laukannut tallikaveri Sippimies ilmestyi rinnalle kirilenkin alussa.

Viimeisen takasuoralla kolme erottui, kun Draken ja Tuviker iskivät mukaan kärkiporukkaan. Loppukaarteessa Draken hyytyi, ja maalisuoralla elämänsä kunnossa kisaava Tuviker jyräsi parhaaksi.

“Tuli lähdönuusintoja, mutta saatiin ihan sopiva lähtö siinä, mikä hyväksyttiin. Jonkin aikaa ajeltiin sisällä, ja sitten tosielle, että hyvin sujui lähtö koko matkan. Kaarteessa oli jo tunne, että ohi tämä menee. Tätä ei tarvinnut – eikä oikein voikaan – käskeä lopussa, kun laukka on pinnassa”, voittajaa ajanut Marko Heikari jutteli. Tiia Paavola on voittajan valmentaja.

Tuvikerin voittotulos oli mukava 25,2/2660.

Toto65-6: Kierroksen pankki piti, kun Deangelo veti päätöskohdetta alusta loppuun.

Antti Teivaisen ajama Deangelo piti sisäradalta kärkipaikan vaivatta. Aripekka Pakkasen valmennettava piti matkavauhdin tasaisen reippaana, eikä sen voitto ollut uhattu lopussa.

“Hevonen lähti itsestään hyvin, eikä tarvinnut konrolloida kuin ulkopuolen hevosia. Deangelo jäi painamaan päälle, ja koitin pitää sen suht rauhallisena. Tämänkin kunto on kohdillaan oikeaan aikaan, että se voi olla Suur-Hollolassa oikealta lähtöpaikalta loppukilpailun hevosia”, Antti Teivainen arveli.

Angel Raziel kierteli alumatkan ulkoradoilla päästäkseen toiselle ilman vetoapua. Siitä se oli erittäin sitkeä kakkonen ennen Callela Einsteinia.

Ennen Toto65-pelin lähtöjä oteltiin kolmivuotiaiden kohde. Tapio Perttusen valmentama ja ohjastama Mask Off osoittautui parhaaksi keulapaikalta.