Toto64-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto64-1: 8 Le Gros Bill, 19,10 %, 0,92 euroa
Toto64-2: 10 Wingman, 12,23 %, 4,92 e
Toto64-3: 6 Viliviima, 43,24 %, 11,77 e
Toto64-4: 12 Wide Game, 2,80 %, 273,01 e
Toto64-5: 1 Olle Roc, 31,09 %, 725,42 e
Toto64-6: 10 Sheikki, 16,62 %, 2945,12 e

Kuusi oikein -voitto-osuus 2945,12 euroa
Viisi oikein 27,43 e
Neljä oikein 2,60 e

Vaihto: 578 342,56 euroa

Antti Teivaisen ajama Le Gros Bill käynnisti kirivoitollaan Vermon Toto64-jackpot -kierroksen.

Toto64-1: Tulisessa alkurynnistyksessä Tommi Kylliäisen ajokki Rambo Rivner piti sisäradalta keulapaikan varsin helposti, vaikka starttiraketit Kalle Kalas ja Le Gros Bill havittelivat alussa ohi.

Rambo Rivner avasi 500 metriä 10,5-vauhtia ja oli jatkossakin varsin meneväinen, jolloin mailin kisan avauslenkki kellotettiin 11,5-lukemiin.

Viimeisellä takasuoralla Rambo Rivner oli hieman muista irti, mutta takana matkannut Caroline K. iski rinnalle ahnaasti loppukaarteessa ja pisteli maalisuoralla ohi.

Viimeisen sanan sanoi kuitenkin ensin 2. ulos itsensä löytänyt ja lopulta 3. ulkoa oikein väkevästi kirinyt Le Gros Bill, joka voitti hallitusti kolmossuosikkina.

”Kasiradalta ladattiin menemään aika kovaakin. 100-150 metriä ladattiin täysiä, mutta näki, ettei keulaa ole tarjolla. Juoksupaikka oli lopulta kaukana, mutta hevonen oli tosi hyvän tuntuinen. Maalisuoran alussa oli tunne, että hyvin on voimia jäljellä, ja hevonen käänsi pelin meidän eduksemme. Tuntuisi, että yksi vaihde on tullut lisää näiden kahden startin perusteella”,  Antti Teivainen jutteli voittajasta.

Ari Vianderin valmentama Le Gros Bill ravasi 1609 metriä ennätysaikaan 12.0a. Ykköstila oli Team Luck’apin omistamalle ja kasvattamalle oriille kauden toinen kolmeen starttiin.

Toto64-2: Tasaisesti veikatussa kyvyt esiin -divisioonakarsinnassa nähtiin ylivauhtinen juoksu, kun Esa Holopainen ja Teemu Keskitalo kilvoittelivat ajokkeineen kärkipaikasta pitkään. Teemu Keskitalon ohjastama Zavenua riisti lopulta keulapaikan, mutta alku meni kummankin kannalta liian raskaaksi.

Etusuoralla Jukka Torvinen nosti Local Timen toiselle ja painui keulaan asti kirilenkin alussa. Local Timella oli rahkeita lopussa kakkospalkintoon, muttei se voinut mitään, kun Santtu Raitalan ajokki Wingman esitteli lopussa voimavarojaan ja vyöryi helppoon voittoon ennätysajallan 14,7a/2100 metriä.

Santtu Raitala oli kaavaillut Juho Ihamuotilan valmennettavalle ennakkoon erilaista juoksua.

“Ajattelin, jos meille avautuisi paikka ajaa eteenpäin. Hevonen tuntui tähän lähtöön kovissa liemissä keitetyltä, mutta ei tullut paikkaa, että olisi päästy vahvuutta esittelemään. Takasuoran alussa laput vedin silmille, jolloin oli tosi vahvan tuntuinen ja tuli voimia uhkuen maaliin asti.”

Toto64-3: Yksi kierroksen suurista suosikeista Viliviima säikäytti kannattajansa alussa, kun otti lähtölaukan. Teemu Okkolinin pasmat eivät siitä seonneet, vaan suosikki kiersi johtavan Merran Petran rinnalle jo avauslenkin aikana.

Viliviima hankki Merran Petrasta otteen hyvissä ajoin, mutta sai kovan haasteen lopussa, kun Ari Moilasen ohjastama Heporix kiri loistoreissun päätteeksi voittomatsiin. Viliviima piti Heporixin niukasti ulkopuolellaan.

“Se on vaan yksinkertaisesti niin lapsellinen, heiluttelee päätäänkin kuin Välähdys”, Teemu Okkolin kertoi alkulaukan syystä. “Tosi raskas juoksu tuli, mutta hyvin hevonen kontrasi. Heporix tuli rinnalle, niin ajettiin tosi kovaa viimeiset 200-300 metriä.”

Viliviima otti neljännen peräkkäisen voittonsa illan teeman mukaan ennätysjallaan 27,0a/2100.

Toto64-4: Teräsmiesliigassa tuli kierroksen ensimmäinen yllätys, kun Antti Teivainen ajoi voiton Wide Gamella.

Jarmo Saarelan ajokki Ginder oli alussa nopein, mutta toisen puolikkaan alussa suosikki Give Me Match eteni keulapaikalle. Santtu Raitalan ajokki sai vetää keulapaikalla etenkin toisen kierroksen todella maltillisesti. Vielä maalisuoran alussa Give Me Match näytti voittajalle, mutta Wide Game tuli loppua niin lujaa, että ehti vielä niukasti ohi.

“Ajoin hevosella Kouvolassa viikko sitten. Tuntui, että moottoria ja jaksoa on, mutta laukat pinnassa. Nyt se tuntui käteen hyvälle viimeisessä kaarteessa, mutta piti kieli keskellä suuta ajaa. Viimeisen 100 metriä sai hengittämättä olla, varaa hevosella oli kyllä”, Antti Teivainen kertoi.”

Wide Game kisasi nyt toisen kerran Matias Salon treenistä. Viisivuotias teki voittotuloksen 16,1/3120.

Toto64-5: Matias Salon talliin tuli toinen täyosuma peräkkäin, kun Olle Roc selviytyi alkumatkan vaikeuksista huolimatta parhaaksi.

Olle Roc ei ehtinyt sisäradalta nopeimpien matkaan, jolloin putosi sisäradalle kolmanneksi. Kakkossuosikki Dalton Hoss pääsi keulapaikalle häärimään Ari Moilasen ohjastamana. Jukka Torvinen kierrätti Casimir Tofin johtavan rinnalle etusuoralla.

Dalton Hoss veti porukkaa aina maalisuoralle asti, mutta vapaille väylille löytänyt Olle Roc kiri loppua niin lujaa, ettei Dalton Hossilla ollut mitään saumaa vastata.

“600-700 metriä jäljellä päästiin toiselle, ja oli sellainen tuntuma, ettei kolmannen hevonen jaksa, ja luukku tulee”, Olle Rocin ohjastaja Tommi Kylliäinen mietti.

Olle Rocin kauden toinen täyosuma tuli ajalla 16,1a/2600.

Dalton Hoss piti toiseksi ennen Zizzy Highnessia.

Toto64-6: Kylmäveristen lyhyen matkan kisa oli tapahtumarikas alusta alkaen.

Tiukassa kiihdytyksessä tuli lukuisia laukkoja, muiden muassa suuri suosikki Tahtova laukkasi mahdollisuutensa. Emma Väreen ajokki Humun Humu piti aluksi sisäradalta keulapaikan, mutta Antti Teivaisen ajokki Ruutu-Viesker otti lopulta kärkipaikan. Ensimmäinen 500 metriä mentiin 19,5-kyytiä.

Jouko Tarvaisen suojatti Hevillä eteni johtavan rinnalle, josta hankki otteen kärkihevosesta jo puolikas jäljellä. Maalisuoran alussa Hevillä näytti voittajalta, mutta lopussa askel painoi, ja Sheikki tuli vahvasti maaliin asti. Arto Hammarin ajokki ehti voittoon.

“Maalisuoran alussa en uskonut voittoon, mutta hevonen alkoi hirmukyytiä tavoittaa Hevillää. Ajattelin, että perhana, mitenhän tässä käy”, Arto Hammar kertoi ajatuksistaan maalisuoralla.