Toto4-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto4-1: 11 Leemark’s Ghost 23,77 %, 4,26 e

Toto4-2: 6 Perchpond 27,70 %, 5,76 e

Toto4-3: 11 Roofer 6,32 %, 87,89 e

Toto4-4: 1 Better Boss 46,76 %, 94,53 e

 

vaihto: 82 808,40 euroa

Niukaksi suosikiksi pelattu Leemark’s Ghost aloitti Lahden Jokimaan torstainelkun niukalla voitolla.

Toto4-1: Takarivistä lähtenyt Leemark’s Ghost seurasi viidennessä parissa ulkona, kunnes viimeisen kierroksen käynnistyessä Antti Teivainen suuntasi pikku hiljaa kirikaistalle.

Eteen nousi pian kaksi hevosta, jotka eivät heti lähteneet etenemään. Leemark’s Ghost oli maalisuoralle tultaessa vielä melko kaukana kärkihevosista, mutta viidettä rataa iskenyt 5-vuotias ruuna spurttasi 14,5-vauhtisen päätöksen ratkaisuhetket niin terävästi, että ehti kolmen hevosen rintamasta ensimmäisenä linjalle.

Alexander ja Heidi Wiikin omistama Leemark’s Ghost on kilpaillut tämän vuoden aikana jo viidesti. Niissä se on ravannut kolme voittoa, kakkossijan sekä kolmosen. Tonnin täysosuma tuli 2140 metrillä ajalla 16,4a.

“Se oli kiva, kun saatiin selkäjuoksu tähän väliin”, valmentaja Tapio Mäki-Tulokas painotti. “Kun se on joutunut keulasta juoksemaan, niin jotenkin se viimeinen suora on tuntunut ainakin itsestä siltä, että siellä on ollut enemmän, mitä se on antanut. Nyt nähtiin, että se tulee kyllä takaakin tosi kovaa maaliin. Se on koko ajan kehittynyt sarjojen noustessa, ja kyllä mä näkisin, että tässä on aika kiva tulevaisuus vielä.”

Leemark’s Ghostin edeltä ensin kolmannelle ja loppukaarteen puolivälissä neljännelle radalle kääntänyt Knocking Match kamppaili suoralla sisäpuolella myös rehdisti perille ja työntyi toiseksi nippa nappa ennen Stonecapes Sethiä, joka oli 4-vuotiskauden avauksessaan mainio kuolemanpaikalta. Dalton Hoss taipui keulasta.

 

Toto4-2: Sairastauolta palannut Perchpond jatkoi viime vuoden lopulla rakentamaansa voittoputkea, joka on nyt kuuden mittainen.

Kaarteen jälkeen johtoon edennyt Perchpond sai vetää seuraavan kierroksen täysin rauhassa, nykäisi loppukaarteessa ja pinkoi koko päätöspuolikkaan 1.12:n lukemiin. Santtu Raitalan ajaman suosikiksi pelatun 5-vuotiaan tamman selvä voitto tuli ajalla 17,3a/2140 metriä.

“Käytiin ostaa emä huutokaupasta (Italiasta), ja sitten tuli vähän probleemaa ja astutettiin se”, kasvattaja-omistaja-valmentaja Jouni Hakkisen puoliso Katja Ampuja taustoitti. “Tässäkin oli vuoden ensin joku virus. Vähän väliä oli jalat vähän paksuna, ja se oli käytännössä treenaamatta. Nyt on ollut vähän terveempi, ja ihan hyvältä näyttää nyt.”

Sisärata veti, ja Magnifique Elise sekä Holiday Mandy seurasivat muille totosijoille. Toista rataa ilman vetoapua taivaltanut Flaviano kesti neljänneksi.

 

Toto4-3: Yli puolet kohteen merkeistä kerännyt Bring Me Brodde torjui kiihdytyksessä Sultan Journeyn ja painui kaarteeseen mentäessä kärkeen, mutta kaasu hirtti kiinni. Avauspuolikas taittui kympin kyytiä ja täysi kierros 12,5:n lukemiin. Suosikin eväät oli syöty jo takasuoralla.

“Ratahan ei ole nopea. Siinä on hevosen hyvä juosta, mutta se on vähän hidas, ja 12,5 eka tuhat tähän keliin, niin olihan se ihan ylinopeutta. Hevonen painoi aika lailla ja meni hengittämättä”, Iikka Nurmonen selvitti.

Tempo suosi takahevosia, joista viidennestä ulkoa viimeisen takasuoran alussa muiden mukana kolmannelle radalle lähtenyt Roofer kiri maalisuoralla uloimpana viidettä rataa pitkin yllätysykköseksi.

Tommi Kylliäinen ajoi Sarianna Hietakankaan valmentamaa 6-vuotiasta Rooferia, jolle voitto oli vasta uran kolmas. Passionate Kempin pojan edellisestä täysosumasta ehti vierähtää pari vuotta. Neljänneksi eniten pelattu ruuna taittoi 2140 metriä aikaan 15,5a.

“Kyllä tässä on vähän taikinoitu tän voiton kaa. Markku yritti ekaksi, ja sitten me koitettiin vähän lisää ja taas harjoiteltiin. Kyllä tätä on vähän odotettukin, mutta ei ehkä tänään”, Sarianna Hietakangas totesi.

Toisesta ulkoa viimeisellä takasuoralla ilman vetoapua jatkanut Silver Wing hankki yliotteen johtoon siirtyneestä Sultan Journeysta ja oli maalisuoralla jo kiinni voitossa, muttei sekään pystynyt vastaamaan Rooferin iskuun.

Rooferin edeltä kirivaiheessa kolmatta selässä ja loppusuoralla neljättä rataa tullut Racehill Victory pinnisti kolmanneksi. Gene Touch lopetti hänniltä pirteästi toton tuntumaan.

 

Toto4-4: Iikka Nurmosen toinen suuri suosikki Better Boss onnistui täydellisesti. Sisältä hyvin lähtenyt Better Boss piti varmasti johtopaikan ja veti tasaisen hyvää tahtia vakuuttavaan voittoon, joka tuli ajalla 14,5a/2140 metriä.

“Oikein hyvä. Hevonen voitti kyllä helposti”, Iikka Nurmonen iloitsi. “Ajellaan kilpaa tasaisesti. Täällä on hyvä lähtö 75:ssä puolentoista viikon päästä.”

Toisesta parista ulkoa loppukaarteessa kirikaistalle noussut Effronte Photo puristi voittasta jääneenä toiseksi.

Kaarteen jälkeen ulommilta radoilta toiselle ilman vetoapua edennyt Luxorious Lord tsemppasi kolmanneksi ennen taustalta pitkään selässä tullutta ja loppusuoran napakasti kirinyttä Past Or Flashia.