Toto64-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto64-1: 2 Leon Coger, 42,40 %, 0,24 euroa
Toto64-2: 6 Milla Sonik, 10,68 %, 2,08 e
Toto64-3: 7 Eeti, 55,19 %, 3,51 e
Toto64-4: 2 Sheikki, 30,23 %, 11,08 e
Toto64-5: 6 Ambriel, 19,57 %, 53,38 e
Toto64-6: 4 Kaptah, 6,60 %, 400,18 e

Kuusi oikein -voitto-osuus 400,18 e
Viisi oikein 4,64 e
Neljä oikein jackpot

Vaihto: 425 786,38 euroa

Emma Väreen ohjastama Leon Coger otti kauden viidennen voittonsa Vermon Toto64-jackpotkierroksen kärkeen.

Toto64-1: Risto Väreen valmentama Leon Coger pamautti kakkosradalta kärkipaikalle, mutta muistakin osoitteista ladattiin alkuun, jolloin ensimmäiset 500 metriä mentiin 08,5-vauhdilla.

Hannu Torvinen kierrätti Stardust Fibberin johtavan rinnalle, ja kierros pisteltiin yhtätoista. Loppua kohti tempo laski, jolloin takaakin ehti kärkivääntöön. Tapio Perttusen suojatti Don Corleone Trot kiri hänniltä 15,0-lopetuksessa lujaa, mutta Leon Coger piti niukasti pintansa.

”Ensimmäinen 300 metriä oli kaikista kovin, siinä ajettiin täysiä koko ajan”, Emma Väre kertoi alusta. ”Se näkyi lopussa pikkuisen.”

Emma ja Risto Väreen treenattavat ovat napsineet viimeviikkoina ykköstiloja tiuhaan tahtiin.

”Kesä ja kaunis ilma, varmaan meidän hevosetkin siitä innostuneet”, Emma Väre arveli.

Suosikki Leon Coger teki maililla voittoajan 12,4a.

Leon Cogerin ja Don Corleone Trotin jälkeen Suomessa Pasi Tikkalan treenistä aloittanut Silver Wing oli kolmas. Staro Mochino jäi Leon Cogerin taakse pussiin.

Toto64-2: Harri Koivusen treenissä pirteästi esiintynyt Milla Sonik otti avausvoittonsa tallista, eikä mitä tahansa voittoa, vaan nappasi Tammatähdessä Ranch Kellyn päänahan.

Antti Teivainen johti alun Gresille Bokon kanssa, mutta Olli Koivunen pääsi Milla Sonikin kanssa kärkeen etusuoralla.

Hannu Torvinen ei hätäillyt Ranch Kellyn kyydissä, vaan ajoi tasaisesti kohti kärkihevosta. Loppua kohti tempo tiivistyi. Viimeisen takasuoran alussa Ranch Kellyllä oli hetken ajan pieni yliote, mutta loppukaarteessa ote kääntyi takaisin Milla Sonikille. Maalisuoralla pelipankki Ranch Kellyn ravi mureni, jolloin Milla Sonik karkasi ylivoimavoittoon.

Viisivuotias Milla Sonik ravasi vain kymmenyksen päähän Ranch Kellyn SE-ajasta, kun teki voittotuloksen 13,9/2600.

“Hevonen tuntui älyttömän hyvältä koko ajan, mutta lähtökiihdytyksessä meinasi sattua vahinko, kun hevonen haparoi aika pahastikin”, Olli Koivunen kertoi. “Sen jälkeen, kun päästiin keulaan, yritin ajaa tasaista tempoa. Ranch Kelly kun tuli rinnalle, hevoseen tuli lisää virtaa ja se tuntui hyvälle. Se voitti ylivoimaisesti, ja jäi tunne, että jos joku olisi tullut rinnalle, olisi varaa ollut. Aika mielenkiintoista.”

Hannu Torvinen kommentoi Ranch Kellyn suoritusta myöhemmin TotoTV:ssä.

“Hyvä hevonen voitti lähdön, joka meni hyvän tuloksen, joten ei ollut häpeä hävitä. Ei meidän hevonen ollut sellainen kuin odotettiin. Vikaan kurviin Kellyn ongelmat kasaantuivat eniten. Tuommosta se on tehnyt nyt muutaman kerran, että koko kroppa alkaa haroa tyhjää. Ei selvää, että mitä vialla. Onneksi on kolme viikkoa Suur-Hollolaan, että saataisiin siellä huippusuoritukset. Todennäköisesti Kymi GP:ssä ei kisata, kun tuollainen suoritus tuli, niin ei voi siihen lähtöön mennä.”

Toto64-3: Eeti kiilasi itsensä vuoden voitokkaimman ravurin paikalle, kun nappasi kauden kahdeksannen voittonsa Sisusarjassa.

Antti Teivaisen ajama Enon Vilppi ampaisi 20 metristä rivakasti matkaan ja eteni keulaan jo 1. kaarteessa ohi laukanneen Viliviiman. Kauaa ei myöskään Jouni Törmänen aikaillut Eetin rattailla, vaan latasi kärkeen etusuoralla.

Puoli kierrosta myöhemmin voimamenijät Tuviker ja Morison rynnistivät kolmatta eteenpäin, mutta jäivät sinne, kun Pelipisteellä ei haluttu luovuttaa paikkaa johtavan rinnalla. Sen laukattua Tuviker pääsi kirilenkin alussa toiselle.

Tuviker otteli sitkeästi perille, mutta se ei saanut Morisonin tavoin otetta Eetistä, joka piti hallittuun täysosumaan.

“Juoksu meni puoliasiallisesti, mutta hevosella jäi vaihe päälle, kun jouduin keulaan ajamaan. Se jäi painamaan, joka huolestutti. Poika joutui töitä tosissaan tekemään”, Jouni Törmänen myönsi.

Suursuosikki Eeti teki voittoajan 26,5/3140 metriä.

Tuviker oli maalissa toinen, Enon Vilppi kolmas.

Toto64-4: Pelisuosikki Tahtovalle kävi kiihdytyksessä köpelösti, kun Larsman pamautti startista kyselemättä ohi keulaan, eikä Hannu Torvisella ollut yllättäen mitään sitä vastaan, että tauolta maltillisin odotuksin palannut Kielas eteni vetotöihin. Toisen puolikkaan alussa Sheikki otti keulapaikan, jolloin Tahtova oli jo 4. sisällä.

Sheikki veti kierroksen 23,0-lukemiin, mutta välissä mentiin ennen kirivaihetta hiljempaa. Pitkästä aikaa ravilla koko matkan pysynyt Sokker tuli lopussa keulahevosta lähimmäksi, mutta Matti Lautamäen valmentama Sheikki piti helppoon voittoon.

“Oli sellainen erilainen lähtö, kun päästiin keulaan. Sheikki oli hirmuisen rento auton takana, jolloin pystyy lähtemään kovaa. Tosi hienosti hevonen toimi, vaikka painoi ensimmäiset 600-700 metriä ohjalle, mutta sitten rauhoittui. Hyvin helposti tuli voitto”, Arto Hammar sanaili.

Kakkossuosikki Sheikki voitti tuloksella 23,9a/2100 metriä.

Ari Moilasen ajama Hymynkare paikkasi alun laukkansa väkivahvasti ja oli maalissa kolmantena. Tahtova jäi pussiin.

Toto64-5: Salamakypärät lähdössä sisäradan Beauty Erin piti keulapaikan, mutta vaihe jäi silmään, kun se paineli avausviissatasen 08,0-vauhdilla ja kierroksen 12,0-lukemiin.

Kirilenkin alussa Anette Antti-Roikon ajama Ambriel rynnisti keulaan, josta piti helppoon voittoon. Anette Antti-Roikolle voitto oli ensimmäinen kärrylähdöissä.

“Mahtava fiilis! En ole paljon kärrylähtöjä ajanut, ja kun pääsee Vermossa 64-lähdön ajamaan, niin on hienoa”, Anette Antti-Roiko hehkutti. “Ajatuksena oli, että keulasta ajetaan vaikka väkisin. Kurvin jälkeen oli korvat kiinni, mutta ajattelin varmuuden vuoksi nykäistä, etteivät pojat pääse ohi.”

Timo Korvenheimon treenaama Ambriel vei lähdön kakkossuosikkina ennnätysajallaan 14,0a/2100 metriä.

Kakkospalkinto meni High Flyingille, kolmas oli Nizza. Selkeä pelipohja Baby Beyonce tuli maaliin seuraavana.

Toto64-6: Tasokas ja tasaisesti veikattu derbysarja meni Olli Koivusen ajamalle Kaptahille.

Mika Forssin ajama Bosse Nice otti kympin avauksessa keulapaikan. Ruuna johti, kunnes laukkasi reilu kierros maaliin. Kärkipaikka putosi Kaptahille, joka hallitsi 2600 metrin kisaa väljästi perille asti voittonoteerauksella 14,2a.

“Bosse Nice tuli alussa niin lujaa, ettei jäänyt oikein vaihtoehtoja, kun en halunnut myllyn alle jäädä”, Olli Koivunen kertoi taktiikastaan. “Bosse Nice kun lähti laukalla alta pois, kävi vähän joulut. Osakkeet nousivat korkealle silloin.”

Napakasti lopettanut Joyride Luxi oli toinen ennen Knows Bestiä.