Porissa torstaina alkuillasta ravatusta lämminveristen Suurmestaruudesta ei puuttunut väriä, kun Antti Teivainen ajoi President Lindyllä johtopaikalta ja Farzad Boko laukkasi lopussa mahdollisen voittonsa.

Kilpailun suosikki Lexus Dream oli mukana kärkikuvioissa alusta loppuun. Ari Moilaselle selvisi jo varhain, että johtopaikalle ei ole tällä kertaa asiaa, ja sen jälkeen piti tehdä tiukkoja ratkaisuja.

“Ajettiin hetkeksi taakse, ja olin sitten ihan kahden vaiheilla, että jäänkö siihen vai nousenko ulos. Tällä kertaa tein oikean ratkaisun”, Ari Moilanen kuittasi päätöksen.

Parijono eli heti toisen kaarteen jälkeen, kun peräti kolme hevosta siirtyi sisäradan jonosta ulommas. Lexus Dream jatkoi kuolemanpaikalla, ja sen perässä tulivat Farzad Boko sekä Sue’s Photo. Ensimmäiseltä takasuoralta toista rataa ilman vetoapua keskijoukossa tullut T.Rex olikin yhtäkkiä neljännessä parissa ulkona.

President Lindyn raju 06,5-vauhtinen aloitus oli liikaa. Se putosi loppusuoran avautuessa voittokamppailusta, jota kävivät tiukimmin Lexus Dream ja sen takaa iskenyt Farzad Boko. Ratkaisu tapahtui ikävästi Farzad Bokon laukan muodossa.

Tommi (Kylliäinen) olisi voittanut ravia mennessään, mutta tällaista tämä raviurheilu on. Lexus Dream teki tänään kovan juoksun, ja mun mielestä tämä oli hevosen uran yksi parhaita juoksuja”, Ari Moilanen kertoi.

Puolimatkassa tyhjäksi jäänyttä sisärataa kärjen taakse edennyt Lindy Poppins pääsi lopussa sujuvasti vapaille ja työntyi toiseksi ennen Sue’s Photoa. Molemmat lähtivät mukaan pronssidivisioonaan oikeuttavalla voittosummalla ja ylittivät näin odotukset. Lindy Poppins kaunisteli samalla ennätystään toista sekuntia lukemiin 11,9a, kun Lexus Dreamin voittoaika 2100 metrin matkalla oli kaksi kymmenystä parempi.

Lexus Dreamin kasvattaja Toni Lasila omistaa 5-vuotiaan ruunan Toni Rytkölän kanssa. Markku Niemisen valmennettava kuittasi Suurmestaruudesta 20 000 euroa ja on tienannut tänä vuonna jo lähes satatuhatta euroa.

“Se on sellainen veijari ja aina iloinen ja hyvällä tuulella ja keksii kaikkia kujeita”, hoitaja Johanna Kyläkoski luonnehti. “Vähän on mietinnässä tuolta Ruotsin puoleltakin lukea sarjoja. Siellä olisi tarjolla jotain 5-vuotislähtöjä.”

Ari Moilanen tiesi kertoa, että Lexus Dreamille on kaavailtu Jubileumspokalia.

Suurmestaruus ajettiin torstain viidentenä Toto65-kohteena. Kierroksen tapahtumista enemmän seurantajutussa.