Perjantain Hevosurheilun neuvontajutussa käsitellään jokaista hevosta koskevaa aihetta, hevosen selkää.

Vanhan sanonnan mukaan selän keskelle pitäisi voida kaataa litra maitoa ilman, että se lähtee valumaan kylkiä pitkin maahan.

Hevosen oma spontaani venyttely aamuisin karsinasta ulos tullessa on aina merkki. Se on sitä myös siksi, että sillä ei ole kipuja ainakaan siinä kohdassa, mitä se venyttelee. Hevonen ei periaatteessa venytä kipua vastaan.

“Ihminenhän on sellainen, että rupeaa venyttelemään kiivaasti sen jälkeen kun jo sattuu, ja kun peli on jo menetetty, sen sijaan että olisi tehnyt sitä silloin kun siitä vielä olisi ollut hyötyä”, kattavassa selkäartikkelissa asiantuntijana toimiva tohtori Heli Hyytiäinen sanoo.

Perjantailehti kertoo porkkanajumpasta sekä esittelee lähikuvajutussa Vermon menestyjän Stonecapes Poen ja Vielä on virtaa –artikkelissa sen emän Stone Capes Beautyn.

Hevosväki juhlii parhaitaan lauantaina Lahden Ravigaalassa. Hevosurheilun toimitus teki omat valinnat Vuoden parhaiksi. Lue lehdestä, kuka sai toimitukselta eniten ääniä Vuoden kasvattajaksi, hevosen omistajaksi, valmentajaksi, amatöörivalmentajaksi, ohjastajaksi ja amatööriohjastajaksi.

Ratsastusliitteessä todetaan, että ohjasajo vaatii vaivannäköä, vihjepaketeista löytyy analyysit muun muassa Joensuun ja Turun Magic Mondayn jackpot-kierrokselle.

Tutustu Hevosurheilun maailmaan joko perinteisen printtilehden tai digilehden tilauksella tästä.