Toto4-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto4-1: 6 Like a Boeing, 32,53 %, 4,02 e
Toto4-2: 10 Mountain Hooligan, 16,23 %, 10,22 e
Toto4-3: 4 Capitol Hill, 31,13 %, 12,85 e

Vaihto: 33 155,60 euroa

Kari Alapekkalan ohjastama Like A Boeing oli edellisviikon tapaan etevin Tornion raveissa keulapaikalta. Tällä kertaa voitto tuli Toto4-pelin avauskohteessa suosikkina. Iltapäivän päälähdöissä ratkottiin Lapin mestarit. Lämminveristen voitto meni Capitol Hillille.

Toto4-1: Like a Boeing esitti heti kiihdytysvaiheessa osaamistaan, kun viisivuotias ruotsalaisruuna kiihdytti juoksuradalta napakasti kärkipaikalle, jossa sai vetää koko avauskierroksen ajan maltillista vauhtia.

Kirilenkin alussa pitkään kolmannella tarponut Staro Kung Fu pääsi laskeutumaan keulahevosen rinnalle. Vauhti kiihtyi selvästi, ja kolmas puolikas oli koko lähdön kovin (14,0).

Loppukaarteessa Quadrifoglio kiri ulkoa kohti voittotaistoa, mutta pilasi laukkaan. Viimeistään silloin Like a Boeingin kovin haastaja väijyi selässä. The Chief Of Rome kiri 2. sisältä napakasti vetojuhdan kimppuun, muttei ehtinyt ennen maalia ohi.

”Vaarallinen hevonen oli selässä, joten yritin pitää pakkaa kiinni. Tiukoille meni, kun kaverilla tuli hevonen kovaa”, Kari Alapekkala myönsi. ”Like a Boeing on tosi hyväntuntuinen, riski ja iso hevonen. Mielenkiinnolla odotetaan tulevaisuutta.”

Kolmannen kerran Kari Alapekkalan treenistä kisannut Like A Boeing voitti 2100 metrin kisan ajalla 17,6. Henry Tapani Lindell omistaa voittajan, jonka kasvattaja on M J Företagen AB.

Toto4-2: Petteri Joen valmennettavien kuiva kausi päättyi, kun talliin tuli ensimmäinen ykköstila sitten toukokuun lopun. Kaivatun ykköstilan nappasi Mountain Hooligan.

Jorma Hannus sai torjuttua sisäradan Spitfire Effen kanssa ulkoa ohi mielineet, mutta napakasta kiihdytyksestä johtuen ensimmäiset 500 metriä kiskottiin vesisateen kastelemalla radalla 10,5-vauhdilla.

Vauhdin rauhoituttua selvästi kierrätti Kari Alapekkala Willy Fogin johtavan rinnalle. Se hankki Spitfire Effestä otteen maalisuoralla, mutta Big Boss Kempin vetoavusta maalisuoralle saakka nauttinut Mountain Hooligan kuittasi lopussa ohi ja teki täydellä matkalla voittoajan 16,0a

“Niin mahtava henkilökunta, että on toivottu ja odotettu onnistumista”, osaomistaja Aki Sikkilä kommentoi. “Mountain Hooligan on hieno jätkä, jonka kanssa on tehty Peten tallissa hienoa työtä. Ilolla on seurattu.”

Kolmossuosikki Mountain Hooliganin jälkeen toinen oli Willy Fog. Ville Pohjolan ajama Big Boss Kemp tuli maaliin seuraavana.

Toto4-3: Lämminveristen lyhyellä matkalla käyty Lapin Mestaruus -lähtö oli Sanna Palosaaren valmennettavien juhlaa. Tallin kivikovasta ruunakaksikosta pidemmän korren veti Mauri Jaaran ohjastama Capitol Hill.

Petteri Joen suojatti Pharaon Face latasi kyselemättä kärkipaikalle, mutta tällä kertaa paikka ei ollut avain onneen, sillä jo päätöspuolikkaan alussa Capitol Hill kiri edelle.

Maalisuoralla Santtu Raitalan ajama Maffioso Face saavutti Capitol Hilliä, mutta tämä voitti hankkimansa etumatkan turvin helposti ajalla 12,8a

“Hattua nostaa heille. Markku ja Sanna tekevät hienoa työtä hevosten kanssa”, Mauri Jaara kehui voittajan taustavoimia. “Jos tästä puhutaan, varsana se oli hyvä, mutta henkisellä puolella ollut sanomista varmaan. Puolenkymmentä starttia se on ollut tasollaan. 700-800 jäljellä oli pakko lähteä kolmannelle, mutta hyvä paine oli ohjissa, ja pääsin jo nopeasti keulaan, kun Peten hevonen ei ollut parhaimmillaan. Se ratkaisi paljon.”

Kohteensa pelatuin Capitol Hill palkittiin tittelin lisäksi 2500 eurolla.

Tornion Toto4-seurantajuttua päivitetään lähtöjen myötä.