Toto76-voittajat ja rivin arvo

Toto76-1: 16 Like You, 0,40 euroa
Toto76-2: 1 William Birdland, 0,60
Toto76-3: 3 Vallun Ralli, 0,90
Toto76-4: 5 Amorce Savage, 3,60
Toto76-5: 2 Strait Iron, 26,30
Toto76-6: 2 Nooran Vili, 203,10
Toto76-7: 7 Up-Date Hoss, 4774,50

Seitsemän oikein voitto-osuus 4774,50 euroa
Kuusi oikein 88,80 e.

Tapio Perttusen suojatti Like You uusi viimevuotisen voittonsa Kaustisen Festivaaliraveissa.

Tapio Perttunen starttasi tamman kanssa takamatkalta. Like You sai käskyn kolmannelle jo vajaa kierros juostuna.

Vahva runttaaja kiri riskisti, mutta loppukaarteessa yksi vastustaja näytti karkaavan. Iikka Nurmonen oli Sahara Hotladyn kanssa karussa muilta, mutta tamman ravi hukkui kohtalokkaasti maalisuoralla.

Voittajavaljakko kohtasi kisan aikana myös ongelmia.

“Tamma otti lähtiessä pienen laukan. Se ei takamatkalta haitannut niin paljoa, kesti vain 50 metriä pidempää ajaa porukka kiinni”, Tapio Perttunen kertoi.

Perttusen mukaan vastustajan haaveri saattoi ratkaista pelin.

“Keulahevosen laukka maalisuoralla saattoi olla meidän onnemme”, Perttunen myönsi ja harmitteli samalla vastustajan epäonnea.

Seitsemänvuotiaan tamman voittotulos oli 14,7 / 2120 metriä.

Tuomas Pakkanen pääsi tuikkaamaan Dreaming Bluesin kanssa sisältä kakkosrahoille. Mika Forssin ajokki Tiger Shark tuli maaliin seuraavana.

Toto76-2: Lämminveristen pitkällä matkalla sattui ja tapahtui.

Suursuosikki William Birdland menetti keulapaikan kiihdytyksessä, mutta Mika Forssin ajokki poimi paikan pian takaisin itselleen. Kauaa ei kaksikko saanut rauhassa vetää, kun Veikko Tolkkinen iski Steel Anemonen kanssa täyttä höyryä keulahevosen kimppuun. Hetki mentiin urku auki, mutta William Birdland pystyi kuin pystyikin torjumaan uhan.

Lähes samassa Tommi Kylliäinen teki Zigge Silvion kanssa ratkaisun ja eteni keulaan. Paikka oli kuitenkin taas tarjolla William Birdlandille, joka kesti sitkeästi perille saakka alun revittelyistä huolimatta.

“Hienoa on varmaan katsoa sivusta suomalaista raviurheilua, mutta välillä meidän pitäisi miettiä näiden hevosten tulevaisuuttakin. Onneksi William Birdland on älyttömän vahva ja kesti voittoon”, Forss sanaili.

Zigge Silvio pääsi lopussa vapaalle radalle niin myöhään, ettei ehtinyt haastamaan voittajaa. Mauri Jaara kuskasi Protectorin kolmosrahoille.

Toto76-3: Kierroksen pelipankki oli luottamuksen arvoinen.

Tuomas Pakkanen latasi Vallun Rallin kanssa keulapaikalle. Valjakko ei saanut prässiä ja voittokoneella oli lopussa helppo työ karata muista ilmavasti. Voittotulos 23,8a / 1609 m oli hevosen uusi ennätys.

“Vallun Ralli on oikein lahjakkaan oloinen hevonen. Meillä oli nopea hevonen ja hyvä lähtöpaikka, joka kyllä paljon auttoi tähän tehtävään”, Pakkanen myönsi.

Mauri Elfvingin valmentama Vallun Ralli on juossut nyt urallaan 15 kertaa kilpaa ja voittanut niistä 11.

Ville Pohjolan ajokki Vilivillis kipusi toiseksi, Carmikas piti kolmanneksi maalisuoran laukastaaan huolimatta.

Toto76-4: Kaksi päivää, kaksi voittoa.

Kaustisen viikonlopun menestysnimi Tuomas Pakkanen juhli jälleen.

Eilen Kaustisella juhlinut Amorce Savage ravasi johtavan rinnalla, josta juonen päästä kiinni saanut ravuri jyräsi varmaan voittoon Kyvyt esiin -divisioonakarsinnassa.

“Amorce Savege on ollut treeneissä aina oikeinkin hyvän oloinen, mutta jyvä oli tosi pitkään hakusessa. Nyt tuntui, että menemisessä oli varmuutta”, Pakkanen kiitteli valmennettavaansa.

Wicasa Sioux kesti Mika Forssin käsistä toiseksi keulasta, Kari Lehtosen ajama Joe le Taxi seurasi kolmanneksi.

Toto76-5: Edellisen lähdön tapaan lähtö meni kolmossuosikille.

Voitokas Strait Iron sai rattailleen ensimmäistä kertaa Hannu Torvisen. Ensituttavuus sujui parhaalla mahdollisella tavalla, kun mukavan reissun toisella radalla saanut ruuna kiri lopussa varmasti kärkeen.

“Tänään mentiin reipasta, joka kävi meille tosi hyvin. Ajattelin etukäteen, että kolmen porukassa voimme olla, jos kaikki menee putkeen. Hevonen oli tosi hyvä tänään”, Torvinen kehui Kaj Sundholmin valmentamaa ravuria.

Mauri Jaaran ajokki Anaheim Kemp liisi toiseksi ennen Matti Halosta ja Wheelia Awakea.

Toto76-6: Haastaja- vs. huippudivisioonakarsinta oli yllättäjän heiniä.

Niko Jokela nappasi laukkojen avustamana keulapaikan Nooran Vilin kanssa. Valjakko ei luopunut paikastaan missään vaiheessa, vaan vastasi yllätysvoittoon. Nooran Vilin peliprosentti oli viisi.

“Tamma meni varmasti ja vastasi hyvin. Silti tarkkana sai olla maaliin saakka”, Jokela kertoi.

Hietaset veivät seuraavat sijat. Hannu oli Joriinin kanssa toinen, Markku Tuulenpojun rattailla kolmas.

Toto76-7: Festivaaliajo päättyi suuryllättäjän juhliin.

Ari Moilanen otti alussa liinat kiinni Up-Date Hossin kanssa ja peruutti hännille. Kaksikko sai kirivaiheessa Madridilta kiriapua ja kiitti siitä tykittämällä yllätysvoittoon.

Voittotulos oli 11,3a / 1609 metriä. Madrid oli toinen, kolmatta tahkonnut Special Promise kolmas.

Lisää aiheesta pian Hevosurheilun nettisivuilta.