Toto75-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto75-1: 10 Lindy Poppins 10,57 %, 2,20 e

Toto75-2: 16 Mysteerio 43,35 %, 3,90 e

Toto75-3: 12 North Lexus 56,86 %, 7,70 e

Toto75-4: 6 Vappuäijä 9,73 %, 38,00 e

Toto75-5: 9 Chief Orlando 52,04 %, 56,10 e

Toto75-6: 4 Rokin Maxi 8,29 %, 294,70 e

Toto75-7: 4 Staro Moschino 18,31 %, 560,50 e

 

Voitto-osuudet:

7 oikein 560,50 euroa

6 oikein 7,90 euroa

 

Vaihto: 284 725,90 euroa

Teivossa ajetun Ravilauantain Toto75-kierroksen avauskohteen suosikki Freelancer jäi paikkojen selvittyä kiertämään toista rataa ilman vetoapua, ja voittoon nousi kolmannessa parissa juossut Lindy Poppins.

Toto75-1: Kymppinumerolla kilpaillut Lindy Poppins selvisi kolmanteen pariin ulos, josta se nousi toisessa kaarteessa edellä menneen M.T.Kittyn perässä kolmannelle radalle. M.T.Kitty ei pystynyt parantamaan asemiaan ja palasi takasuoralla toiseen ulos, jolloin Lindy Poppins jatkoi ilman vetoapua.

Perässä tullut Merit haastoi lopussa tiukasti, mutta maalikamera todisti Lindy Poppinsin ylittäneen linjan niukasti aikaisemmin.

“Kun rata on pysynyt näin hyvänä, niin nosti ilman muuta osakkeita. Ajettiin reipasta, eikä jäänyt lähdössä onneksi liian kauas, niin oli sitten mahdollisuus taistella kärkisijoista”, Lindy Poppinsin omistaja ja valmentaja Juhani Inkinen sanoi.

Niko Jokela ajoi Lindy Poppinsia, joka oli neljänneksi pelatuin ja teki 1600 metrillä ajan 13,4a. Se jäi vain kymmenyksen 8-vuotiaan ruunan ennätyksestä.

Merit oli täpärästi hävinneenä toinen, ja loppusuoralla uudestaan kiriin kääntänyt M.T.Kitty puristi kaksikosta jääneenä kolmanneksi. Freelancer selvitti vaikean juoksupaikkansa mallikkaasti ja puristi neljänneksi.

Kympin avauksessa johtopaikan vallannut Vixpress Li antoi lopussa vähän periksi. Sisältä lähtenyt Finally Famous pystyi vastaamaan sille, mutta se pilasi kaarteen alkupuolella laukkaan. Mika Forssin mukaan se löi takajalkojaan kärryihin ja rytmi sekosi sen takia.

 

Toto75-2: Niko Jokela palasi voittajaesittelyyn myös Mysteerion kanssa. Neljänkympin pakilta aloittanut suosikki tavoitti pääjoukon toisessa kaarteessa, lähti saman tien reissuun ja eteni viimeisen takasuoran lopussa johtoon.

Tasaisen hyvää tahtia maaliin asti jatkanut Mysteerio erkani ylivoimaiseen voittoon, joka tuli 2140 metrillä ajalla 25,4.

“Voiton ylivoimaisuus kyllä yllätti, täytyy myöntää”, valmentaja Veli-Matti Kangasluoma myhäili. “Se rupeaa menemään letkeämmin. Se oli ensin sellaista väkinäistä, kun oli pitkiä taukoa, mutta nyt se vauhtikin tulee paremmin irti sieltä.”

Neljännestä parista ulkoa päätöskierroksella kolmannen radan kiriletkaan liittynyt Riipinen puristi loppuhetkillä ohi edellä menneestä Karlosta. Pelatuimmista Manionni laukkasi toisessa kaarteessa.

 

Toto75-3: Kohteiden pankki North Lexus kiersi voittoon porukan hänniltä, josta se sai kirilenkillä loistavaa vetoapua tallikaveriltaan Selene Lunelta.

“Siinä oli ihan hyviä hevosia meidän etupuolella, mutta loppujen lopuksi onnistui ihan nappiin, kun saatiin niin mahtavaa vetoapua Selenestä ja päästiin tuossa lopussa vaan nautiskelemaan”, Olli Koivunen iloitsi.

Johtopaikalla juosseen Right Brolinen takaa loppusuoran alussa irti päässyt Arnold Halm esti Harri Koivusen talliparin toteutumisen, kun se puristi maaliin niukasti ennen Selene Lunea.

Selvään voittoon kirinyt North Lexus kirjautti 2600 metrillä ajan 15,4a. Ykkössija oli 5-vuotiaalle ruunalle jo kauden viides.

 

Toto75-4: Antti Ojanperän valmennettavat nappasivat Mauri Tuurnan ajossa kaksoisvoiton, mutta selvä suosikki Herra Heinämies ei mahtanut mitään tallikaverilleen Vappuäijälle, joka runttasi voittoon kuolemanpaikalta.

Juoksuradalta lähtenyt Herra Heinämies aloitti hapuillen, mutta selvisi kuitenkin pääjoukon matkaan ja sai lopulta asemat kolmannesta ulkoa, kun alun kolmatta rataa kiertänyt Turelius eteni takasuoralla johtoon ja Vappuäijä jäi vetämään toisen radan jonoa.

Vauhti pysyi tasaisen hyvänä, ja lopulta Vappuäijä kesti sen parhaiten. Santtu Raitalan ajama kolmossuosikki runnoi varmoin ottein voittoon ennätyksellään 26,0/2120 metriä. Kymppitonnin ykköspalkinto lähes tuplasi sen tienestit.

“Tän hevosen kapasiteetti on ollut vähän mittaamatta. Antti on kehunut tätä koko iän oikeastaan, ja se yleensä tietää, mistä puhuu. Sillai oli mielenkiintoista lähteä mittaamaan hevosen kyvyt tässä kohtaa”, Santtu Raitala jutteli. “Hetken aikana mietin, ajetaanko neljännestä sisältä toiselta ilman vetoapua, mutta hevonen tuntui hyvältä koko päivän ja ajattelin, että ajellaan omaa ajoa, niin voidaan koittaa tuoltakin paikalta. Tämä käänsi tosi varmasti puolelleen, ja viimeiset 50 metriä sai kuunneella, saadaanko kaksoisvoitto.”

Vappuäijää toisessa ulkona seurannut Larsman nousi viimeisellä takasuoralla kolmannelle radalle, ja Herra Heinämies tuli perässä. Kumpikaan ei pystynyt haastamaan Vappuäijää, mutta Herra Heinämies työntyi viime hetkillä Larsmanin ohi toiseksi. Turelius antoi vähän periksi.

 

Toto75-5: Avoimen lähdön suosikki Chief Orlando iski ensimmäisellä takasuoralla kolmannesta parista johtoon ja hallitsi sen jälkeen varmasti maaliin asti. Mika Forss ajoi Tapio Mäki-Tulokkaan valmennettavaa, joka ravasi 2100 metriä aikaan 13,5a.

Lähdöstä lisää täällä.

 

Toto75-6: Päätöskierroksen käynnistyessä kolmannesta parista kirikaistalle lähtenyt Rokin Maxi jyräsi ilman vetoapua tasaisen vahvasti ohi Kukan Tutusta, joka eteni johtoon ensimmäisen kaarteen jälkeen.

“Rokin Maxi on ollut hyvässä kunnossa, mutta sillä oli huonoa tuuria, kun se kompastui Helsingissä ja Mikkelissä oli vähän liian lyhyet hokit, että siellä ei pitäneet jalat”, ohjastaja Pertti Puikkonen selvitti. “Nyt oli terävät hokit ja pitävä alusta, niin hevonen näytti, mitä se osaa.”

Nyyti-Maria Timosen valmentama Rokin Maxi teki 2100 metrillä ajan 25,2a. Se oli kolmanneksi pelatuin.

Ensimmäisen kaarteen lopussa kolmannelta radalta toiselle päässyt Joriini jatkoi takasuoralla toisessa ulkona. Se pääsi maalisuoralla kiriin ja puristi kolmanneksi.

Lähdön selvä suosikki Viktor Kärppä sai tulla Rokin Maxin perässä ja käänsi maalisuoran avautuessa vapaalle radalle, mutta sillä oli ravin kanssa jo aiemmin vaikeuksia eikä vajaa sata metriä ennen maalia tullut laukka vienyt voittoa.

“Rata oli kova, eikä tykännyt mennä siinä. Se oli koko matkan sellainen, että enemmän olisi saanut olla painoa edessä noin kovalle radalle”, Esa Holopainen arvioi.

 

Toto75-7: Harri Koivuselle valmentajana ja Olli Koivuselle ohjastajana kohteissa toinen täysosuma, kun Staro Moschino kiri onnistuneen juoksun päätteeksi voittoon päivän rahakkaimmassa lähdössä Gli Grand Prixissä.

Toiseksi viimeisessä kaarteessa kolmannesta parista selässä kolmannelle radalle noussut Staro Moschino käänsi loppukaarteessa vapaalle radalle ja ratkaisi suoralla oikein varmasti.

“Ensimmäisessä kaarteessa oli vähän ahtaita tilanteita, mutta hienosti hevonen hoiti sen, ja sen jälkeen kaikki menikin nappiin”, Olli Koivunen kertasi. “Kun Staro on tullut kuntoon, se ei ole mikään miellyttävin ajettava, ja se kun mentiin lujaa, sopi meille hyvin. Se oli helpommin ajettavissa eikä kuluttanut turhaan voimia. Loppusuoran alussa vapaalle radalle, niin hienosti lähti kirimään.”

Toiseksi eniten pelattu Staro Moschino kuittasi 12 000 euron ykköspalkinnon 2100 metrin kisassa hienolla ajalla 14,1a. Ruotsissa syntyneen nelivuotiaan omistavat Kari Lähdekorpi ja Ylitalon Kauppapuutarha.

Fast Time valtasi kiihdytyksessä johtopaikan, ja toiselle radalle jääneen suosikki Roberto Diverin ohjastaja Iikka Nurmonen jäi odottelemaan vetoapua kolmatta rataa kiertäneestä Look Completesta. Tämä ajoi kuitenkin voimalla eteenpäin ja pääsi ensimmäisen takasuoran lopulla keulaan asti.

Look Compete johti vielä loppusuoran avautuessa, mutta sen ravi hajosi ja vaihtui pian laukaksi. Fast Time mahtui tulemaan sen takaa kohtalaisen hyvin ja työntyi voittajasta jääneenä toiseksi. Taustalta väkevästi kirinyt Enjoy’s Paycheck ehti kolmanneksi ennen urheaa Roberto Diveria.

Pääjoukko pysyi kohtalaisen hyvin kasassa, eivätkä kaikki päässeet yrittämään vapaasti. Viimeisellä takasuoralla kolmannesta sisältä toiseen ulos noussut Deangelo esimerkiksi jäi Roberto Diverin taakse pussiin.