Toto65-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto65-1: 6 Little Easy 46,51 %, 0,40 e

Toto65-2: 10 Piirron Tuisku 37,87 %, 1,00 e

Toto65-3 :3 Milla Sonik 42,24 %, 2,60 e

Toto65-4: 11 Tanpopo 18,30 %, 12,00 e

Toto65-5: 3 Only Eyes Broline 52,10 %, 17,60 e

Toto65-6: 9 Leon Coger 3,28 %, 221,80 e

 

Voitto-osuudet:

6 oikein 221,80 euroa

5 oikein 2,90 euroa

 

Vaihto: 202 004,28 euroa

Rovaniemen Mäntyvaara ja päärata Vermo järjestävät ensimmäistä kertaa Magic Monday -tapahtuman. Petteri Joelle viime vuoden lopulla siirtynyt Little Easy aloitti pääpelin rivin pohjoisessa suosikkivoitolla.

Toto65-1: Little Easy lähti auton takaa reippaasti, mutta Bold Choice ja Obelix M. olivat vielä nopeampia. Kärkipari ei saanut heti selvyyttä juoksujärjestyksestä, ja alku paineltiin kymppiä.

Little Easy sai seurailla viimeisen takasuoran alkuun asti rauhassa kaksikon tuntumassa. Petteri Joki kiersi sitten ensin väsyneen Obelixin, kävi vielä kärkihevosen peesissä ja ohjasi ajokkinsa loppukaarteessa rinnalle.

Haastetta tuli vielä etukaarteessa taaempaa kireihin lähteneiltä hevosilta, mutta Little Easy pystyi kiristämään tahdin 1.15:n lukemiin ja hoiti homman tuloksella 16,8a/2100 metriä.

“Laskin lähtötilanteen väärin, mutta loppupelissä aivan hyvin meni näinkin”, Petteri Joki myönsi. “Lopussa se vaihtoi vielä rytmiä, kun vedin laput, ja teki kyllä hienon esityksen.”

Noin 800 metriä ennen maalia viidennestä ulkoa kiriin lähtenyt Quartam De Caelo nousi toiseksi, ja Kennet Sisu kipusi sen perässä kolmanneksi.

 

Toto65-2: Suosikilla aloitettiin myös Vermossa, kun puolimatkassa kolmannesta parista toiseen ulos kiertänyt Piirron Tuisku jatkoi pian vastustajan laukattua kärkihevosen rinnalle ja jyräsi siitä maalisuoralla ylivoimavoittoon.

“Auton taakse kun mentiin, siinä vähän peitsillä kävi, mutta korjasi kuitenkin raville ittensä eikä varsinaisessa kiihdytyksessä ollut sitten mitään ongelmia”, Timo Tuominen kuvaili Piirron Tuiskun ensimmäisen autolähtöä. “Hyvin tämä tuli. Pikkaisen tuo loppusuora aina mietityttää, että täytyy päästä aina maaliin asti, kun ketään ei ollut rinnalla.”

Yhtä vaille kaikissa kilpailuissaan kahden parhaan joukkoon sijoittunut Piirron Tuisku rikkoi tähtirajan, kun 2100 metriä taittui aikaan 29,7a.

Kärjestä jääneenä toista rataa juossut Varoitus jatkoi puolimatkassa eteen kiertäneen Piirron Tuiskun ja seurasi sille lopulta reilusti hävinneenä toiseksi ennen johtanutta Sarinan Sannia.

 

Toto65-3: Toisesta parista ulkoa jo kolmannen kaarteen alkupuolella kirikaistalle lähtenyt Milla Sonik haki takasuoralle mentäessä vähän raviaan, mutta jatkoi rytmiään päästyään tasaisen vahvasti perille asti ja runttasi lopulta niukasti ykköseksi.

Jukka-Pekka Niskanen ajoi kautensa avannutta 5-vuotiasta Milla Sonikia, jota valmentaa Veli-Pekka Sunnari. Suosikiksi pelatun tamman ajaksi kirjattiin 19,0a/2100 metriä.

“Päästiin vähän liian hyvälle paikalle, ja kun vauhti oli hiljainen, niin sen tiesi, että pitää vähän hihat kääriä”, Jukka-Pekka Niskanen harmitteli. “Tuli vähän turhan pitkä kiri tuossa kolmatta, mutta hyvin se kesti sen. Oli hyvä esitys. Tämä on hyväajoinen ja tässä on vielä paljon vaihteita käyttämättä, tästä tulee hyvä hevonen.”

Ensimmäisen kaarteen lopulta johtanut Digital Passport piti toiseksi niukasti ennen Ancor Richiä, joka hakeutui loppukaarteessa tiiviin porukan perältä vapaille ja kiri hyvin.

 

Toto65-4: Viimeisellä takasuoralla neljännestä parista edellä menneen Musclemanin perässä kiriin lähtenyt Tanpopo jatkoi loppukaarteessa ilman vetoapua ja kirmasi ylivoimaista vauhtia omille teilleen.

“Hevonen oli loistava tänään”, Juhani Tapani ylisti. “En viitsinyt puhua mitään, mutta sillä oli Turun aikoihin kurkussa vähän sanomista ja ehkä se vaikutti niihin kahteen starttiin, että se ei ollut ihan niin hyvä.”

Toiseksi eniten pelattu Tanpopo teki 2100 metrillä hurjan ajan 13,9a, joka on 5-vuotiaan ruunan ennätys. Juhani Tapanin mukaan sillä on pakko pitää tässä vaiheessa kuitenkin pieni tauko, sillä rokotus on menossa vanhaksi ja samalla hevosta huolletaan.

Muscleman ei pystynyt vastaamaan Tanpopon kiriin, mutta nousi varmasti toiseksi. Kympin avauksen päätteeksi johtoon edennyt Lovely Secret piti tempon kovana sen jälkeenkin, ja alun johtanut Black Ice Boost pääsi nousemaan sen takaa viimeisellä takasuoralla vapaasti ulos. Nopeasti johtoon kiertänyt Black Ice Boost kesti kolmanneksi.

Lähdön suosikki Die Kaiserin joutui juoksemaan toista rataa ilman vetoapua. Se ei jaksanut otella kärkisijoista, mutta punnersi tasaisen hyvin neljänneksi.

 

Toto65-5: Petteri Joki onnistui myös toisella suosikillaan Only Eyes Brolinella, joka oli kohteiden pelatuin hevonen.

Käsikirjoitus meni ennakkokaavailujen mukaisesti, kun tauolta tullut Remote Control ampaisi auton takaa johtoon ja luovutti paikan jo kaarteessa suursuosikille.

Vauhti kiihtyi tämän jälkeen kunnolla vasta päätöskierroksella. Remote Control mahtui viimeisellä takasuoralla nousemaan toiselle radalle ja haastoi tiukasti, mutta Only Eyes Broline piti 12,5-lopetuksessa puolen mitan eron.

“Ehkä tein itelle vähän hankalaksi homman, kun vähän liian hiljaa ajoin matkalla”, Petteri Joki huomautti. “Hokkakenkä ei ole tälle se lempijuttu. Tuntui, että voimia oli vaikka kuinka paljon, mutta ei vaan oikein jalat tahdo mahtua mahan alle.”

Sisällä kolmantena ja toisena juossut Västerbo PayMyDay seurasi kaksikon tuntumassa kolmanneksi selvästi ennen muita.

 

Toto65-6: Päätöskohteessa nähtiin hurja avaus, kun Erkki-Pekka Mäkinen ajoi Al E.Gador Zetillä niin pitkään eteenpäin, että pääsi suosikki Arnold Halmin ohi kärkipaikalle.

Avauspuolikas taittui 1.09:n lukemiin, eikä tahti rauhoittunut siitä paljon. Täysi kierros jäi taakse 1.11:n lukemissa.

Viimeisellä takasuoralla askel alkoi painaa, mutta Al E.Gador Zetin takaa toiselle radalle noussut Arnold Halm ei sekään ollut enää voimissaan. Jonossa seuraavana tullut Leon Coger ajautui Al E.Gador Zetin taakse pussiin, kunnes noin 300 metriä ennen maalia Emma Väre mahtui nostamaan toiselle radalle juuri ennen kuin taaempaa kirineet ehtivät sulkemaan tien.

Leon Cogerilla oli vielä värkeissä varaa ottaa yksi spurtti, ja se voitti varmasti ennen Orlando Pointia sekä T.M. Chagallia. Seitsemänneksi eniten pelatun Leon Cogerin ajaksi 2100 metrillä tuli 14,2a.