Toto64-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto64-1: 5 Lord Ivar, 26,42 %, 0,93 euroa
Toto64-2: 7 Juliette Lax, 82,79 %, 1,20 e
Toto64-3: 6 Belgram Pinus, 22,06 %, 2,52 e
Toto64-4: 3 Mark More, 30,40 %, 3,80 e
Toto64-5: 1 Callela Lisbeth, 35,90 %, 7,37 e
Toto64-6: 3 Club Nord Elit, 15,61 %, 15,61 e

Kuusi oikein voitto-osuus 15,61 euroa
Viisi- ja neljä oikein: jackpot

Vaihto: 190 167,60 euroa

 

Juha Utalan suojatti Lord Ivar hallitsi Vermon reipasvauhtista Toto64-avauskohdetta. Utala oli kehottanut appiukkoaan vierailemaan totoluukulla, ja sehän kannatti!

Toto64-1: Kiivaassa keulataistossa Ari Moilasen ajokki Wilhel Nash torjui Juha Utalaa ja Lord Ivaria, mutta kaarteessa Lord Ivar riisti kärkipaikan itselleen. Hintalappuna oli kympin avaus.

Suosikki Wilhem Nash matkasi keulahevosen takana avauslenkin loppumetreille. Se iski aluksi ahnaasti Lord Ivarin rinnalle, mutta oli jo viimeisellä takasuoralla vaikeuksissa ja putosi lopussa kauas parhaista.

Lord Ivar ajautui maalisuoralla ulos päin, jolloin sille langetettiin uhkaa ulko- ja sisäkautta. Lähimmäs pääsi Esa Holopaisen ajokki Lolo Lee.

”Lähdettiin täysiä matkaan. Tiesin, että kurvi on meidän puolella ja päästään siinä keulaan”, Juha Utala jutteli. ”Lopussa laskin hevosen menemään, ja kaikki piti pistää pesään. Kaikki oli tehtävä, kun appiukolle kehuin, että tästä saat kaljarahat, kun pelaat, niin oli pakko.”

Juha Utala kommentoi loppumetrejä.

”Hevosella joskus sellaista, että puskee vähän. Oli hilut kintussa, ja tuijoteltiin maalitolppaa. Ei sen ihmeempää ollut, välillä karkaa ulos.”

Lord Ivar vei 2100 metrin kisan komealla voittotuloksella 12,9a.

Toto64-2: Kierroksen pelipankki Juliette Lax piti, mutta se joutui yllättävän tiukille Tammatähdessä.

Timo Tuomisen ajokki Sokru otti keulapaikan hallintaansa, josta taisteli mahtavasti. Loppukaarteessa Vuvuzela oli rinnalla, mutta laukkasi. Samassa 2. ulkona matkannut Juliette Lax rynnisti Sokrun kimppuun, joka oli vetänyt kolmannen puolikkaan jo 22,0-kyytiä.

Sokru vastaili melkein perille asti, mutta kalkkiviivoilla Juliette Lax puristi kärkeen.

“Kaikki piti laitttaa peliin, kun Tuomisella vastasi hevonen tosi hyvin”, Juliette Laxin ohjastaja Antti Teivainen myönsi. “Yhden merkin annoin, niin hienosti meni hevonen kaulan mitan ohi, ja voitto oli loppupeleissä varma.”

Ykköstila oli Jussi Suomisen valmentamalle Juliette Laxille jo kauden kuudes.

Toto64-3: Olli-Pekka Holopaisen ohjastama Belgram Pinus oli esittänyt edellisissä starteissaan vahvoja otteita, ja nyt tuli jo uran avausvoitto.

Tomi Haapion ajokki Loke Is My Name oli kiihdytyksessä nopein ja pudotti suosikki Nenuphar Noirin 2. sisälle. Avauslenkki mentiin reippaasti 14,5-vauhtia, jolloin ulkoakin ehti. Parhaiten sieltä kiri Timo Lindgrenin valmentama Belgram Pinus, joka sai maalisuoralla vauhdin päälle.

“Kurveissa täytyy hollailla, että pysyy ravilla, mutta suorilla menee sitäkin kovempaa”, Olli-Pekka Holopainen kehui. “Hieno matsi oli Tommin (Kylliäinen) hevosen (MAS Cory) kanssa, mutta heti suoralle tultaessa tunsin, että se vastaa kyllä ulkoa tuleville.”

Kakkossuosikki Belgram Pinus voitti uransa 30. startin ajalla 15,1a/2100 metriä.

Toto64-4: Suosikki Mark More palasi tauolta loistovireessä, kun Christa Packalenin vastuuvalmentama viisivuotias otti vakuuttavan keulavoiton.

Hannu Torvisen ohjastama Mark More avasi terävästi ja torjui Wille’s Ametistin, joka otti paikan 2. sisältä. Risto Airaksinen ajoi Wind Of Victoryn johtavan rinnalle, josta se kuitenkin taipui.

Franklin Web kiri hyvin toiseksi 11,5-lopetuksessa, mutta Mark More oli selityksittä paras. Se teki ennätystuloksensa 13,9a/2100 metriä.

“Mark More on mukava työkaveri ja miellyttävä ajaa. Se irtosi lopussa varmasti ja petraa varmasti vielä. Kaikki vaikuttaa hyvälle”, Hannu Torvinen hymyili.

Toto64-5: Arvid Åvallin Tammaderbyn ensimmäinen karsintalähtö meni Mika Forssin ohjastamalle Callela Lisbethille.

Markku Niemisen valmentama Callela Lisbeth torjui kiihdytyksessä Tapio Perttusen ajokin El Fitzgeraldin, joka otti nopeasti vauhtia pois toisella, jolloin Tommi Kylliäinen kierrätti Miss Maverickin toisen radan vetäjäksi.

Avauslenkki hölkkäiltiin vain 18,0-vauhtia, jolloin kärkipään tammat olivat lopussa vahvoilla. Callela Lisbeth lopetti kymppiä ja piti niukkaan voittoon ennen El Fitzgeraldia.

“Viimeinen 700 metriä tultiin ihan juosten, ja tänään hevonen tsemppasi hyvin maaliin asti”, Mika Forss kehui. “Eiköhän tamma paranna, kun oli kauden kolmas startti tauon jälkeen nyt. Toinen kierros tultiin vähän alle 12-vauhtia, joten oli hyvä viimeistely finaaliin.

Kakkossuosikki Callela Lisbethin ykköstilaan riitti voittotulos 15,4a/2100 metriä.

El Fitzgerald oli maalissa toisena ennen Lily’s Staria. Finaaliin pääsivät myös Lovemore, Diva Hoss ja Käthy. Miss Maverick laukkasi maalisuoralla.

Toto64-6: Tammaderbyn toinen karsinta meni myös keulahevoselle, kun Club Nord Elit palasi radoille voittajana.

Reijo Suomalaisen suojatti Club Nord Elit sai vetää Callela Lisbethin tavoin kärjessä todella maltillista kyytiä. Tamma lopetti ysiä, jolloin otti kausiavauksessaan helpon voiton ennen terävästi lopettanutta Milla Sonikia, joka avasi Harri Koivusen tallista.

“Hevonen lähti tosi kovaa matkaan. Sen jälkeen kaikki meni hyvin. Hevonen malttoi hiljaa mennä, sen takia koitin katsella taakse, että milloin Mika tekee ratkaisuja. Hän jäi parijonoon, jolloin pidettiin pakkaa kasassa”, Hannu Torvinen kertoi.

Kakkossuosikki Club Nord Elit voitti 2100 metrin kisan ajalla 16,0a.

Gaiana otti kolmantena finaalipaikan. Sellaiseen ylsivät myös Proserpine, Willow Pride ja Majestic Missy.