USA:sta juuri Pohjoismaihin kilpailu-uransa jatkamaan saapunut Love Matters esitti Vermon lehtereille jenkkivauhtia. Örjan Kihlström ohjasti huipputalli Zetin tulevaisuuden nimen voittoon tuloksella 11,6a/1609 m.

Amerikassa mailin jo 10,1a-vauhdilla ravannut Love Matters oli lähdön suosikki.

Örjan Kihlström kehui sitä erittäin lupaavaksi ja vahvaksi hevoseksi. “Vaikuttaa todelliselta tulevaisuuden toivolta.”

Love Matters avasi lujaa, mutta pari hevosta ulkopuolellani teki samoin. Huoleni hävisivät kun jatkossa kovin uhkani Dante US laukkasi ensimmäisessä kaarteessa.”

“Lopussa sain kunnon haasteen Iikka Nurmosen Next Directionilta, mutta maalikin läheni sopivasti ja todellista uhkaajaa siitä ei tullut.”

Love Matters (Explosive Matters) juoksi Vermossa toisen kilpailunsa Pohjoismaissa. Ensimmäinen nähtiin pääsiäisenä Halmstadissa.

Jatkossa Stall Zetin ja sen ruotsalaisvalmentajan Daniel Redenin menestys vain lisääntyi. Stand Bayou (Donato Hanover) kiri Kihlströmin kannustamana loppusuoralla neljän hevosen rintamasta rivakimmin ja otti sekin arvokkaan 11 000 euron ykköspalkinnon samoin kuin Love Matters.

Valmentaja Veli-Pekka Toivasen menestys on ollut myös näyttävää. Hänen tallinsa Next Direction juoksi toiseksi uudeksi ennätyksekseen 11,7a. Aiempi ennätys koheni kertaheitolla 3,4 sekuntia.

Vellu Toivasen bravuuri nähtiin Juicemanin rattailla. Hänen jo Ruotsissakin valmentama juoksija oli täysin ylivoimainen lähdössään ja juoksi ennätyksekseen komeat 13,6a/2100 m.

Lisää teemasta: Finlandia-ajo