Toto65-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto65-1: 10 Lovely Alexander, 14,35 %, 5,00 euroa
Toto65-2: 2 Larsman, 55,02 %, 7,90 e
Toto65-3: 5 Kartier, 33,20 %, 13,70 e
Toto65-4: 5 Ramboldo Jet, 10,26 %, 55,30 e
Toto65-5: 5 Starzinner, 62,01 %, 63,50 e
Toto65-6: 3 Leon Coger, 191,60 e

Kuusi oikein -voitto-osuus 191,60 euroa
Viisi oikei 7,40 e

Vaihto: 213 779,20 euroa

Mika Forssilla on tällä viikolla monta erinomaista voittosaumaa Vermossa. Heti Toto65-avauskohteessa tuli nappionnistuminen Lovely Alexanderin kyydissä Derbysarjassa.

Toto65-1: Juha Utala piti sisäradalta keulapaikan Plisetska Birdlandin kanssa, mutta avaus venähti reippaasti 09,5-lukemiin.

Mika Forss teki takarivistä lähteneen Lovely Alexanderin rattailla ratkaisun avauslenkin lopulla ja kierrätti ajokkinsa etusuoralla aina keulaan asti. Siitä nelivuotias ravuri karkasi täysin pitelemättömästi muilta.

Kolmossuosikki Lovely Alexander teki enintään 11 000 euroa tienanneiden ryhmäajossa komean ennätystuloksen 13,0a / 2100 metriä.

“Tosi hyvä hevonen tämä on. Voitto oli ylivoimaisempi mitä odotin, mutta hyvää sijoitus odotin. Lovely Alexander on riski hevonen, joka on mennyt koko ajan eteenpäin”, valmentaja Oiva Käsnänen kertoi.

Käsnänen paljasti myös, että voittaja kilpaili ensimmäistä kertaa jenkkityyliset kärryt perässä, ja etupään kengitystä oli kevennetty.

Suosikki Littlebro Comery kiri kaukana voittajan takana toiseksi ennen It Is Express Maniä.

Toto65-2: Loistavat suoritukset kaviourilla jatkuivat heti kylmäveristen koitoksessa, jossa Mika Forssille tuli heti toinen ykköstila Larsmanin tuomana.

Keskeltä rataa auton takaa kiihdyttänyt Kangster oli alussa liukkain ja se johtikin aina avauspuolikkaan loppuun asti, kunnes suursuosikki Larsman pääsi keulaan. Ensimmäiset 500 metriä iloteltiin 20,0-vauhtia ja vielä kierros reviteltiin 22,5-lukemiin, kun Pelipiste vaati rinnalla vauhtia.

Kovasta avauslenkistä huolimatta Larsman jaksoi pitää oikein varmasti pintansa perille ja pisteli komeasti valiojuoksijaksi voittotuloksella 24,8a / 2100 metriä.

“Paljon pelattu hevonen oli, mutta ei saanut keuloja. Vaikeimman kautta meni, mutta hevonen oli tosi hyvä”, osaomistaja-valmentaja kertoi.

Pelipiste oli sitkeä kakkonen. Kolmanneksi kiri Villikamu Terho Rautiaisen käsistä.

Toto65-3: Suosikkivoittajalle meni kylmäveristen tasoitusajokin, kun Kartier jyräsi johtavan rinnalta parhaaksi.

Kartier oli uusitussa lähtöyrityksessä innokas, mutta hyväksytyssä startissa se lähti maltillisesti ja otti paikan kakkossuosikki Jontikan rinnalta toisella ilman vetoapua.

Takasuoralla suosikkikaksikko pisteli rinta rinnan, mutta jo loppukaarteessa Heikki Mikkosen ajama Kartier alkoi saada otetta keulahevosesta. Parhaiten Kartieriä lopussa kiritti takana väijynyt Kielas, mutta todellista uhkaa se ei pystynyt langettamaan.

Kartier on Heikki Mikkoselle tuttu hevonen parin vuoden takaa.

“Kartier oli huippuhevonen jo siinä vaiheessa, kun oli meidän tallissa”, Mikkonen muisteli. “Ensimmäisellä yrityksellä olin matkustaja, niin reippaasti lähti, että väkisellä meni linjan yli. Toisesssa oli paljon reuhallisempi ja varmempi.”

Kartier meni voittoajan 24,5/2100 metriä.

Toto65-4: Ramboldo Jet otti Pekka Korven treenistä ensimmäisen ykköstilansa ja se tulikin väkevällä esityksellä.

Kiihdytys oli kahden salama-avaajan välinen taisto, jossa Grainfield Ace torjui sisemmän lähtöradan turvin Lord Ivarin ja otti keulapaikan.

Tauolta palannut Grainfield Ace sai toista rataa vetäneen Ramboldo Jetin rinnalleen viimeisen takasuoran alussa ja nitisti keulahevosen niukasti mutta varmasti.

Ramboldo Jetin ensimmäinen ykköstila Suomessa tuli tuloksella 13,4a / 2100 metriä.

“Ajettiin varman päälle, että saadaan pistetä ja päästään mukaan kisoihin. Hevonen on ollut hyvä ja tuntuu, että se on parantanut vähäsen”, Pekka Korpi mietiskeli.

Toto65-5: Odotettu Starzinnerin ja Robin Roofin välinen kaksinkamppailu päättyi ensin mainitun eduksi.

Iikka Nurmosen suojatti Starzinner hankki kiihdytyksessä merkittävän edun Robin Roofiin nähden, kun ohitti tämän alkurynnistyksessä ja painui keulapaikalle.

Starzinner sai vetää toisen puolikkaan rauhassa ja se torjui viimeisellä takasuoralla 2. ulkoa iskeneen Robin Roofin varsin helposti ja meni täydellä matkalla voittoajan 12,3a.

“Hetken aikaa olin oikein luottavainen, mutta näin Hannun hevosen saavan kirin ja tiesin, että se kovan kirin tekee. Hyvän tuntuinen oli minullakin, 150 metriä jäljellä vedin laput silmille, silloin lähtö oli ajettu”, Iikka Nurmonen kertoi.

Sentry seurasi sisäradalta kivikovan kärkiparin jälkeen kolmanneksi.

Toto65-6: Ennakkoon tasainen päätöskohde olikin yhden valjakon näytös. Emma Väreen kuskaam Leon Coger sooloili keulavoittoon.

Emma Väre nappasi Leon Cogerin kyydissä keulapaikan kiihdytyksessä, eikä luopunut siitä, kun suosikki Donatello Hoss kyseli paikkaa itselleen.

Avauskierros hurjasteliin 12,5-kyytiä, mutta Leon Cogerin askel ei lyhentynyt, vaan se irtosi muista kevyesti.

“Leon Coger on ollut hyvässä kunnossa pitkän paussin jälkeen. Etukäteen ajattelin, että tällaisen mahdollisuus on”, Emma Väre tiesi ajokkinsa mahdollisuudet.

Toisessa ulkoma matkannut Stonecapes Poe kiri toiseksi ennen Ranch Pop Upia.