Loviisassa ravataan tänään, muttei ensi viikon maanantaina.

“Ei riittänyt hevosia”, raveja järjestävän Itä-Uudenmaan Oriyhdistyksen puheenjohtaja Juha Wikman perusteli. “Olisi saatu vain kuusi lähtöä kokoon, ja raveista olisi tullut tappiolliset. Sellaisia ei haluttu ajaa.”

Aikaisemmin Loviisassa on riittänyt hyvin sekä hevosia että yleisöä, eikä raveja ole tarvinnut perua hevospulan takia miesmuistiin. 13.7. paikka kalenterissa näytti suorastaan mainiolta, kun alla on viikonloppuna vain Kaustisen ja Jämsän kaksipäiväiset ravit sekä Suonenjoen, Savonlinnan ja Kemijärven ravit. Wikman syytti hevospulasta silti kalenteria.

“Perjantaina on alla Vermon lounasravit, ja maanantaina samaan aikaan Turun ravit, jotka nekin vie osan pääkaupunkiseudun hevosista”, hän perusteli.

Loviisassa on ennenkin ravattu Turun kanssa päällekkäin, mutta silti ei ole pitänyt edes läheltä, että hevosia ei olisi riittänyt molempiin raveihin. Suomen Hippoksen kilpailutoimenjohtaja Jukka Niskanen on yleisestikin huolissaan hevosten riittämisestä.

“Kilpailevien hevosten määrä laskee koko ajan, ja kaikki ovat sunnilleen yksimielisiä, että ravipäiviä pitäisi vieläkin jonkin verran vähentää. Mutta kun kysytään vapaaehtoisia, ei käsiä nouse”, hän totesi. “On sinänsä hienoa, että halukkuutta järjestää raveja löytyy, mutta se on mahdotonta, ellei hevosia riitä.”

Korvaavaa päivää perutuille raveille Loviisa ei aio hakea.

Lisää teemasta: Kesäradat