Loviisan ravit

6.6. Ravikesän avaus klo 18:30

27.6. Askolan ravit klo 18:00

12.7. Malmgårdin Panimo-ravit  klo 18.30

25.7. Porvoon Energia-Nuorten sarja  klo 18.30

7.8. Bengt Nybondas-muistolähtö klo 14.00

Loviisan maanantaisessa kesäillassa saatetaan hätyytellä rataennätystä lämminveristen maililla. Koelähtöä juoksee Loviisan kimppahevonen, 5-vuotias I.P. Säde Esa Holopainen rattaillaan.

Loviisan ravikesä on alkamassa ja puheenjohtaja Juha Wikman ennakoi, että rataennätys saattaa olla vaarassa jo kesän ensimmäisenä kilpailupäivänä. Ensimmäisenä Toto4-kohteena juostava alle 25 000 euroa tienanneiden lämminveristen mailille starttaa tasaväkinen ryhmä hevosia.

Vielä tätäkin mielenkiintoisempi Toto4-kohde on lähtö 6, jossa alle 4500 voittaneet suomenhevoset taistelevat ykköspalkinnosta. Numerolla kaksi starttaa matkaan Jani Ruotsalaisen ohjastama Suvisteli, jolla on seitsemästä startista kuusi voittoa. Sitä haastamaan lähtee hyviä nousevia suomenhevosia, kuten esimerkiksi tänä vuonna yhden startin juossut ja sen voittanut 9 Viuskun Väiski Pertti Puikkonen rattaillaan. Lähtöradalta 12 ponnistaa matkaan Juha Utalan ohjastama Eurovaltikka, jonka taulua koristaa tämän vuoden starteista kolme ykköstä.

Ennen totolähtöjen alkua juoksee koelähtöään Loviisan kimppahevonen I.P. Säde. Tamma on jaettu 150 osuuteen ja tästä on enää 26 myymättä. Juha Wikman povaa, että osuudet on myyty ennen iltaseitsemää.

“Paikalla kannattaa olla hyvissä ajoin, jos I.P. Säteestä haluaa vielä oman osuutensa saada”, Wikman sanoo. “Ne myydään pikapikaa, kun hevonen on koelähtönsä juossut.”

I.P. Säteen (Liising) on kasvattanut Sivolan Tila. Kyseessä on normaali kimppaomistus, ja kimppa on voimassa vuoden 2017 loppuun.

“Katsotaan sen jälkeen, jatketaanko kimppaa vai mitä tehdään. Kimppa on herättänyt mielenkiintoa ja sillä on saatu toiminnan piiriin uutta väkeä.”, Wikman kertoo.

“Uskon, että kimppa poikii hevosenomistajille mukavia elämyksiä.”

Loviisassa on Wikmanin mukaan myös kohennettu ympäristöä, ja etusuoran varrella on muun muassa runsaasti uutta mainosaitaa. Ruokapuolikin on hoidossa.

“Lettuja paistetaan ja tarjolla on myös ylistettyjä savukirjolohileipiä”, Wikman lupaa. “Tunnelma meillä on hyvä, parempi kuin Vermon illassa. Meille tapahtuma on kaikki kaikessa.”

Loviisan raviradasta voi lukea tuhdin tietopaketin perjantain 3.6.2016 Hevosurheilusta.

Muuta huomioitavaa

Rataennätykset

lämminveriset: Greenheart 14,2a (2010)

suomenhevoset: Linkori 24,8 (2009)

Liput

Aikuiset 6 e, eläkeläiset 4 e

Perinteinen vihjekäsiohjelma 3 e

Vain käteismaksu

Lisää teemasta: Kesäradat