Porin lauantairavien isoimmat rahat jaettiin nuorten suomenhevosten Satakunta Seniorissa, jossa valmentaja Harri Kotilaisen ajama Lumi-Masi eteni tasaisesti voittoon.

“Koko ajan mentiin tasaisen reipasta, ja se sopii tälle hevoselle hyvin”, Harri Kotilainen painotti. “Se on selässä vähän huono juoksemaan, ja jos matkalla hiljenee vauhti, sillä pitää lähteä heti uudestaan. Koitinkin ajaa vaan tasaisen reippaasti ja nostin heti toiselle radalle, kun tuli tilaisuus.”

Johtopaikalla juossut Turelius kävi laukalla jo ensimmäisen takasuoran alussa, ja kierrosta myöhemmin sen ravi mureni niin pahasti, että askellus vaihtui suoran lopulla laukaksi. Lumi-Masi siirtyi tässä vaiheessa kärkeen, ja sitä haastoi kaiken aikaa kärkipäässä sisällä seuraillut Merran Roihu, joka ei lopulta kuitenkaan pystynyt heittämään vakavampaa haastetta. Julmin punnersi kolmanneksi selvästi ennen muita.

“Lumi-Masikin oli loppusuoran alussa pikkuisen epävarma, kun edessä oli liikaa painoa, mutta se vastasi kaverille varmasti itse. Kakkosia on paljon, niin voitto ja tällainen palkinto maistuvat kyllä hyvältä”, Harri Kotilainen myönsi.

Palkinto ei ollut Lumi-Masin uran suurin, sillä Derbyn kolmossija tuotti hieman enemmän. Viidesti voittanut Lumi-Masi on kerännyt palkintorahoja yhteensä reilut 55 000 euroa.

Laukat olivat pinnassa monella kilpailijalla. Caijus katosi kuvista jo alkuvaiheessa ja tuli hylätyksi matkan varrella. Kilpailun jättisuosikki Ellin Sisu lähti hyvin, mutta laukkasi kaarteeseen mentäessä. Se selvisi sekä sen että toisessa kaarteessa tulleen lyhyen hypyn jälkeen mukaan taistoon, mutta viimeisen takasuoran alussa tullut erehdys johti automaattisesti hylkäykseen.

“Ellin Sisu ravasi suorat hyvin, mutta rupesi kurveissa puoltaa sisälle”, Pauli Raivion suojattia ohjastanut Henri Bollström ihmetteli. “Se ei normaalisti laukkaa oikein millään. Tietenkin siirrytään nyt kesäkenkään, että vaikuttaako se?”

 

Toto76-kierros oli muutenkin yllätyksellinen. Lue lisää seurantajutusta.