Toto65-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto65-1: 4 Lumo-Pekuna 11,08 %, 1,99 e

Toto65-2: 1 Mitori 33,93 %, 6,85 e

Toto65-3: 4 Eliot Ness 19,37 %, 19,66 e

Toto65-4: 10 Burnout 5,61 %, 156,48 e

Toto65-5: 8 Faith In Life 29,53 %, 311,36 e

Toto65-6: 7 Maracanazo 0,84 %, 0,00 e

 

Voitto-osuudet:

6 oikein –

5 oikein 280,50 euroa

 

Vaihto: 147 353,25 euroa

Ennen keskiviikkona alkavaa ravitaukoa kisataan vielä kahtena päivänä. Maanantain oikea rivi ratkeaa Joensuussa ja Forssassa, ja Pohjois-Karjalan avauskohteessa voittokamppailu käytiin loppuhetkillä isä ja poika Vehviläisen kesken.

Toto65-1: Toisessa parissa ulkona tasaisen alun saanut Lumo-Pekuna nousi päätöskierroksen alkupuolella selkään kolmannelle radalle, jatkoi takasuoralla ilman vetoapua ja puristi juuri ennen maalia ensimmäiseltä takasuoralta johtaneen Larvan Iisun ohi ohi.

Sami Vehviläisen ajama Larvan Iisu oli enemmän pelattu kuin Pekka-isän luotsaama Lumo-Pekuna, joka oli neljänneksi käytetyin merkki. Voitto oli Lumo-Pekunalle tämän kauden ensimmäinen osuma kuudennessa kilpailussa ja koko uralla neljäs.

Seppo Suurosen valmentama 6-vuotias Lumo-Pekuna teki 2140 metrillä ajan 29,8a. Linnunlahden rata oli ravien alussa raskas, mutta tiivistyi ilmen kylmentyessä nopeasti.

Ensimmäisellä takasuoralla kolmannelta radalta kuolemanpaikalle edennyt Pirttilän Olga jatkoi päätöskierroksen käynnistyessä toisessa ulkona. Se jäi huonossa selässä sitten jumiin ja sai tilaa vasta maalisuoralla, mutta ehti terävällä spurtilla vielä kolmanneksi.

Lähdön suosikki Helmen Humu laukkasi alussa. Jani Ruotsalaisen mukaan sillä jätettiin autolähtöharjoitus väliin ja se kostautui heti.

Lähtösuoralla lyhyesti laukannut Lennon Rapina hyökkäsi etusuoralla viidennestä ulkoa ja eteni takasuoran lopulla kuolemanpaikalle. Se oli jo kiinni voitossa, kun repesi laukalle reilut sata metriä ennen maalia.

 

Toto65-2: Etelän päässä niukka suosikki Mitori luovutti johtopaikan ensimmäisellä takasuoralla Kauniin Rohkeelle, mahtui loppusuoralla nousemaan kiriin kolmannelle radalle ja puristi niukkaakin niukemmin ykköseksi.

Ari Moilanen ajoi osaomistaja Mika Mäkelän valmentamaa 5-vuotiasta Mitoria, joka kuittasi tonnin voittorahat ajalla 33,1a/2140 metriä.

Toista rataa ilman vetoapua taivaltanut Ekosalama runnoi tasaisen hyvin perille ja selätti keulahevosen, muttei aivan pystynyt vastaamaan Mitorille ja näin iso yllätys jäi turpajouhen päähän.

Ensimmäiseltä takasuoralta johtanut Kauniin Rohkee sai vetää maltilla, muttei taistellut kaksisesti ja jäi rintamasta kolmanneksi.

Mitorin tallikaveri Tapsan Toivo hyökkäsi viimeisellä takasuoralla toisesta parista ulkoa ja näytti lipuvan voittoon, kunnes maalisuoran alussa sekosi askelissaan.

 

Toto65-3: Viimeisen kaarteen lopulla toisesta ulkoa iskenyt Eliot Ness vei reipasvauhtisen kisan kovalla ajalla 15,6a/2140 metriä, joka jää vain kolme kymmenystä sen ennätyksestä.

Tuomas Pakkanen tuurasi Henri Bollströmiä kolmanneksi eniten pelatun Eliot Nessin ohjissa. Voitto oli 5-vuotiaalle Eliot Nessille toinen peräkkäin ja raveissa toinen sen valmentajalle Ossi Nurmoselle, kun Gizelle Nyx voitti ennen pääpelin kohteita Marko Hakkaraisen ajamana.

Alusta asti johtanut Ghaliya Web oli hyvä toinen. Sitä ajaneen Jani Ruotsalaisen mielestä tamma ei osannut vastata, kun Eliot Ness kiri sen verran ulompaa.

Toista rataa ilman vetoapua juossut suosikki I Feel On Fire tuli myös rehdisti perille, mutta joutui tyytymään kolmanteen sijaan niukasti ennen He’s a Keeperiä, joka sai kolmannesta sisältä tilaa niin myöhään, ettei ehtinyt käyttää kaikkia voimiaan.

 

Toto65-4: Ari Moilanen ajoi toisen peräkkäisen ykkössijan, kun Burnout kiri kolmannesta ulkoa päätöspuolikkaalla napakasti tonnin voittoon ajalla 19,1a/2140 metriä.

Ville Mäkelän valmentama 4-vuotias Burnout oli vasta kuudenneksi pelatuin yllättäjä, kun alla oli vaisumpi esitys. Ville Mäkelän mukaan valmistautuminen tuohon kisaan oli jäänyt vajavaiseksi, ja hän tiesi, että siitä parannetaan paljon.

Toisen kaarteen alkupuolella johtoon edennyt Eagle Owl tuli rauhallisen matkavauhdin jälkeen hyvin, muttei mahtanut Burnoutin spurtille mitään.

Stoneisle Sandrine seurasi Burnoutin kannoilla neljännestä ulkoa kolmanneksi.

Sisältä lähtenyt suosikki Minecraft jäi alussa hitaaksi ja paikkojen vaihduttua lopulta hännille kuudenneksi jonoon. Se hakeutui viimeisellä takasuoralla hieman pakittamalla vapaille ja kiri ulompia ratoja pitkin vahvasti perille, muttei pystynyt nousemaan enää viidettä sijaa parempaan.

Sisimiut Malibu oli vaisu toisesta ulkoa.

 

Toto65-5: Marko Hakkaraisen kaksikko otti alun rauhassa, mikä osoittautui hyväksi taktiikaksi, kun lähdössä mentiin ensimmäinen kierros täyttä huikua.

Dancinginthedark ampaisi auton takaa keulaan ja painoi menemään turhankin lujaa. Lähdön suosikki Harmimatic Tinker tuli pienen välimatkan päässä toista rataa, ajoi ensimmäisen takasuoran lopussa raon kiinni ja haki toisessa kaarteessa kärkipaikan, mutta se maksoi, kun koko kilometri täyttyi aikaan 12,5.

Viidennestä ulkoa viimeisellä takasuoralla kolmannelle radalle lähtenyt Faith In Life sai tulla loppukaarteen vielä toisen perässä ja ratkaisi suoralla oikein näyttävästi. Marko Hakkarainen sai tuuletella toiseksi eniten pelatun ruunan rattailla vakuuttavaa voittoa, joka tuli ajalla 14,4a/2140 metriä.

Etukaarteessa kolmannesta ulkoa hyökännyt Honorary Consul ajautui hetkellisesti neljännelle radalle, jatkoi takasuoralta kolmatta ilman vetoapua ja puristi tasaisen hyvin toiseksi.

Kolmannesta sisältä viimeisen takasuoran alussa toiselle radalle noussut Prayer’s Hope eteni suoran aikana kärjen rinnalle, josta punnersi kolmanneksi.

Hard To Trick oli toisesta ulkoa neljäs ennen Hakkaraisen toista hevosta Replay Pelliniä, joka ajautui päätösvaiheessa vähäksi aikaa pussiin. Harmimatic Tinker taipui kuudenneksi.

 

Toto65-6: Kenttä kääntyi päätöskohteessa, vaikkei johtanut Hunters Hero erityisen kovaa vetänytkään. Viimeisellä takasuoralla neljännestä ja viidennestä parista muiden mukana kolmannelle radalle lähteneet Beatboxer ja Maracanazo vyöryivät maalisuoralla lopulliseen voittotaistoon, jossa perässä tullut Maracanazo työntyi juuri ennen linjaa edelle.

Tämän vuoden puolella kilpailukuntoisena Ruotsista hankittu Maracanazo pilasi ensimmäisen starttinsa täällä laukkaan ja oli nyt jättiyllättäjä, kun sitä oli kymmenen hevosen lähdössä merkitty kolmanneksi vähiten.

Peter Lindroos ajoi Martti Salojensaaren valmentamaa 6-vuotiasta Maracanazoa, joka kirjautti 2140 metrillä ajan 17,2a. Sen voiton myös Toto65-pelissä ei löytynyt yhtään oikeaa systeemiä.

Neljännestä sisältä päätösvaiheessa vapaille hakeutunut Racehill Victory kiri edellisten tuntumassa kolmanneksi.

Lähes 78-prosenttisesti merkitty Callela Einstein oli kohteiden pankki, mutta sisäradan lähtöpaikka koitui tänään Olli Koivusen ajokkien kohtaloksi.

Kolmanteen sisälle jäänyt Callela Einstein pääsi viimeisellä takasuoralla toiseen ulos, mutta väylä vapauteen pysyi ummessa maaliin asti. Loppusuoralla hevoset levittäytyivät laajaksi rintamaksi, ja suursuosikki joutui hyvävoimaisena seurailemaan viuhkan takana.