Noora Rinne-Nirvan valmentama Huima Vauhti otti uransa kolmannessa startissa Kaustisen lounasraveissa kolmannen peräkkäisen voiton. Sen pikkusisko Huima Lento on kovan paikan edessä Pikkupelimannin finaalissa. 

Esa Holopaisen ohjastama 5-vuotias ori Huima Vauhti (Viesker) hallitsi tänään lounasravien kolmantena lähtönä ajetussa kylmäveristen tasoitusajossa tapahtumia keulasta.

“Ihmettelin ja kysyin Esalta, miten se siellä ekassa kurvissa jo oli keulassa, niin Esa sanoi, ettei hänkään oikein tiedä”, Rinne-Nirva naurahtaa takamatkan juoksulangalta kiihdyttäneestä hevosesta.

Pienikokoinen oripoika aloitti uransa koelähdöllä toukokuussa, minkä jälkeen se on tehnyt tarkkaa työtä ja hakenut voitot kaikista kolmesta startistaan. Kaustisen juoksun aikana Huima Vauhti pyöritteli koko matkan korviaan, ja voittoaika oli uusi ennätys 31,3ke.

“Maasta ne pienetkin ponnistavat. Kyllä se näyttäisi juoksija olevan, ja tuntuu, että se parantaa koko ajan.”

Myös Rinne-Nirvan valmennuksessa oleva, Pikkupelimannin finaalissa tänään starttaava Huima Lento (I.P. Lento) on Huima Vauhdin kanssa samasta emästä Sangen Huima.

“Juoksija Huima Vauhtikin on, mutta karsinnassa tuli murhetta. Kavio halkesi, kun rata oli niin kova. Sille on nyt tehty kaikki mitä tehtävissä on, mutta hevonen ei varmasti tule olemaan finaalissa parhaimmillaan”, Rinne-Nirva sanoo.

Sekä Huima Lennon että Huima Vauhdin on kasvattanut ja omistaa Chanette Roth.

Huima Vauhti hallitsi tapahtumia keulasta. Kuva: Hanna Laakso

Artikkelia muokattu 7.7.2017 kello 16:43: Otsikkoa muutettu. 4-vuotias Huima Lento on Huima Vauhdin pikkusisko, ei isosisko, kuten otsikossa ensin todettiin.