Toto76-voittajat ja rivin arvo

Toto76-1: 3 Luxorious Lord, 3,20 euroa
Toto76-2: 2 Valnes Gary, 15,80
Toto76-3: 7 Twist Of Fate, 65,70
Toto76-4: 13 Köppinen, 94,30
Toto76-5: 1 Ranch Pop Up, 117,80
Toto76-6: 3 Quido di Quattro, 197,40
Toto76-7: 10 Tir Du Caux, 1737,20

Seitsemän oikein -voitto-osuus 1732,20 euroa
Kuusi oikein 45,30 e

Tamara Skutnabbin ohjastama Luxorious Lord piti keulasta voittoon Salamakypärät -finaalilähdössä Vermossa.

Tamara Skutnabbin ei tarvinnut arpoa taktiikkaansa Toto76-pelin avauskohteessa, kun nuori ohjastaja pääsi kiihdyttämään matkaan kolmosradalta. Siitä Luxorious Lord kiskaisi kevyesti keulaan, eikä lannistunut Gene Touchin painostuksen alla.

Luxorious Lord repi maalisuoralle tultaessa kaulan muihin, mutta Emma Väreen ajokki Carleman kiri alkulaukkansa jälkeen hirmuisesti ja ehti aivan voittajan rinnalle. Ohi ei kuitenkaan ollut asiaa, vaan Luxorious Lord voitti tuloksella 16,2a / 2100 metriä.

”Juoksunkulku meni kuten käskettiin. Päästiin hyvin keulaan ja onneksi ketään ei tullut vauhtia kyselemään ennen kuin kierros juostuna. Lopussa Emmaa karkuun, oli taktiikka alusta alkaen”, Tamara Skutnabb nauroi.

”Luxorious Lord on ihana hevonen. Se toi minulle ensimmäisen 65-voiton ja nyt myös ekan 76-täysosuman”, Skutnabb kertoi.

Jaakko Salmisen valmentama Luxorious Lord oli Toto76:ssa kolmossuosikki prosentein 13.

Terri Lehtonen voitti Salamakypärät kilpailun, Arna Ruohomäki oli kilpailussa toinen.

Toto76-2: Haastajadivisioonassa maalisuoralla sattui ja tapahtui

Seppo Markkula pääsi kiihdytyksen jälkeen etenemään keulaan Andreen kanssa. Valjakko kontrolloi lähdön tapahtumia vielä maalisuoran alussa, mutta sitten tuli kohtalokas laukka.

Voitosta taisteli kolmen rintama, josta parhaiten kurotti johtavan takana matkannut ja ulkoa kirinyt Valnes Gary Mika Forssin ohjastamana.

Valnes Gary voitti tuloksella 16,6a / 2100 metriä ja lähdön nelossuosikki pinnoin 12.

BWT Agryman tuli sisältä toiseksi, Spade Ace Frido oli kolmas.

Toto76-3: 3 vuotispokaalin vuoro.

Pekka Korpi saalisti jo toisen suurkilpailuvoittonsa päivälle, kun Derbyn Tammachampionin voiton lisäksi tuli voitto 3 vuotispokaalissa.

Pekka Korpi pääsi etenemään Twist Of Faten kanssa keulapaikalle ohi Vixpress Li:n ja Erkki-Pekka Mäkisen. Marssijärjestys pysyi samana maaliin saakka ja Twist Of Fate voitti tuloksella 16,0a / 2100 metriä.

”Päätöspuolikkaan alussa tuntui, että hevonen on hyvin voimissaan, joten en ollut huolissaan. Tietysti kun toinen selässä pääsee tulemaan, koittaa olla varovainen, ettei se pääsisi ohi”, Korpi kertoi viitaten Vixpress Li:hin.

Twist Of Fate kulki keväällä hienosti, mutta sittemmin se ei suorittanut parhaalla tasollaan. Korpi arveli, mistä notkahdus johtui.

”E3:set olivat kovia lähtöjä, joissa hevonen otti takapakkia. Se sai sitten liian paljon löysiä ja kunto katosi jotenkin.”

Twist Of Fate oli Toto76:ssa kolmossuosikki prosentein 15.

Toto76-4: Kylmäveristen ykköslähdön vuoro.

Antti Ala-Rantala otti Helmen Vilin kanssa kanuunastartin takamatkalta ja kaksikko eteni hetkessä keulaan. Voittomatsiin voimia ei kuitenkaan ollut.

Hannu Torvisen ajokki Diktaattori ja Ari Moilasen kuskaama Köppinen irtosivat taistelemaan lähdön parhaista paloista. Diktaattori pomppasi ratkaisumetreillä laukalle, jolloin Köppisellä oli helppo työ rymistellä voittoon.

Helmen Vili peri kakkospaikan, A.T. Visku oli Juha Länsimäen kanssa kolmas.

Köppinen oli suosikki prosentein 38.

Toto76-5: Finn-Tack -cupin finaali ratkesi jo alussa.

Iikka Nurmonen puolusti Ranch Pop Upin kanssa keulapaikan, eikä luopunut siitä enää. Takana matkannut Her Royal Highness pyrki haastamaan keulahevosta, mutta ei saanut tästä minkäänlaista otetta.

Ranch Pop Up oli lähtönsä suosikki ja se voitti tuloksella 16,8a / 2100 metriä.

Toto76-6: Kyvyt kaiveltiin esiin seuraavaksi.

Voima puhui koitoksessa, kun Antti Teivaisen ohjastama Quido di Quottro jyräsi johtavan rinnalta voittoon.

”Keli käy tällaiselle hevoselle hyvin, kun se jaksaa mennä. Tällä pitää muistaa ajaa periaatteessa koko matka täyttä. Hienosti hevonen hoiti hommansa”, Teivainen kehui ajokkiaan.

Erkki-Pekka Mäkinen kuskasi nimihirviö Al E.Gador Zetin toiseksi, Rafa Parera ehti kolmanneksi.

Quido di Quattro oli kakkossuosikki peliprosentilla 22.

Toto76-7: Käpylän vanha vaskikello kilahti Käpylä GP:n merkiksi.

Ari Moilasen ajokki DD’s Hitman sai takamatkalta kanuunastartin ja painui heti keulaan. Valjakko johti, kunnes laukka yllätti viimeisellä takasuoralla.

Pekka Korpi rynnisti Express Duo:n kanssa keulaan ja pyrki karkuun, mutta ei onnistunut. Iikka Nurmonen kannusti Tir Du Cauxin väkevään loppurynnistykseen, joka toi voimanpesälle lopulta hallitun Käpylä GP:n voiton.

”Kyllä tätä odotettiin, kun nähtiin keli”, Iikka Nurmonen ja muut Tir Du Cauxin taustajoukot olivat hyvillään vesikelistä.

”Voltista kovaa päästiin liikkeelle ja heti toiselle radalle hyvään paikkaan. Pekasta saatiin hyvää vetoapua, kun Pekka pääsi keulaan, jäi meille vapaa latu ja meillä kiri hevonen iloisesti”, Nurmonen kertoi.

Tir Du Caux nappasi 10 000 euron ykköspalkinnon tuloksella 16,3 / 2620 metriä.

Tir Du Caux oli kerännyt Toto76:ssa kahdeksan prosentin kannatuksen.