Toto4-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto4-1: 3 Luxorious Lord, 43,89 %, 3,34 euroa
Toto4-2: 11 Kitty Beat, 29,68 %, 5,52 e
Toto4-3: 5 Kukkarosuon Matti, 3,81 %, 61,97 e
Toto4-4: 11 Amazing Warrior, 34,89 %, 89,96 e

Vaihto: 52 401,00 euroa

Salmisen perheen silmäterä Luxorious Lord otti jo kolmannen monté-voiton tälle vuodelle, kun myös Forssan kisa päättyi kullanhohtoisesti.

Toto4-1: Montén SM-karsinnan startti viivästyi, joka toi Luxorious Lordin ohjastajalle Nelly-Janiika Korpikoskelle harmaita hiuksia.

”Hevonen oli älyttömän paineissaan. Yritin autolle huutaa, että pitäkää siivet auki. Oli tuskaa saada hevonen pysähtymään takasuoralle”, Nelly-Janiika Korpikoski kertoi.

Luxorious Lord ja Korpikoski selvisivät vaikeuksien kautta voittoon, kun hyväksytyssä lähtöyrityksessä Jaakko Salmisen valmentama Luxorious Lord pommitti kärkipaikalle, eikä yksikään vastustaja päässyt missään kohtaa edes tuntumaan.

”Keulaan mentiin ja annettiin hevosen mennä. Onneksi se rauhoittui jollain lailla. Huh…oli kova matka kuskille ainakin”, Korpikoski puhalteli.

Luxorious Lordin kauden aikaisemmat kisat montéssa toivat voitot Lappeessa ja Vermossa. Solvalla kutsunee 8-vuotiasta ruunaa ja taustajoukkoja seuraavaksi, kuten aikaisemmin on jo uumoiltu.

Kierroksen pelatuin osallistuja Luxorious Lord pisteli 2140 metriä voittoaikaan 15,1a.

Shotproof oli Jenni Koskelan kanssa maalissa toisena ennen Hopeless Guyta ja Anna Sulinia. Kakkossuosikki Flynn Boko pilasi laukkaan kirilenkin alussa.

Toto4-2: Amatööriohjastajien lähdössä Henri Uusi-Marttilan suojatti Beauty Erin torjui kiihdytyksessä Iivari Nurmisen ja Solano Sinceron. Beauty Erin sai tehdä keulassa oman juoksunsa. Kolmannen puolikkaan se sai hölkkäillä vain 22,0-kyytiä, mutta lopussa kaksi tuli ohi.

Hannu Korven ajokki Kitty Beat liikkui maalisuoraa ylivoimasta vauhtia ja ehti hänniltä helppoon voittoon.

“Helpommalla pääsi kuin meillä kotona treeneissä”, Hannu Korpi latasi. “Kaikki narut jäivät vetämättä, eikä tarvinnut silmille vetää. Maltillisen avauksen jälkeen jäi voimia loppuun. Oli tosi helppoa tälle, joka oli ihmeellistä.”

Eetu Salmi vastuuvalmentaa Kitty Beatiä, joka voitti suosikkina.

Kitty Beatin ja Beauty Erinin väliin tuloksissa iski Vesa Santanen Ratu Paleman kanssa.

Toto4-3: Kylmäveristen 2640 metrin kisaan paukahti yllätys, kun Teemu Okkolin narutteli Kari Lohirannan valmentaman Kukkarosuon Matin parhaaksi.

Eniten peliosuutta kerännyt Antin Muru lähti paalun hevosista paremmin liikkeelle, mutta sai pitää keulapaikasta kiinni vain hetken, kun Teemu Okkolin karautti takamatkalta lähteneen Kukkarosuon Matin kärkeen.

Tauolta palannut Kukkarosuon Matti ei enää ketään ohitseen päästänyt, vaan veti perille asti varsin hallitulla otteella.

“Matti on oppinut hyvin lähtemään, kun ikää tullut”, Teemu Okkolin kehui välillä myös valmentamaansa 8-vuotiasta. “Keulaan kun se on päässyt, vastannut tosi sitkeästi siitä. Viimeisellä takasuoralla laitoin kepin pystyyn, niin ruuna vastasi. Se palasi tauolta hyvässä kunnossa.”

Jarmo Saarelan ajokki Jamas Viljo kuittasi lopussa toiseksi ohi kolmannella valtaosan matkasta taivaltaneen Ukkosen Jymyn ja Jukka Mattilan.

Toto4-4: Yksi yllättäjä ja kolme suosikkivoittajaa – siitä koostui oikea rivi, kun päätöskohde meni pelatuimmalle Amazing Warriorille.

Suosikin kovimmaksi haastajaksi kaavailtu Hightower Comery otti vetotyöt aluksi, mutta etusuoralla niin ikään kuumimpiin pelihevosiin kuulunut First Revenge eteni kärkeen.

Vajaa kierros juostuna Mika Forss käänsi Amazing Warriorin kolmannelle. Etusuoralla kaksikko eteni aina kärkipaikalle asti, josta Seppo Mäntyniemen valmentama ruuna irtosi 2640 metrin kisan viimeisellä 100 metrillä muista terävästi.

“Parijono oli tosi pitkällä, joten ajattelin, että ajetaan vahvalla hevosella johtavan rinnalle. Antin (Teivainen) elekieli oli sellainen, että hevonen oli pörhäkkä, ja päästiin keulaan asti. Yksi startti teki Amazing Warriorille hyvää. Se oli Turussa nahjus ennen kisaa, mutta nyt oli eri ääni kellossa. 130 metriä jäljellä hevonen tuntui laiskottelevan, muttei laiskotellut enää, kun aukaisin korvat”, Mika Forss jutteli.

Amazing Warrior voitti ajalla 16,8a/2660 metriä.

Hightower Comery lopetti Olli Koivusen käsistä kakkospalkinnolle ohi First Revengen.