Toto65-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto65-1: 12 M.T.Kopitar 30,39 %, 1,10 e

Toto65-2: 10 Defrag Am 7,28 %, 15,80 e

Toto65-3: 8 Right Broline 19,67 %, 68,50 e

Toto65-4: 2 Airborn Bee 2,59 %, 1796,00 e

Toto65-5: 1 Elliot Boko 32,11 %, 4680,50 e

Toto65-6: 11 Orlando Point 14,49 %, 8581,00 e

 

Voitto-osuudet:

6 oikein 8581,00 euroa

5 oikein 150,40 euroa

 

 

Vaihto: 236 626,30 euroa

Magic Mondayn rivi ratkeaa tänä maanantaina Kaustisella ja Kouvolassa. Suosikiksi luotettu M.T.Kopitar puristi Nikulassa niukasti Don Pescadorin ohi.

Toto65-1: Eturivin uloimmalta paikalta lähtenyt Don Pescador eteni johtoon ensimmäisellä takasuoralla. Takarivistä aloittanut M.T.Kopitar pääsi etenemään laukkaavien vastustajien lomassa toiseksi hevoseksi toisen radan jonoon, mutta paikka ei tyydyttänyt.

“Vauhti tuntui niin hirmu hiljaiselta, että ajattelin, että keulahevonen on varmasti vahvoilla ja pitää mennä sitä kiusaamaan”, ohjastaja Panu Ahonen perusteli.

Taktiikka toimi, mutta helpolla voitto ei tullut. Kärkipari pisteli päätöskierroksen 1.13:n pintaan, eikä Don Pescador luovuttanut missään vaiheessa.

Heta Ihanamäki ja valmentaja Riia Puronvarsi omistavat 6-vuotiaan M.T. Kopitarin, joka teki 2100 metrillä ajan 15,4a. Neljännestä sisältä loppukaarteeseen mentäessä kiriin hakeutunut Kat’s Commander kiri kaksikosta jääneenä kolmanneksi.

 

Toto65-2: Puolimatkassa etusuoralla toisesta ulkoa kuolemanpaikalle kiertänyt Defrag Am ratkaisi maalisuoralla ja voitti viidenneksi eniten pelattuna ajalla 15,7a/2100 metriä. Tiina-Maria Korven suojattia ajoi Jukka Torvinen.

“Ihan tosi huikeeta. Eka oma valmennettava sellainen kunnollinen ja ensimmäinen voitto, niin ihan huikeet fiilikset”, Tiina Maria-Korpi riemuitsi.

Ensimmäisen takasuoran lopussa parijonosta kärkeen leiskauttanut Wonder Woman taisteli pitkään vastaan ja oli hyvä toinen ennen kaksikon takaa lopussa hieman jäänyttä Guggenheimia.

Selvä suosikki Repel Rapid laukkasi jo ennen lähtölinjaa ja The Rector ensimmäisessä kaarteessa. Kumpikin ajoi vielä porukkaan, ja Repel Rapid pyrki pitkällä kirillä vielä kärkikamppailuun, mutta loppu oli jo vaikeata.

 

Toto65-3: Kaarteen jälkeen johtoon edennyt Griminal Jack sai pian kimppuunsa Right Brolinen, jonka Santtu Raitala käänsi toisessa kaarteessa kärkihevosen taakse, kun keulaan ei ollut asiaa.

Koko ensimmäinen kierros mentiin 2600 metrin kisassa hulppeasti 12,5:n kyytiä. Yli 43-prosenttisesti pelattu kohteiden luottohevonen Proud Leader ei ollut mukana alkurynnistyksessä, mutta se jäi paikkojen selvittyä kiertämään keskijoukossa toista rataa ilman vetoapua.

Kun suosikki viimeiselle takasuoralle mentäessä viimein pääsi lähemmäs kärkihevosia, Santtu Raitala nosti Right Brolinen toiselle radalle.

“Hevonen oli tosi hyvän tuntuinen, kun sen käänsi vapaalle radalle”, Santtu Raitala kehui. “Tunsi kyllä, että meillä on voimia oikein paljonkin olla mukana voitto-ottelussa. Makea hevonen, en ihmettele yhtään, että Mika (Forss) on tykännyt tästä.”

Kati Lindsbergin valmentama Right Broline kirjautti ajan 14,7a. Se oli toiseksi pelatuin.

Griminal Jack antoi vähän periksi, mutta Proud Leader ei myöskään pitänyt asemiaan, ja Gold Narva sekä Umberto Croft pääsivät kirimään sisäradan jonosta muille totosijoille.

 

Toto65-4: Tiukassa kiihdytyksessä johtopaikan pitänyt Airborn Bee luovutti sen kaarteen jälkeen Eko Kristallille. Tämä vetikin hyvin, ja Markku Iivari pääsi kääntämään lopussa vapaasti ohitukseen. Kahdeksanneksi eniten pelattu yllättäjä suoritti sen varmasti.

“Ei se sillai yllättänyt”, Markku Iivari huomautti. “Viimeinen startti oli täällä samassa paikassa, ja se oli kovia hevosia vastaan. Se seuraili hyvin ja teki 15-aikaisen tuloksen. Paremmat hevoset vähän epäonnistui, ja me saatiin nappijuoksu. Se oli voiton avain.”

Seppo Savolaisen valmentama Airborn Bee saavutti ensimmäisen voittonsa Suomessa. Koko uralle ykkönen oli 6-vuotiaalle tanskalaistammalle toinen ja tuli ajalla 16,3a/2100 metriä.

Ensimmäisessä kaarteessa Airborn Been rinnalta laukannut Crystal Cool selvisi toiseen pariin ulos, josta se hyökkäsi viimeisellä takasuoralla ja kiri edellisistä jääneenä kolmanneksi.

Lähdön suosikilla Bella Bloomilla oli kaarteissa vaikeuksia, eikä se pystynyt kirivaiheessa kunnolla etenemään.

 

Toto65-5: Elliot Boko esitti upean soolon. Suomessa debytoinut Everest De Ginai lähti auton takaa tosin paljon rivakammin, mutta se laukkasi kaarteen alussa. Elliot Boko pääsi sen jälkeen keulaan ja vei vauhdilla koko matkan.

“Jouduin pikkaisen nappaamaan alussa, niin taktiikka oli sitten kyllä hevosen käsissä”, Niko Jokela tunnusti. “Mutta kun tämä on hyvä, tämä jaksaa painaa maaliin asti. Sille jäi vielä vähän varaakin.”

Rurik Kjötarin suojatti teki 2100 metrillä ajan 13,0a.

Everest De Ginai jäi laukkansa selvitettyään juoksemaan toista rataa ilman vetoapua, mutta sekin sai esityksestään täydet pisteet, sillä se puristi kaukana Elliot Bokon takana toiseksi ennen sisältä vapaasti tullutta Quiet Leaderia, jonka edellä sisärataa juossut Mr Hot Shot ponkaisi viimeisellä takasuoralla yllättäen laukalle.

 

Toto65-6: Päätöskohde oli tasaisesti pelattu, mutta itse kilpailusta tuli vielä tasaisempi. Tiukan väännön käänsi lopulta edukseen viimeisellä takasuoralla neljännestä parista hyökännyt ja neljättä rataa loppumatkan kirinyt Orlando Point.

Toiseksi eniten pelattua Pia Huusarin 5-vuotiasta oria ajoi Ari Moilanen. Orlando Point ravasi 2100 metriä aikaan 14,4a.

“Minusta se on ollut oikeastaan koko kauden samassa kunnossa”, Pia Huusari arvioi. “Se on niin rento kaveri kotioloissa, ettei sillai tuhlaa itteään yhtään. Toivottavasti se kerää ison voittosumman, kun 2-vuotiskaudella sairasti niin kovasti ja oli melkein kokonaan ajamatta sen.”

Takarivistä lähtenyt Intuto jäi paikkojen selvittyä toiselle radalle ilman vetoapua ja jatkoi puolimatkassa toisessa ulkona, kun Northern Trick nousi kolmannesta sisältä kuolemanpaikalle.

Intuto lähti takasuoralla kolmannelle radalle ja puristi Orlando Pointin sisäpuolella voittotaistoon, jonka hävisi vain täpärästi. Northern Trick tsemppasi tasaisesta rintamasta kolmanneksi.

Lähdön suosikki Lassic Point jäi taustalle, ja kun kirivaiheessa moni muukin käänteli ulospäin, tehtävästä tuli käytännössä toivoton.