Toto65-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto65-1: 4 M.T. Master Don, 35,78 %, 0,99 euroa
Toto65-2: 11 Syneri, 44,61 %, 1,84 e
Toto65-3: 4 Callela Louis, 35,65 %, 4,06 e
Toto65-4: 7 Global Uncommon, 12,19 %, 24,07 e
Toto65-5: 6 Aronin Muisto, 30,39 %, 30,32 e
Toto65-6: 2 Sultan Journey, 62,84 %, 31,59 e

Kuusi oikein -voitto-osuus 31,59 e
Viisi oikein –

Vaihto: 132 564,80 euroa

Magic Mondayn Toto65-kierros käynnistyi Antti Ala-Rantalan suojatin M.T. Master Donin vakuuttavalla voitolla Jyväskylässä. Puolet pääpelin kohteista ajettiin Turussa.

Toto65-1: Harri Kotilaisen ajokki Sign Of Secret otti keulapaikan aluksi. Jukka-Pekka Kauhasen kuskaama Esmeralda Jons kävi välillä vetotöissä, mutta Sign Of Secret eteni pian takaisin keulaan.

Avauslenkillä Iikka Nurmonen teki iskun Quick Petrolin rattailla, joka toi sille keulapaikan.

Antti Ala-Rantala käänteli ulos M.T. Master Donin kanssa 2. ulkoa kirilenkin alussa. Se tavoitti Quick Petrolin viimeisellä takasuoralla, herkutteli sen takana hetken aikaa ja meni lopussa menojaan

”Siitä jatkettiin, mistä Seinäjoella aloitettiin”, Antti Ala-Rantala aloitti. ”Nyt ei edes korvia aukaistu. Tosi vahva hevonen, joka voitti ihan istumalla.”

Toisen kerran Suomessa kisannut suosikki M.T. Master Don voitti avauskohteen ajalla 15,5a/2140 metriä.

Quick Petrol piti toiseksi ennen Coldspringiä.

Toto65-2: Kierros jatkui suosikkivoittajilla myös Turussa, kun Ari Kotikulman silmäterä Syneri pisteli parhaaksi.

Ari Kotikulma pääsi Synerin kanssa loistavasti läpi takarivistä ja eteni 25,5-vauhtisessa avauksessa keulaan jo 1. kaarteessa. Toisen puolikkaan Syneri sai vetää vain 35-vauhdilla ja hallitsi kirilenkillä tapahtumia oikein hienolla otteella.

Joskus Syneri on laukannut alussa, mutta nyt ei ollut Ari Kotikulman mukaan vaikeuksia.

“Ei mitään ongelmia ollut hyvin. Hyvin päästiin läpi ja annoin hevosen mennä, kun Karilla laukkasi. Se rauhoittuu menemään, ja annoin mennä sen mitä tarvitsi.”

Syneri teki voittoajan 28,4a/2100 metriä.

Rokkoff kiri toiseksi ennen Sarinan Sannia.

Toto65-3: Kolmas suosikkivoittaja saatiin putkeen, vaikka loppukaarteessa näytti pahalle Callela Lousin osalta.

Hannu Hietasen ensimmäistä kertaa ohjastama Callela Louis jäi avauslenkin lopulla hetkeksi toiselle ilman vetoapua lähdössä, jossa keulapaikka vaihtui useaan otteeseen avauslenkillä. Sitten suosikki pääsi etenemään keulaan.

Santtu Raitala oli tutustunut vastustajiensa heikkouksiin, ja iski johtavan rinnalla matkanneen Mainion kanssa loppukaarteessa kärkihevosen kimppuun voimalla. Callela Louis pisteli pitkään laukan partaalla, mutta pysyi ravilla. Mainio eteni kaarteessa kärkeen, mutta Callela Louis tuli lopussa vielä uudestaan ohi ja voitti täyden matkan ajalla 15,1a

“Oli melkoinen lähtö taas! Viimeinen kurvi kummittelee tuota hevosta tosi paljon. Jotain ongelmia siinä on, ja kuski piti hyvin pakkaa kasassa”, hevosen hoitaja Sarianne Hynynen kehui Hannu Hietasta.

Toto65-4: Samat hevoset nähtiin isossa roolissa alussa ja lopussa. Erkki-Pekka Mäkinen kannusti Global Uncommonin ensin kärkeen, mutta laski Toni Ylitalon ajaman Inflammable Jamin eteensä.

Maalisuoralla Global Uncommon pääsi vetoapunsa takaa irti ja ohitti tämän niukasti.

“Ei ole keulasta mennyt, kumma juttu, en ymmärrä. Tällä olisi tosi helppo ajaa keulasta, mutta valitettavasti hevosella sellainen luonne, ettei sovi herralle, joten ei auta kuin riskillä ajaa lähtöjä”, Erkki-Pekka Mäkinen kommentoi taktiikkaansa.

Global Uncommon vei lähdön täyden matkan voittotuloksella 16,0a.

Sapphira tuli maaliin kolmantena, suosikki Inaccessible ei saanut sisäradalta mahdollisuutta.

Toto65-5: Suosikki Aronin Muisto osoittautui parhaaksi, vaikka jäi ravaamaan keulahevosen rinnalle.

Takarivistä matkaan lähtenyt Vennelmon Varma pääsi yllättämään Tapio Kukkosen kanssa kiihdytyksessä ja nappasi keulapaikan. Aronin Muisto jyräsi rinnalta ohi päätöspuolikkaan alussa, mutta Vennelmon Varma tuli vielä lopussa uudestaan ja kiri aivan Aronin Muiston rinnalle, joka piti niukkaan voittoon ajalla 26,6a.

Eero Eljanko on voittajan kasvattaja, valmentaja ja omistaja.

Toto65-6: Kierroksen pelipankki Sultan Journey hoiteli leiviskänsä kunnialla.

Esa Holopaisen suojatti Sultan Journey ei päässyt keulaan “nakkaamalla”, kun sisäpuolelta lähtenyt Silvester avasi myös napakasti. Sultan Journey oli jo ohittanut sisäpuolen valjakon, kun Silvester laukkasi.

Alkurynnistyksen jälkeen Sultan Journey sai vetää mailin matkalla todella rauhassa, eikä ollut yllätettävissä maalisuoralla, vaan irtosi muista herkästi.

Johtavan taakse puikannut Proserpine oli hopealla ennen Wall Street Comeryä.

“Ollilla lähti tosi hyvin”, Esa Holopainen ihmetteli. Hevonen ylirauhallinen oli, pelkäsin ennen starttia, että onko kaikki kunnossa. Startissa ei ollut mitään. Siitä tämä on kiva, ettei jää vauhti päälle, jos ei ole pakko. Tänään ei tarvinnut ajaa kuin viimeiset 150 metriä. Sarjoja jos sattuu, voisi käydä Ruotsin puolella koittamassa.”