Toto4-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto4-1: 3 M.T. Miss Molly, 23,31 %, 3,99 euroa
Toto4-2: 4 Like a Boeing, 43,91 %, 5,10 e
Toto4-3: 10 Malkkin, 17,87 %, 22,55 e
Toto4-4: 4 Maffioso Face, 23,14 %, 31,45 e

Vaihto: 45 638,30 euroa

Kari Alapekkalan valmentama ja ohjastama M.T. Miss Molly oli ylivoimainen Rovaniemen Toto4-avauskohteessa. Alapekkalan juhlat jatkuivat heti seuraavassa lähdössä, kun talliin tuli voitto ja kolmossija.

Toto4-1: Kohde oli pelattu tasaisesti, mutta parhaan selvittämiseksi ei maalikameran kuvaa tarvittu. Kolmannella yrittämällä matkaan päässeessä lähdössä Kari Alapekkala otti M.T. Miss Mollyn kanssa keulapaikan heti startista.

M.T. Miss Mollyn ei tarvinnut avauslenkillä suuremmin rehkiä. Viimeisellä takasuoralla 5-vuotias tamma teki muihin eroa ja lähti loppukaarteessa omille teilleen.

Stall Foot On The Gas omistaa M.T. Miss Mollyn, joka voitti lähdön tasoitusennätyksellään 15,8/2100 metriä. Voitto oli M.T. Miss Mollyn kauden ja samalla uran kolmas.

”Tammaan tuli virtaa volttikiemuroihin, mutta onneksi malttoi lähteä ravilla”, lähdönuusinnat vaikuttivat Kari Alapekkalan mukaan voittajaan. ”M.T. Miss Molly on parantanut selvästi viime startteihinsa.”

King Casper jatkoi nousukuntoisia suorituksiaan ja kiri vahvasti toiseksi Aarne Rannan ajamana. Juha Luusuaniemi oli kolmas Vilsson Boyn kanssa.

Toto4-2: Kari Alapekkalan talli näytteli jo ennakkoon isoa roolia lähdössä, kun kolme avainhevosta kisasi torniolaisen hoivista. Tuloksena oli voitto ja pronssisija.

Niko Jokelan ensimmäistä kertaa ajama Like a Boeing otti keulapaikan sai sai Petteri Joen ajaman Peppe Rocin rinnalleen. Avauslenkki mentiin sovussa, ja loppua kohti kaviota laitettiin toisen eteen tiheämpään tahtiin.

Like A Boeing vaikutti ottavan maalisuoralla hallitun suosikkivoiton, mutta Peppe Roc runttasi lopussa ihan rinnalle, muttei ohi.

“Oikein miellyttävä ja rauhallinen hevonen, joka terästäytyi oikeaan paikkaan”, Niko Jokela kommentoi ensituttavuuttaan. “Se ei mielellään eroa tee, mutta uskon varaakin olleen jonkin verran.”

Like A Boeingin ykköstila irtosi täyden matkan ajalla 16,5a ja oli viisivuotiaalle peräti kuudes peräkkäinen.

Kari Alapekkalan itsensä ajama Enigma Sisu oli kolmas ja tallin “heikoin lenkki” Listas Hector ylsi neljänneksi.

Toto4-3: Kierroksen suurin suosikki Vappuäijä sai nöyrtyä, kun 40 metriä edempää lähtenyt Malkkin jäi ohittamatta.

Arto Komulainen lähti päättäväisesti liikenteeseen valmentamansa Malkkinin kanssa, ja takamatkalta lähtenyt kaksikko eteni keulaan jo 1. kaarteen lopulla. Siinä se ei hätiköinyt matkalla, ja kakkossuosikilla riitti paukkuja viimeiselle puolikkaalla. Sen Malkkin kulki 22,5-vauhdilla, eikä Vappuäijä päässyt koskaan edes haastamaan.

“Malkkin on nopea startista, ja ajettiin eteenpäin, kun keulasta helpompi ajaa”, Arto Komulainen perusteli. “Seurasin vaan, että milloin Vappuäijä lähtee, että kiihdytän vauhtia loppua kohti.”

Malkkinin ykköstila oli toinen peräkkäinen, kauden viides ja uran 9. Voittotulos oli 26,9/2120 metriä.

Mauri Jaaran ohjastama Alvar Hem oli kolmas.

Toto4-4: Lämminveristen avoimessa lähdössä kisattiin 1600 metrin matkalla, ja keulapaikka oli kullanarvoinen.

Tulisessa alkurynnistyksessä Jukka-Pekka Niskasen ohjastama Maffioso Face pääsi ohi sisäradan Remote Controlin. Maffioso Face sai ottaa sen jälkeen vauhdin täysin pois, eikä Sanna Palosaaren valmennettavalla näyttänyt olevan 11,5-lopetuksessa vaikeuksia pitää parhaaksi.

“Ensimmäiset 200-300 metriä mentiin aika reipasta, mutta sitten vauhti rauhoittuu liikaakin. Tämä fiksu ja hyvä hevonen, joten ajettiin näin”, Jukka-Pekka Niskanen totesi.

Mäntyvaaran lämminveriliigan johtonimi Maffioso Face teki voittoajan 14,9a.

Johtavan rinnalla matkannut Quartan De Caelo pinnisti niukasti kakkospalkinnolle ennen johtavaa seurannutta Remote Controlia.