Toto65-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto65-1: 6 Elias Juonetar 59,22 %, 0,38 e

Toto65-2: 9 Staro Moschino 45,07 %, 1,06 e

Toto65-3: 7 Enzo de Vonnas 17,40 %, 8,30 e

Toto65-4: 8 Siporin Santtu 5,36 %, 88,91 e

Toto65-5: 2 Case Closed 17,53 %, 146,08 e

Toto65-6: 2 O.P.Roc 36,93 %, 174,89 e

 

Voitto-osuudet:

6 oikein 174,89 euroa

5 oikein 4,08 euroa

 

Vaihto: 178 257,40 euroa

Kelin heikkeneminen vaaransi jopa ravien järjestämisen Jyväskylässä, ja poisjääntejä tuli joka tapauksessa paljon. Kun Eeti ja Aronin Muisto jäivät pois avauskohteesta, Elias Juonetar nousi yhdessä Vermon kanssa ajettavan Toto65-kierroksen pelatuimmaksi.

Toto65-1: Lähtöautoa ei pystytty käyttämään, ja Killerin kaikki lähdöt laitetaan matkaan linjalähetyksellä. Myöskään loppusuoran ohituskaista sisäkentällä ei ole käytössä.

Elias Juonetar pääsi heti keulaan, sai vetää rauhassa ja hallitsi varmasti maaliin asti. Valmentaja Terho Rautiaisen ajama tamma teki 2140 metrillä ajan 34,0L.

I.P. Riimi pääsi etenemään kolmannesta sisältä kiertelemättä toiseksi. Alun laukan jälkeen ensimmäisellä takasuoralla toista rataa ilman vetoapua edennyt Poika-Ramiini tsemppasi rehdisti kolmanneksi.

 

Toto65-2: Vermossa rata oli loistokunnossa. Johtoon avannut The Dude sai alussa painetta, ja puolikas täyttyi selvästi alle kympin lukemiin. Sunbeam pääsi kaarteen lopussa pudottamaan The Duden taakse sisälle.

Lähdön selvä suosikki Staro Moschino hyötyi luonnollisesti rajusta avauksesta. Takarivistä lähtenyt suosikki seurasi neljännessä parissa ulkona, lähti etukaarteessa selässä kolmannelle radalle ja jatkoi loppukaarteeseen mentäessä vapaasti eteenpäin.

Staro Moschino pääsi loppusuoralle kaarruttaessa kärjen rinnalle hankki vaivatta yliotteen. Ajaksi tuli 14,2a/2100 metriä.

“Se pysyi tosi rauhallisena koko matkan ja voitti kyllä tosi paljon voimia jäljellä. Kaikin puolin ihan mahtava suoritus”, Olli Koivunen ylisti.

Irti päässyt Sunbeam pudotti The Duden juuri ennen linjaa kolmanneksi.

 

Toto65-3: Vain neljä hevosta lähti matkaan. Selvä suosikki Dilba Sisu valtasi ensin johtopaikan, jonka Tuomas Pakkanen luovutti jo kaarteen alussa Enzo De Vonnasille.

Vauhti pysyi pitkään tosi maltillisena, ja puolitoista kierrosta mentiin vain vähän alle 1.30:n kyytiä. Loppu tultiin sitten reippaasti, eikä takasuoran alussa toiselle radalle kääntänyt Dilba Sisu saanut otetta Sami Vehviläisen luotsaamasta kärkihevosesta.

“Enzo de Vonnas on tosi mukava ja rento hevonen. Ravipaikalla vähän säpäkkä, mutta tosi mukava”, valmentajan tytär Tiia Vehviläinen kiitteli.

Enzo de Vonnas kuittasi 2000 euroa 2140 metrillä ajalla 25,2L. Dilba Sisu oli puolittain kupeella toinen, ja Boss Amiraal sekä Madam’s Viggo Boy seurasivat selvin eroin muille sijoille.

 

Toto65-4: Uloimmalta paikalta lujaa lähtenyt Siporin Santtu eteni nopeasti johtopaikalle ja veti rivakkaa tahtia varmaan voittoon.

Tapio Perttunen ajoi Heikki Kaleniuksen valmentamaa Siporin Santtua, joka teki kauden avauksessaan heti ennätyksensä 26,6a/2100 metriä.

“Omistajat sanoi, että sisäpuolella on muutama hitaampi lähtijä ja kannattaa satsata lähtöön”, Tapio Perttunen kertoi. “Pikkuisen se painoi päälle, mutta ei ehkä niin paljon kuin sivusta näytti. Tukemalla ajoin koko ajan tätä varman päälle, koska se saattaa laukata mistä vaan. Viime viikon perjantaina ajoin muutaman 35:n vedon, ja tiesin, että se on hyvässä kunnossa. Tällähän on on iso moottori ja se on ollut aina hyvän hevosen maineessa.”

Sisärata veti, ja Tamburiini sekä Tähtimenevä seurasivat muille totosijoille. Kärjestä reilusti jääneenä kolmantena hevosena toisen radan jonossa juossut suosikki Karlo nousi viimeisellä takasuoralla kiriin, muttei pystynyt nousemaan kuin totohevosten tuntumaan.

 

Toto65-5: Neljä hevosta jäi myös Killerin viimeiseen kohteeseen, kun BWT Rock And Rollin poisjäänti päivittyi vasta Toto65-pelin sulkeutumisen jälkeen. BWT Rock And Roll olisi kilpaillessaan ollut suosikki.

Sisäradalta kiihdyttänyt Case Closed avasi johtopaikalle, josta ohjastaja Mikko Peränen piti myös kiinni, kun suosikiksi kohonnut Rebel Rapid nousi ensimmäisen kaarteen lopussa kolmannelta sijalta toiselle radalle ja tuli rinnalle.

Vauhti pysyi kohtuullisena, ja päätöspuolikas oli tässäkin lähdössä kisan kovin. Case Closed piti vahvasti yrittäneen Rebel Rapidin kohtalaisen varmasti takana, ja kärjen takaa kolmannelle radalle hakeutunut Valnes Gary kiri tämän kupeelle kolmanneksi.

“Case Closed on ollut keulasta aina hyvä ja sinnikkäästi vastasi nytkin”, Mikko Peränen iloitsi. “Tänään vaati hokit. Se oli hyvä valinta ja piti. Minusta hevonen ei ollut kummempi kuin viimeksikään ja alkaa olla hyvällä mallilla.”

 

Toto65-6: Sisäradalta lähtenyt One Point laukkasi, ja suosikki O.P.Roc pääsi vaikeuksitta kärkeen.

Matias Salon valmentamaa O.P.Rocia ajanut Antti Teivainen sai määrätä tahdin, ja päätöpuolikkaan 11,5-vauhti piti kilpakumppanit varmasti kurissa. Koko 2100 metrin matka taittui aikaan 14,5a.

“Se on tehnyt mun mielestä pelkästään hyviä juoksuja, ja viimeksi jäi tosi paljon varaa”, Matias Salo muistutti. “Tietysti otettiin ensimmäisen kerran kenkiä pois. Hyvillä mielin seurasin, mutta tietysti aina jännittää, kun se osaa olla keulassa meneväinen eikä Antista aina tiedä ulospäin, kuinka paljon se hevonen oikeasti painaa, mutta ei tuntunut olevan mitään hätää.”

Toista rataa ilman vetoapua taivaltanut Notable ei pystynyt haastamaan suosikkia, mutta puristi myös vahvasti perille ja piti toiseksi ennen voittajan takaa hieman jäänyttä Guggenheimia. Viimeisen takasuoran alussa kolmannesta parista ulkoa hyökännyt Hurricane Boshoeve kiri tämän kupeelle neljänneksi.