Toto65-voittajat ja rivin arvo

Toto65-1: 5 Virin Veijari, arvo 0,50 euroa

Toto65-2: 4 Shadow Of Brisbane, arvo 1,10 euroa

Toto65-3: 2 Minto’s Don Juan, arvo 5,50 euroa

Toto65-4: 10 Maikkis, arvo 10,60 euroa

Toto65-5: 3 Minto’s Daisy Star, arvo 51,50 euroa

Toto65-6: 9 Global Spellbound

 

Voitto-osuudet: 6-oikein 331,40 euroa, 5-oikein 6,60 euroa

 

Vaihto: 275 692,20  euroa

Viikko sitten niukan tappion kokenut Virin Veijari lunasti 43-prosenttisena suosikkina kaikki odotukset ja erkani johtopaikalta ylivoimavoittoon.

Hannu Torvinen pääsi Veijo Kauppisen ruunalla vauhdikkaasti matkaan ja johtoon jo ensimmäisessä kaarteessa. Sen jälkeen kaikki oli helppoa. Etukaarteessa toisesta ulkoa hyökännyt Rajatapaus putosi lopussa kauas tuntumasta.

“Oikein hienon tuntuinen hevonen ja osaa tosi hienosti juosta ja menee vähän vahingossakin kovaa”, Hannu Torvinen kuvaili. “Hevonen oli tänään huippuhyvä, ja tuntui, että jäi tosi paljon varaa.”

 

Toto65-2: Kolmatta rataa aloittanut suuri suosikki Shadow Of Brisbane pääsi Forssassa kaarteen lopussa toiselle radalle ja toisen kaarteen alussa johtopaikalle, kun alun vetänyt Juha Utalan Fire Spruce tyytyi suosikin selkään. Loppu tultiin rauhallisen matkavauhdin jälkeen 1.10:n lukemiin, ja muut putosivat kaksikon kyydistä. Fire Spruce haastoi hyvin, mutta 55 prosentin kannatuksen kerännyt suosikki piti pintansa. Olli Koivunen ajoi Harri Koivusen valmentamaa Shadow Of Brisbanea, joka kirjautti 2140 metrillä ajan 17,9a.

“Kuvittelin, että voisin päästä pitkällä loppusuoralla ohikin, mutta loppu tultiin tosi lujaa”, toiseksi jäänyt Juha Utala totesi.

 

Toto65-3: Tasaisesti pelatun lähdön suosikki Vincent Croft kiersi ensimmäisellä takasuoralla toisesta ulkoa toiselle radalle ilman vetoapua. Vauhti oli kohtalaista, mutta Henri Bollström suuntasi Minto’s Don Juanilla toisen kaarteen lopulla kolmannesta ulkoa silti kolmannelle radalle ja pääsi etusuoralla kuolemanpaikalle, josta valjakko painui takasuoran alkupuolella keulaan. Vincent Croft yritti sitten haastaa, mutta Minna Piirosen Minto’s Don Juan vastasi varmasti ja voitti lopulta selvästi. Vajaan 19 prosentin kannatuksella kolmanneksi eniten pelattuna voittanut Minto’s Don Juan teki 2100 metrillä ajan 17,0a.

“Minto’s Don Juan oli hoidettu kuntoon ja oli taas tosi loistava”, Henri Bollström kehui.

 

Toto65-4: Takarivistä hyvin lähtenyt Maikkis päätyi toiselle radalle ilman vetoapua. Se ajoi vauhdilla vetänyttä Neiti Hurmosta tasaisesti kiinni, painui viimeisellä takasuoralla tämän taipuessa johtoon ja jatkoi tasaisen vahvasti varmaan voittoon tuloksella 29,7a/2140 metriä. Valmentaja Pertti Puikkosen ajama Maikkis oli 29 prosenttia merkittynä suosikki ennen Rikastuvaa, joka paransi taustalta toisella kierroksella ja tuli loppukaarteessa jo suosikin tuntumaan. Voittokamppailua ei kuitenkaan nähty, sillä Maikkis piti Rikastuvan varmasti kurissa.

“Maikkis lähti suhtkoht rauhallisesti liikkeelle, päästiin siitä hyvin läpi ja juoksu onnistui. Hevonen hoiti sitten homman”, Pertti Puikkonen summasi.

 

Toto65-5: Kiihdytyksessä vaivatta johtopaikan napannut Tessa’s Devil piti tempon matkalla hyvänä ja nykäisi vielä maalisuoralle tultaessa, mutta sen verran askel alkoi painaa, että koko ajan tuntumassa seurannut Minto’s Daisy Star työntyi juuri linjalla edelle. Tuomas Pakkanen ajoi Minto’s Daisy Staria, joka on Kuopion edellisen kohteen voittaneen Minto’s Don Juanin tavoin Minna Piirosen kasvattama, omistama sekä valmentama hevonen.  Minto’s Daisy Star oli 11 prosenttia pelattuna neljänneksi suosituin merkki. Lähdön suosikki Lago Negro taipui toiselta radalta ilman vetoapua.

 

Toto65-6: Kierros päättyi yllätykseen, vaikka lähes 70-prosenttisesti merkitty pankki Snowdon meni ravia ja pääsi matkalla sujuvasti johtoon. Avauskierroksella sisältä toiseen ulos löytänyt Global Spellbound iski loppusuoran avautuessa ja tykitti 13,5-vauhtisessa lopetuksessa varmasti ohi suosikista. Jyrki Tammimetsän suojatti oli kymmenesosan merkeistä keränneenä kolmanneksi pelatuin.

“Alussa ei pysytty oikein mukana, mutta loppupelissä saatiin kuitenkin hyvä reissu eikä tarvinnut ennen kuin suoralla kääntää. Ruuti oli kuivaa siinä kohdassa”, Jyrki Tammimetsä kertasi.

 

Päivitetty 8.1.2018 kello 21.00: lisätty Pertti Puikkosen kommentti ja korjattu Minto’s Don Juanin nimi oikein kohdassa Toto65-5