Toto5-voittajat, pelisosuus ja arvo

Toto5-1: 4 Make It Quick 15,30 %, 8,70 e

Toto5-2: 7 Lötens Elina 12,11 %, 20,09 e

Toto5-3: 4 Surprise Rose 67,80 %, 21,30 e

Toto5-4: 1 Sun Capitano 25,84 %, 51,43 e

Toto5-5: 10 Cacshot 18,70 %, 89,11 e

 

Vaihto: 76 365,76 euroa

Johtopaikalle päässyt Make It Quick viihtyi siinä maaliin asti ja nappasi Teivon tiistai-illan avauskohteessa ensimmäisen voittonsa lähes kahteen vuoteen.

Toto5-1: Viime marraskuussa Iikka Nurmosen valmennukseen siirtynyt Make It Quick on väläytellyt tasaisten esitysten lomassa, ja nyt asiat menivät sen kannalta parhain päin.

“Tämä on ollut aina oikein hidas lähtemään liikkeelle, mutta nyt vanhemmiten se on ruvennut oppimaan”, Iikka Nurmonen kertoi. “Takaa kun ajaa, se ei tahdo pysyä hiljaisemmassakaan vauhdissa mukana, mutta vapaalla radalla se tykkää mennä. Se vastaili helposti. Ehkä pikkuyllätys tämä oli, mutta kun pääsi keulaan, uskoin kyllä hyvään sijoitukseen.”

Neljänneksi eniten pelattu 8-vuotias ruuna ravasi 2100 metriä aikaan 13,6a. Voitto oli Iikka Nurmoselle omilla valmennettavilla illan toinen, sillä Poikolan Neito voitti ennen pääpelin kohteita.

Make It Quickille ensimmäisen kaarteen lopulla johtopaikan luovuttanut Shotproof pääsi yrittämään lopussa vapaasti, muttei 11,5-lopetuksessa pystynyt edes vakavasti haastamaan.

Viimeisen takasuoran alussa neljännestä sisältä toiseen ulos päässyt ja loppukaarteessa kiriin iskenyt Starzinner nousi kolmanneksi. Puolimatkassa toisesta ulkoa kuolemanpaikalle kiertänyt suosikki Wilhelm Nash antoi lopussa selvästi periksi.

 

Toto5-2: Laukat nousivat ratkaisevaan rooliin kylmäveristen lyhyen matkan tasoituksessa. Sisäradan jonossa kolmantena ja toisena matkannut Lötens Elina sai tilaa, kun avauspuolikkaan täyttyessä johtohevosen takaa toiselle radalle noussut suosikki Singer laukkasi takasuoran lopulla ja siirtyi maalisuoralle tultaessa pois porukasta.

Markku Hietanen ajoi Eija Sillanpään valmentamaa Lötens Elinaa, jolle voitto oli kauden ensimmäinen. Tasoitusennätyksensä 27,5/1620 metriä tehnyt 7-vuotias tamma oli neljänneksi pelatuin.

“Onnistuimme hyvin”, Markku Hietanen iloitsi. “Kaverilla laukkasi, ja me pääsimme väistämään. Saimme ihannejuoksun, ja vielä tuli tilaa lopussa. Siihen asti oli aivan hyvä paine, ja tuntui, että kyllä se ohi menee. Pikkaisen piti muistutella, mutta kumminkin oli aivan hyvällä menolla vielä.”

Matkalla toiseen ulos päässyt Vauhti Rols hakeutui loppukaarteessa ulommas, kiri maalisuoraa neljättä rataa ja nousi loppuhetkillä aivan voittajan tuntumaan. Kolmannesta ulkoa tasaisemmin tullut Hauan Odin sijoittui kolmanneksi.

Takamatkalta terävästi lähtenyt Kanjonin Kulta eteni kaarteessa keulaan, josta se antoi lopussa vähän periksi. Varhain kolmannelle radalle lähtenyt Villiheili juuttui ulos ja laukkasi lopussa.

 

Toto5-3: Iikka Nurmosen illasta tuli täydellinen, kun myös Surprise Rose voitti lähtönsä. Kohteiden pankki ei saanut mitään ilmaiseksi, mutta irtosi päätösvaiheessa silti omille teilleen.

“Viimeksi tuli lähtölaukka, niin nyt otettiin alku korostetun varovasti”, Iikka Nurmonen perusteli varovaista kiihdytystä. “Lähdettiin sitten ajamaan eteenpäin, että kunhan pääsisi edes toiselle radalle, ja sinne päästiin. Hevonen oli vähän innokas, ja annettiin sen sillä lailla rennosti mennä. Sitten tonne viimeiseen kurviin mennessä annoin mennä lopullisesti.”

“Olen tätä kaksi vuotta kehunut, ja nyt se näyttää sitä, mitä olen odottanut. Kyllä mulla on ollut tähän tammaan aina kova luotto, ja nyt se näyttää, mihin se pystyy.”

Voitto oli 5-vuotiaalle Surprise Roselle kauden viides kymmenenteen starttiin ja tuli hienolla 2100 metrin ajalla 13,8a.

Viimeisellä takasuoralla pienen porukan perältä hyökännyt Spanish Rose kiri tasaisen vahvasti toiseksi. Neljännestä ulkoa loppukaarteessa sen perään kääntänyt Silent Victory nousi kolmanneksi.

Ensimmäisessä kaarteessa johtopaikan vallannut Diva Hoss antautui lopussa pahoin.

 

Toto5-4: Tasaisessa kiihdytyksessä sisältä johtopaikan pitänyt Sun Capitano sai vetää alun jälkeen sopivasti ja hallitsi kohtalaisen varmasti maaliin asti.

Ensimmäisessä kaarteessa Sun Capitanon taakse sisälle pudottanut selvä suosikki Cavalier Brodde sai lopussa tilaa, mutta vajaan sadan metrin matkalla se ei ehtinyt enää millään ohitse, kun kärkihevosenkin vauhti kiihtyi 1.13-lopetuksessa maalin lähestyessä.

“Helposti saatiin kyllä keulapaikka, eikä siinä ollut mitään ongelmia. Tämä lähtee lujaa silloin, kun se vaan lähtee ravia”, illan toisen voittonsa ajanut Esa Holopainen kertasi. “Pelkäsin tuossa, kun se jäi ensin vähän painamaan, mutta se rauhoittui sitten hyvin menemään, ja aika varma voitto oli tänään.”

Mika Ahlströmin valmentama 8-vuotias Sun Capitano teki 2100 metrillä ajan 14,6a. Se oli toiseksi pelatuin.

Ensimmäisessä kaarteessa kolmannelta radalta toiselle ilman vetoapua päätynyt Racehill Victory pääsi puolimatkassa pudottamaan kolmanneksi sisälle, kun sieltä hakeuduttiin puolestaan pois. Racehill Victoryn kannalta asia oli hyvä, sillä se työntyi lopussa sisäradan vetäessä kolmanneksi.

 

Toto5-5: Toisen kaarteen jälkeen kolmannesta parista kärjen rinnalle kiertänyt Cacshot tuli päätöslenkin tasaisen reippaasti ja puristi maalisuoralla niukasti ykköseksi ajalla 15,4a/2100 metriä. Se oli kolmanneksi pelatuin.

“Ajoin johtavan rinnalle, kun tiesin, että mulla on jaksava hevonen”, Tapio Perttunen sanoi. “Tämä on laukannut monta kertaa oppimattomuuttaan vielä minun mielestä. Se ei keskity vielä, ja laukka on tullut mistä paikasta vaan. Ajoinkin lopun aika varman päälle, mutta tuossa sata ennen maalia pari kertaa pikkuisen muistutin, kun alkoi tulla hevosia sisä- sekä ulkopuolelta. Kovastikin oli varaa, ja onneksi se pysyi tänään ravilla. Iso moottori on kyllä tällä hevosella, ja minun mielestä tällä on paljon annettavaa.”

Kiihdytyksessä johtopaikan vallannut Callela Einstein päästi suosikki Ian Bokon eteensä kaarteen jälkeen. Se mahtui maalisuoran alussa nousemaan Cacshotin taakse toiseen ulos, sai Ian Bokon taipuessa tulla vapaasti sisärataa ja työntyi melkein täysin Cacshotin vierelle.

Kolmannesta sisältä viimeisellä takasuoralla kolmanteen ulos vaihtanut O.F.V.Prince hakeutui maalisuoralle tultaessa ulommas neljännelle radalle ja kiri myös voittotaistoon, mutta jäi samassa rintamassa kolmanneksi.