Toto76-voittajat ja rivin arvo

Toto76-1: 4 T.Rex, 0,20 euroa
Toto76-2: 1 Grainfield Fanny, 2,20
Toto76-3: 12 Tee Wee Paroni, 11,40
Toto76-4: 10 Pikku-Ryti, 176,00
Toto76-5: 10 Jeppas Pointer, 242,10
Toto76-6: 1 Black Maya, 480,60
Toto76-7: 14 Polara, 673,50

Seitsemän oikein -voitto-osuus 673,50 euroa
Kuusi oikein 4,90 e.

Tutkapari Tapio Mäki-Tulokas – Mika Forss putsasi palkintopöydän Oulun Toto76-raveissa. Fakir Victory, T.Rex ja Grainfield Fanny voittivat lähtönsä. Kaikkia valmentaa Mäki-Tulokas ja ohjasti Forss. 

Toto76-pelin avauskohteessa T.Rexillä oli alla kaksi näyttävää keulavoittoa, mutta Äimärautiolla seitsemänvuotiaalla ei ollut asiaa vetojuhdan paikalle, kun Antti Teivainen kokeili Big Sky Hurricanen kanssa keulasta.

T.Rex juuttui toisen radan vetäjän paikalle, jossa Mika Forss antoi keulahevosen tehdä oman juoksunsa. Forss iski ajokkinsa kanssa keulahevosen kimppuun takasuoralla ja mursi keulahevosen vastarinnan maalisuoralla helposti.

“Annettiin hevosen lähteä reippaasti matkaan ja katsottiin mitä muut tuumaavat. Tällä voi ajaa niin monelta eri paikalta, joista se tekee parhaansa, joka riittää monesti pitkälle, kuten tänäänkin”, Forss kertoi voittajahaastattelussa.

“Lopussa huolehdittiin, ettei joku pääse pussista iskemään. Noin sata jäljellä annoin hevosen tulla omalla hienolla tyylillä korvat kiinni maaliin.”

T.Rex oli Toto76:sen pelatuin hevonen peliprosentilla 78.

Mauri Jaaran ohjastama Remote Control lopetti toiseksi ennen Tommi Kylliäistä ja Regent Zetiä.

Toto76-2: Heti seuraavassa Toto76-kohteessa juhli tutut nimet.

Mika Forss piti sisäradalta Grainfield Fannyn kanssa keulapaikan hallussaan, eikä siitä missään kohtaa luopunut.

Lähdön kolmossuosikki Grainfield Fanny voitti tuloksella 15,1a / 1600 metriä.

“Kun näin lähtölistat ajattelin, että kova on, joka tästä ajaa ohitse. Jenkkikärryt laitettu perään niin tamma on rauhoittunut puolella ja menee kuskin haluamalla tavalla”, Forss oli menestysmielellä jo ennen lähtöä.

Janne Räisänen kannusti Citadictionin toiseksi ennen Tapio Kalajaa ja Valnes How Lovelyä.

Mäki-Tulokas – Forss parivaljakolle kolmannen täysosuman toi ennen Toto76-peliä Fakir Victory pitkän matkan kisassa. Ravurikolmikko tienasi voitoillaan yhteensä 31 000 euroa.

Toto76-3: Voittoputki venyy ja paukkuu.

Harri Kotilaisen ajokki Tee Wee Paroni lähti huippudivisioonakarsinnassa matkaan radalta 12, mutta pääsi hyvin läpi kiihdytyksessä ja johtavan rinnalle. Siitä Pasi Haapasaaren suojatti jyräsi kuudennen peräkkäisen täysosumansa varmoin ottein.

“Hevonen oli oikein paineissaan auton taakse tultaessa, mutta päästiin pian kuolemanpaikalle. Paikka ei pelottanut ollenkaan, kun tällä on hyvä jakso, eikä se pullaile. Maalisuoralla hevonen jäi odottelmaan, mutta voitto oli helppo ja varma”, Harri Kotilainen kertoi.

Toto76-4: Nousija- vs. haastajadivisioonakarsinta päättyi yllätykseen.

Joulukuussa hurjalla tahdilla voittoja paukuttanut Santtu Raitala järjesti jymypaukun Pikku-Rytin kanssa, kun kaksikko rynnisti tasaisessa loppuväännössä parhaiten.

Voitokkaan Pikku-Rytin täysosuma oli yllätys Raitalan lisäksi valmentaja Jouko Kankaalle.

“Odotin, että korotetun rahan tuntumaan hevonen nousee, mutta voittoon en uskonut. Alakerrasta hevonen on nyt hyvä”, Kangas kertoi.

Hannu Torvisen ajokki Almus tiukkasi toiseksi. Ruhvanan Urho kesti Mauri Jaaran käsistä kolmanneksi.

Toto76-5: 11 tikkua laudalla.

Olli Koivusen ohjatama Jeppas Pointer saalisti jo 11. täysosumansa peräkkäin!

Koivunen teki ajokkinsa rattailla aikaisen ratkaisun ja poimi keulapaikan itselleen jo puolimatkassa. Siitä Harri Koivusen valmennettava hallitsi varmasti perille, vaikka ei ollut kuskin mukaan makeimmillaan.

“Jeppas Pointer ei ollut ehkä parhaimmillaan, mutta ei missään tapauksessa huono. Luulen, että tiedän mistä se johtui: valmennuspaikat ovat olleet Metsämäessä tosi huono.”

Jeppas Pointer oli toinen kierroksen suursuosikeista: 66%

Ville Pohjola taituroi Charexcelin kakkosrahoille ennen Hannu Torvista ja Quiet Leaderiä.

Toto76-6: Tammavoltti päättyi keulavoittoon.

Jouko Tarvainen piti sisäradan turvin keulapaikan hallussaan Black Mayan rattailla. Suosikki Rio Crowe hiillosti rinnalla, mutta keulahevonen ei lannistunut. Uusi uhka leiskautti rinnalle takasuoralla, kun Tapio Perttunen iski 2. ulkoa Club Nord Starin kanssa.

Club Nord Star kiritti hyvin, mutta Black Maya hallitsi varmoin ottein maaliin saakka voittotuloksella 17,5 / 2100 metriä.

“Tamma on osoittautunut sitkeäksi. Se on rehti hevonen,jolla tuntuu aika hyvä moottori olevan, vaikka alussahan tässä ollaan”, Tarvainen tuumasi viisivuotiaasta tammasta.

Toto76-7: Kierros päättyi suosikkivoittoon.

Antti Tupamäen suojatti Polara selvitti volttilähdön kunnialla ja painui keulaan alkumatkasta. Siitä Polara hallitsi varmasti perille saakka, vaikka kirittäjiä oli lopussa useampikin.

“Polara oli voltissa yllättävän rauhallinen. Puolilaput oli pois nyt, se rauhoitti hevosta”, Antti Tupamäki kertoi. “Tampereella Polara palautui tosi nihkeästi, mutta nyt huomasi ajossa, että henki kulkee.”

Johtavan takana matkannut Evartti työntyi lopussa sisäpuolelta toiseksi. A.T Eka kiri Harri Kotilaisen kera kolmosrahoille.

Polara palasi kultakantaan Oulussa. Kuva: Anne Linna