Antti Ojanperän valmennettavat nappasivat Lahdessa järjestetystä Jokimaa Tekee Tähtiä -finaalista sijat yksi ja kolme, kun Ari Moilasen ajama Malecon johti 2140 metrin kisaa käytännössä alusta loppuun ja Hannu Torvinen luotsasi selväksi suosikiksi pelatun Cash No Limitin pitkällä kirillä kolmanneksi.

Boadicea oli kilpailun väriläiskä. Olli Koivusen ajokki kiersi lähes kaiken aikaa toista rataa ilman vetoapua, mutta haastoi silti tiukasti Maleconin ja hävisi vain puoli mittaa.

“Malecon pikkuisen sekotti ravia, ja sen takia en vetänyt korviakaan. Pateja olisi ollut vielä jonkin verran, mutta tuntui, että hevonen hoitaa itse”, Ari Moilanen kuvaili loppuhetkiä.

“Se lähti tänään ehkä vielä paremmin kuin viime kerran karsintalähdössä ja tuntui muutenkin paljon notkeammalta ja rauhallisemmalta tuossa ennen lähtöä. Luulen että tällä on hyvä tulevaisuus. Tämä on iso hevonen, ja uskon, että se pystyy parantamaan vielä tästä, mitä on nähty.”

Nelivuotiaan Maleconin ovat kasvattaneet Ismo Kovanen ja Pasi Jetsu. Sen isä on Love You ja emä aikansa tähtitamma Aquaria, jonka menestyneimmäksi jälkeläiseksi Malecon nyt kohosi.

“Matkalla on ollut vähän vaikeuksia, mutta karsintalähtö oli minun mielestä sellainen, ettei tämä ollut yhtään yllätys”, Pasi Jetsu korosti.

“Tässä on omistajina kymmenen hengen porukka ihan ympäri Suomea. Meillä on kasvatteja pitkältä ajalta, ja sitä kautta on tullut tuttuja nimiä, ja Linnan Kari tässä oli aika merkittävänä myyjänä.”

Voittoputken rakentanut Amazing Warrior pääsi hyviin asemiin toiseen pariin ulos, mutta oli siitä varhain vaikeuksissa. Mika Forssin mukaan se ravasi hyvin mutta oli ihan vetämätön eikä siihen ollut mitään selvää syytä.

Lue Toto76-kierroksen muista tapahtumista täältä. Hevosenomistajapokaalista oma juttunsa täällä.