Toto5-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto5-1: 12 Man Of Mill 6,21 %, 17,40 e

Toto5-2: 9 Winter Amiraal 8,95 %, 75,60 e

Toto5-3: 1 Virin Veijari 20,95 %, 331,00 e

Toto5-4: 5 Teppana 23,75 %, 588,50 e

Toto5-5: 1 Pam Hallover 36,74 %, 814,80 e

 

Vaihto: 81 489,90 euroa

Lähtöautoon ilmaantui ongelmia Jyväskylän Killerillä ikävästi ennen pääpelin kohteita, jotka aloitettiin linjalähetyksellä.

Toto5-1: Enzo de Vonnas menetti pelin jo lähtösuuntaan käännyttäessä, kun se jäi laukkaamaan lähes paikoilleen. Takarivin uloimmalta paikalta lähtenyt Man Of Mill selvisi viidenteen pariin ulos, josta se sai kirivaiheessakin vetoapua suosikki Proud Of The Queeniltä.

Esa Holopainen käänsi Man Of Millin jo loppukaarteen puolella vapaalle neljännelle radalle, jota pitkin viidenneksi eniten pelattu pikkuyllättäjä kiri muiden edelle. Voitto oli 7-vuotiaalle ruunalle uran toinen ja tuli ajalla 17,4L.

“Sitä hierottiin tuossa viikolla, että voiko se vaikuttaa, kun se oli tosi rauhallinen lämmityksessä”, valmentaja Arto Heikkinen päivitteli. “Keulan läheltä se on ollut aina paras, mutta nyt näytti kyllä hyvältä.”

Keulasta taipuneen Cold Lucky Girlin takaa ohituskaistaa pitkin napakasti kirinyt Västerbo Locksmith hävisi vain vähän. Kolmannesta sisältä viimeisellä takasuoralla kiriin kolmannelle radalle hakeutunut Wild Ramona oli kolmas.

Proud Of The Queen jatkoi takasuoralla kiriin lähdettyään Wild Ramonan tuntumassa, mutta tuli sitten vain tasaisesti ja sijoittui viidenneksi.

 

Toto5-2: Ewerth ei toiminut kunnolla kokoontumisvaiheessa, aiheutti uusinnan ja jäi sitten pois lähdöstä.

Ensimmäisellä takasuoralla toista rataa voimalla eteenpäin ajanut Winter Amiraal valtasi suoran lopulla johtopaikan, jonka se piti 1.15-lopetuksen myötä varmasti perille.

Sami Vehviläinen ajoi viidenneksi eniten pelattua Winter Amiraalia, joka teki 2140 metrillä ajan 17,7L

“Viimeksi oli liian lyhyet hokit, ja sen verran oli pöpperöä, että se meinasi kompastua viimeisessä kurvissa. Nyt laitettiin pidempää hokkia”, valmentaja Pertti Hakkarainen taustoitti. “Hevonen on ollut kotona hyvä, ja tiesin, että se on nyt hyvä. Hengityksen kanssa sillä on pieniä ongelmia, ja sen takia sillä jouduttiin pitämään taukoa. Jos se vaan pysyy terveenä, sillä pärjää.”

Sisäradan jonossa juossut Melina More pääsi päätöskierrokselle lähdettäessä etenemään lähimmäs keulahevosta, kun Vilma’s Golden Boy ja suosikki He’s A Keeper nousivat välistä toiselle radalle.

Melina More pysyi lopussa ainoana Winter Amiraalin mukana ja seurasi sitä uhkaamatta toiseksi. Vajaat 300 jäljellä kiriin kääntänyt He’s A Keeper punnersi kolmanneksi.

 

Toto5-3: Lähes 60-prosenttisesti merkitty Ellin Sisu ajautui neljänkympin juoksuradalta lähteneenä toiselle radalle ilman vetoapua, kun muutamat edellä olleet menivät sisäradan jonoon ja Santtu Raitalan luotsaama Lintikka lähti paalulta pitämään raikasta tempoa.

Toinen perusmatkan hevonen Virin Veijari sai Lintikan takana täydellisen peesijuoksun, nousi maalisuoran alussa Ellin Sisun perään ja kuittasi päätössatasella varmasti ohi.

“Jotenkin oli semmoinen tunne, että jompikumpi meistä koittaa lähteä vetämään kovaa ja takahevoset joutuu sitten juoksemaan vähän alkumatkasta. Santtu sitten lähti hyvin voltista ja päästiin siihen perään”, ohjastaja Hannu Torvinen kertasi.

“Hevonen oli viimeksi tosi hyvä, mutta on tämä kuitenkin sellainen, ettei matkan aikana ihan varma voi olla, että mikä se lopputulema sitten on. Hevonen on nyt tullut kuitenkin hyvään kuntoon ja spurttasi hienosti tuossa lopussa.”

Omistaja Veijo Kauppisen valmentama 8-vuotias Virin Veijari kirjautti 2140 metrillä saman ajan 27,5 kuin uudenvuodenaattona, jolloin se voitti niin ikään Killerillä. Tulos jää vain kymmenyksen sen ennätyksestä. Virin Veijari oli toiseksi pelatuin.

Kärkihevoset juoksivat matkalla omana ryhmänään. Ilon Ari tuli taaempaa lopulta parhaiten ja kipusi kolmanneksi, kun Lintikan menovesi ehtyi. A.T. Eka laukkasi toiseksi viimeisessä kaarteessa kärkiryhmästä, josta Pikkukahveli oli jäänyt jo aiemmin.

 

Toto5-4: Voltista hyvin lähtenyt Teppana eteni nopeasti johtoon ja hallitsi tapahtumia varmoin ottein loppuun saakka.

“Nyt oli hyvä paikka, kun ei ollut ulkopuolella hevosta”, Ari Lappalaisen valmennettavaa ajanut Jani Ruotsalainen korosti. “Toisten välistä se on vielä sellainen hätäinen, että siitä tulee kyllä monta kertaa se laukka. Tänä päivänä se meni oikeinkin helpon tuntuisesti. Jos kaikki kestää kohdillaan, tämä nousee sarjoissa, sillä tässä on hyvä jakso ja hyvät vauhdit. Epävarmuutta on vaan vielä.”

Kuusivuotiaaksi kääntynyt Teppana saavutti neljännen voittonsa 2140 metrillä ajalla 31,2. Se oli toiseksi eniten käytetty merkki.

Lähdön suosikki Jullen Eko pysytteli kolmannessa parissa ulkona, kun takaa lähdettiin kireihin. Edessä oli vielä huono selkä, jonka mukana Jullen Eko menetti päätöskierroksella vähän asemiaan. Väylä vapauteen aukesi loppukaarteen puolivälin jälkeen, ja Jullen Eko kiri lopun sitten niin tehokkaasti, että ehti vielä täpärästi toiseksi.

Sisällä neljäntenä matkannut Tinon Valo spurttasi ohituskaistaa pitkin kolmanneksi nippa nappa ennen voittajan takaa hieman jäänyttä Boheemia ja sen rinnalla matkannutta Marhottia.

 

Toto5-5: Ykkösnumerolla kilpaillut Pam Hallover piti linjalähetyksessä vaivatta johtopaikan, sai vetää alkuvaiheen rauhassa ja tiivisti tahtia sen jälkeen niin paljon, että muut pysyivät takana maaliin asti.

“Näytti helpolta. Sai vetää ensimmäisen tuhannen hiljaa, ja sen jälkeen nopeus riittää tällä hevosella”, valmentaja Ossi Nurmonen tiivisti tapahtumat. “Se on viikon päästä heti uudestaan Jyväskylässä, ja sitten Kuopiossa on lähtöjä. Nyt ajetaan viikon välein, kun on käypäsiä sarjoja ja isoja rahoja.”

Iikka Nurmosen ajama Pam Hallover oli toiseksi pelatuin. Ajaksi kirjattiin 12-lopetuksen myötä 2140 metrillä 17,1L.

Toisesta ulkoa noin 300 metriä ennen maalia hyökännyt Johnny English kiri vahvasti aivan voittajan tuntumaan, eikä kolmannesta sisältä ohituskaistaa spurtannut Midnight Mover hävinnyt sekään paljon, vaikka joutui tyytymään kolmanteen sijaan.

Niukasti voittajaa enemmän pelattu Caakao joutui juoksemaan toista rataa ilman vetoapua. Se tuli ihan vahvasti perille, mutta jäi kiihtyneessä vauhdissa neljänneksi.