Toto65-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto65-1: 7 EL Houdini, 44,78 %, 0,56 euroa
Toto65-2: 12 African Queen, 6,99 %, 7,90 e
Toto65-3: 2 Marlon Dee, 22,70 %, 20,35 e
Toto65-4: 8 Fango Jett, 54,80 %, 34,62 e
Toto65-5: 2 Touch Me Too, 10,83 %, 177,84 e
Toto65-6: 2 Noble Boy S, 5,04 %, 2869,80 e

Kuusi oikein -voitto-osuus 2869,80 euroa
Viisi oikein 27,74 e

Vaihto: 268 913,78 euroa

Kouvolalaisen Kimmo Kuusiston valmentama ja ohjastama Marlon Dee jatkoi Vermossa siitä mihin toissa viikolla Kouvolassa jäi, kun Antti Teivaisen ajokki jätti TalviCupin karsinnassa kanssakilpailijoilleen vain pienemmät palkinnot.

Oriiden ja ruunien TalviCupin karsinnassa Marlon Dee avasi kakkosnumerolla napakasti matkaan, mutta täysin sulavasti se ei kärkipaikkaa ottanut.

”Hevonen oli vähän epävarma 1. kurviin. Meinattiin joutua keulasta luopumaan, mutta onneksi hevonen itsekin sai ryhtiä ja saatiin keulapaikka pidettyä”, Antti Teivainen puheli voittajahaastattelussa kiihdytysvaiheesta.

Ennakkoon Antti Teivainen arveli Marlon Deen olevan selkäjuoksulla parempi, mutta sai aktiivisen ajosuorituksensa myötä erilaisen käsityksen Kimmo Kuusiston valmennettavasta. Marlon Dee voitti oikein selvällä erolla ennen Almost One Yearia ja Que Talia.

”Eka puolikkaan se painoi ohjille, mutta oli tosi hyvä keulasta. Se meni korvat pystyssä iloisesti ja oikein hyvä paine tuli ohjiin viimeisessä kurvissa. Voitto tosi helppo”, Teivainen vakuutti.

Timo Kedon kasvattama Marlon Dee siirtyi Mari ja Kimmo Kuusiston omistukseen ja valvovan silmän alle viime vuoden lokakuussa.

Shameless jäi tallista eläkkeelle. Olin kesän ja alkusyksyn ajamatta hevosia, ja sittenhän piti alkaa internetistä katsomaan, että olisiko mitään sopivaa hevosta tarjolla. Katsoin muutaman hevosen startin videokirjastosta ja soitin hyvin äkkiä Anu Paavolalle. Marlon Deen ravi näytti hyvälle ja se vaikutti muutenkin yrittävälle hevoselle, joten kiinnostuin siitä heti.”

Kimmo Kuusistoa takavuosina otsikoissa pitänyt Shameless ei ole jäänyt toimettomaksi, vaikka kilpahommissa sitä ei enää nähdäkään.

”Marlon Dee on tosi kiltti kotiloissa. Treenihommissa se on vähän…Shameless on ollut etuhevosena minulla koko ajan, että Marlon Deellä on ajettu melkein kaikki treenit selästä, kun se on tosi innokas yksinään. ”

Marlon Dee nähdään kilparadoilla seuraavan kerran TalviCupin finaalissa Vermossa 13. maaliskuuta.

”Tällä taisi olla nopeampi aika näistä voittajista, että ensin pääsee valitsemaan rataa. En ole vielä siitä kuskin kanssa puhunut, että täytyy sitä asiaa katsoa myöhemmin”, Kimmo Kuusisto päätti.

Ensimmäisessä oriiden ja ruunien TalviCup-karsinnassa EL Houdini jatkoi lyömättömänä Antti Teivaisen ohjastaessa. Kaksikon juoksu meni raskaaksi, mutta keulaan matkalla revittänyt El Houdini kesti parhaaksi ennen jättiyllätystä hakenutta Rainbow Geronimoa.

Tammojen karsinnat menivät kumpikin pikkuyllättäjälle, kun kirivoitot ottivat Tuomas Korvenojan valmentama ja ohjastama African Queen sekä Anna Sulinin omistama ja treenaama Touch Me Too

Lämminveristen Talvicup finalistit 13.3. 1.p 5000e

Tammat:

African Queen
Ranch Rocky Road
Simon Angel
Nutcracker
Bella Bloom
La Masse Monetaire
Touch Me Too
Magnifique Elise
Proud Ms Cantab
Very Gone Face
Sunlit Treasure
Ceylon Dream

Oriit ja ruunat:

EL Houdini
Rainbow Geronimo
Tonnerre d`Inverne
Selanne
Amazing Tycoon
Callela Everest
Marlon Dee
Almos One Year
Que Tal
Callela Socrates
Another Trial
Clobal Uncommon