Toto75-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto75-1: 7 Marvel Neat 26,41 %, 0,70 e

Toto75-2: 4 Aatsi 10,80 %, 5,50 e

Toto75-3: 1 Questionmark Me 56,55 %, 9,60 e

Toto75-4: 8 Roberto Diver 67,92 %, 12,90 e

Toto75-5: 4 Wilhelm Nash 47,90 %, 18,10 e

Toto75-6: 1 Josveis 14,49 %, 57,40 e

Toto75-7: 2 Regent Zet 13,15 %, 132,10 e

 

Voitto-osuudet:

7 oikein 132,10 euroa

6 oikein 2,60 euroa

5 oikein jackpot

 

Vaihto: 304 183,71 euroa

Kymmenvuotias aloitteleva lämminveritamma, jonka kauden kolmas täysosuma tuli Seinäjoen lauantaikierroksen avauskohteessa suosikkina. Kirsi Huhmarsalon Marvel Neatissa riittää puheenaihetta vielä pitkäksi aikaa.

Toto75-1: Kirsi Huhmarsalo on ajanut tähän asti kaikki Marvel Neatin startit, mutta nyt ohjiin tarttui Juha Länsimäki, joka suuntasi tammalla heti kohti kärkeä.

Jonny Länsimäen ajama Gracelyn lähti auton takaa vauhdikkaimmin, mutta kärkipaikan luovuttaminen ei tullut kyseeseen, sillä Gracelynille jäi iso vaihde silmään. Marvel Neat mahtui ensimmäisen takasuoran lopulla pudottamaan sisälle sen taakse.

Gracelynin askel alkoi lyhentyä kierroksen jälkeen, ja viimeisellä takasuoralla porukan hiljalleen tiivistyessä Juha Länsimäki luotsasi Marvel Neatin ohi taipuvasta keulahevosesta.

Adelee ja Diva Speed seurasivat sisäradan jonosta suosikkia, mutta voittotaistoon niillä ei ollut asiaa. Marvel Neat pisteli karkuun selvästi parasta vauhtia ja kuittasi 3000 euroa 2100 metrin matkalla ajalla 16,4a.

“Olen katsellut, kun Kirsi on päästellyt tällä voitokkaasti, että se taitaa olla vähän parempi hevonen, ja käsitys siitä hyvästä hevosesta nousi entisestään. Harvoin voitetaan 75-tason lähtöä näin helpolla”, Juha Länsimäki suitsutti.

Kilpailu oli Marvel Neatille kolmastoista ja voitto kuudes. Kirsi Huhmarsalon mukaan tammalla on ollut paljon vaivoja, jotka estivät kilpailemisen vielä pari vuotta sitten.

Diva Speed kiri Adeleen ohi toiseksi. Diva Speedin tallikaveri, Suomessa debytoinut jenkkitamma Amazato, ei jaksanut parantaa taustalta.

 

Toto75-2: Takamatkan hevosista Herra Hopo kiiruhti kärkeen jo ensimmäisessä kaarteessa. Aatsi pääsi Mikorin laukattua sitä lähimmäs ja kiersi kaarteen jälkeen vuorostaan johtopaikalle.

Yli puolet merkeistä kerännyt Mysteerio ponkaisi avauspuolikkaan jälkeen hylkäykseen johtaneelle laukalle, ja kun takaa kukaan muukaan ei tehnyt alkumatkasta ratkaisuja, vauhti oli välillä hyvin maltillista.

Jukka Torvinen hakeutui Herra Hopon kanssa viimeisellä takasuoralla ulommas kiriväyliä etsimään, ja Aatsia ajanut Jarmo Saarela huomasi tilaisuutensa tulleen. Aatsi nykäisi jo loppukaarteen alkupuolella muihin selvän eron, joka pysyi maaliin asti.

“Päästiin keulaan, ja siitähän se on tehnyt hyvät juoksut”, Jarmo Saarela painotti. “Viimeisessä kurvissa koitettiin karkuun niin paljon kuin mahdollista, ja se onnistui. Hevonen tuli hyvin maaliin ja voitti varmasti. Se on nopea ja jaksavakin, kun huumori vaan riittää.”

Juhani Inkisen 9-vuotias oma kasvatti nappasi 4500 euroa tuloksella 29,5/2620 metriä. Se oli toiseksi pelatuin.

Sisällä tasaisesti seuraillut Lorutyttö sai tulla päätösvaiheessa vapaasti ja työntyi jälkijoukon kärkeen yllätyskakkoseksi.

Pisimmältä pakilta kiertelemättä toiseen pariin ulos luovinut Wauhti hyökkäsi viimeisellä takasuoralla ja punnersi tasaisesti kolmanneksi.

 

Toto75-3: Suuri suosikki Questionmark Me torjui kiihdytyksessä täpärästi Valnes Garyn, ja sen jälkeen lähtö pysyi sen vakuuttavassa hallinnassa.

“En uskaltanut ihan täyttä ladata alkuun, ettei vaan tulisi laukkaa tai muuta, mutta kurvi vähän pelasti meidät ja saatiin sen avulla pidettyä aika hyvin ne keulat”, Olli Koivunen kuvaili. “Sitten saikin vaan nauttia. Hevonen tuntui koko matkan oikein superhyvältä ja tuntui maalin kohdalla siltä, että olisi vielä mennyt varmaan kierroksen samaa vauhtia.”

Harri Koivusen valmentama 6-vuotias Questionmark Me teki 1600 metrillä ajan 14,7a.

Takarivistä suursuosikkia seurannut Prayer’s Hope pääsi sen kantaan, josta oli varma kakkonen. Se sai maalisuoralla tilaa ja kiri hyvin, muttei pystynyt millään lailla uhkaamaan Questionmark Men voittoa.

Atos Palmen työntyi sisäkautta kolmanneksi, kun välistä ulommas noussut George Birdland ei innostunut kirimään tehokkaasti.

 

Toto75-4: Kohteiden pelatuin hevonen Roberto Diver oli omaa luokkaansa nousijadivarin karsinnassa. Eturivin uloimmalta radalta kiihdyttänyt suursuosikki lähti terävästi ja painui jo kaarteessa omalle paikalleen.

Iikka Nurmonen sai säädellä matkavauhdin mieleisekseen, ja muut pysyivät varmasti takana, kun päätöspuolikas taittui 12,5:n kyytiä.

“Ei tarvinnut vielä pyydellä vauhtia lisää. Ajamatta voitti ja korvat kiinni”, Iikka Nurmonen iloitsi. “Se ei enää virheitä paljon tee. Se on viisastunut ja voimistunut tosi paljon. Nyt näyttää, että rajat on sopivan kaukana.”

Voitto oli Ossi Nurmosen valmentamalle 6-vuotiaalle ruunalle viides peräkkäin ja tuli 2100 metrin matkalla ajalla 15,8a.

Ensimmäisessä kaarteessa toiseen ulos päässyt Sweet Malkin kiersi kolmannen kaarteen aikana toiselle radalle ilman vetoapua, pääsi loppukaarteessa sisälle lähimmäs Roberto Diveria ja seurasi siitä jääneenä yhtä varmasti toiseksi. Hataar The Brave työntyi sisäkautta kolmanneksi. Matkalla Roberto Diveria seurannut Catahecassa Zest laukkasi loppukaarteen alussa.

 

Toto75-5: Pronssidivarissa ei tapahtunut oikeastaan mitään sen jälkeen, kun Wilhelm Nash eteni kiihdytyksessä Ice Winen ohi johtoon ja takarivistä aloittanut Excalibur It jäi vetämään toisen radan jonoa.

Ari Moilanen sai ajaa Wilhelm Nashilla haluamaansa vauhtia, joka kiihtyi loppua kohden. Hän antoi maalisuoralla vähän löysää, ja Ice Wine seurasi kaistaa turhaa vaihtamatta toiseksi ennen Excalibur Itiä. Voittoajaksi kirjattiin 16,2a/2600 metriä.

“Keulapaikka kun saatiin, kaikki oli todella helppoa”, Ari Moilanen vahvisti. “Ensin lähdin sen verran, ettei Niko päässyt luikahtamaan Hannun takaa meidän sisäpuolelle. Se oli eka tehtävä. Sen jälkeen toivoinkin, että Niko tulisi siihen rinnalle, että olisi riittävän hyvä hevonen eikä Hannu pääsisi omia aikojaan lähtemään kiriin.”

Kun alun divisioonafinaalissa juoksu meni täysin pieleen, mutta Ville Mäkelän 7-vuotias ruuna on voittanut parin viime kuukauden aikana muut kilpailunsa, joita on kertynyt kuusi. Seuraavaksi edessä on korkeampi sarjaporras.

“Kova luotto on hevoseen”, Ville Mäkelä vakuutti. “Kyllä siellä varmasti on vielä varaa. Aika hyvin se on nyt mennyt, niin miksei menisi jatkossakin. Välillähän noi hopealähdöt näyttää jopa helpommalta. Tässä oli aika takkuinen puolitoista vuotta välissä. Sen kanssa on painittu aika paljon, mutta nyt se onneksi palkitsee.”

 

Toto75-6: Kylmäveristen avoimen lähdön suosikki Ellin Sisu jäi auton taakse kokoonnuttaessa laukkailemaan kauas muista ja menetti mahdollisuutensa jo ennen lähtölinjaa.

Kolmanneksi eniten merkitty Josveis piti sisältä varmasti johtopaikan ja sai kaarteen jälkeen rinnalleen Polaran, joka piti tempon hyvänä. Kaikkien voimat vähenivät, mutta järjestys kärjessä ei muuttunut.

Antti Ojanperän valmentama ja Santtu Raitalan ohjastama Josveis voitti 7000 euroa tuloksella 25,3a/2100 metriä, ja Polara puristi toiseksi niukasti ennen Pyörylän Paronia, joka ei päässyt yrittämään Josveisin takaa vapaasti. Tee Wee Paroni seurasi niiden takana tilaa saamatta neljänneksi.

“Antti oli tosi luottavainen, että me saadaan keulat pidettyä, ja saatiin pidettyä ne ihan helpostikin. Santtu oli ehkä enemmän yllättynyt”, Santtu Raitala paljasti. “Sitten hevonen meni hyvän tuntuisesti, enkä halunnut laskea Polaraakaan eteen. Matkavauhti oli kovaa, mutta Josveis oli tänään huippuhyvä.”

 

Toto75-7: Antti Ojanperän talliin meni myös lämminveristen päälähtö, kun Hannu Torvisen luotsaama Regent Zet veti 2100 metrin kisaa alusta loppuun. Se oli kolmanneksi pelatuin ja kirjautti ajan 15,1a.

“Hevonen tasaantui tosi hienosti tuossa ekan kurvin jälkeen, että se ehkä aina vähän pelottaa tämän kanssa, mutta kaikki meni tosi hyvin”, Hannu Torvinen kiitteli. “Lopussa oli pakko irrottaa, mutta hevonen lähti kyllä kivasti ja piti vauhdin hienosti, kun lähti spurttamaan.”

Alusta asti lähinnä seurannut Ranch Newman piti vakavammin uhkaamatta toiseksi ennen suosikki Shadow Of Brisbanea, joka nousi toiseksi viimeisessä kaarteessa hänniltä selkään kolmannelle radalle ja iski loppukaarteessa uloimmas omaan kiriin.

Tir Du Caux haparoi ennen lähtölinjaa ja jäi neljänteen sisälle, josta ei ollut asiaa taistoon. Viimeisen takasuoran alussa toisesta ulkoa hyökännyt Bret Boko joutui kiertämään loppukurvin kolmatta rataa ja antoi maalisuoralla selvästi periksi.