Toto65-voittajat ja rivin arvo

Toto65-1: 9 MAS Aristocrat, 9,80 euroa
Toto65-2: 6 Mikori, 36,70
Toto65-3: 7 Callaway Scoop, 59,00
Toto65-4: 11 William Birdland, 92,20
Toto65-5: 2 Wang Dang Doodle, 139,80
Toto65-6: 1 Joker Photo, 2368,50

Kuusi oikein -voitto-osuus 2368,50 euroa
Viisi oikein 44,70 e.

Tapio Perttusen ohjastama MAS Aristocrat käynnisti Vermon Toto65-kierroksen.

Vermon päälähdöt avasi nelivuotiaiden Derbysarja.

Heti alussa suosikki Die Kaiserin ei pystynyt puolustamaan keulapaikkaa ja laukkasi pian mahdollisuutensa.

Antti Teivainen leiskautti Mr Nice Wayn kanssa vetotöihin, mutta avausspurtti ja reipas 14,5-vauhtinen ekalenkki näkyivät lopussa. Tuoreet voimat jyräsivät.

Tapio Perttunen tarjosi MAS Aristocratille nappireissun 3. sisällä ja pääsi kreivin aikaan kirimään. Kolme prosenttia pelattu tamma voitti ennätystuloksellaan 15,3a / 2100 metriä.

“Tamma oli sairastauolla välillä. Sillä oli flunssa ja siksi pientä taukoa. Hevosesta jäi hyvä kuva viimeksi Mikkelissä. Silti en uskonut etukäteen voittoon, vaan rahasijaan”, Perttunen myönsi.

“Viimeisessä kurvissa saatiin onnekkaasti tilaa ja hevonen oli viimeisellä 50 metrillä selvästi vahvin”, Perttunen kiitteli.

Anne Kangas valmentaa MAS Aristocratia. Sen voitto palkittiin 3000 eurolla.

Santtu Raitalan ensimmäistä kertaa ohjastama Reason To Believe oli johtavan takaa toinen. Mr Nice Way kesti kolmanneksi.

Toto65-2: Kakkossuosikin vuoro juhlia.

Suosikkia vietiin avauskohteen tapaan heti alussa, kun Paakkarin Myrsky sortui kielletylle askellajille puolustettuaan keulapaikkaa. Sen laukattua Mika Forss pääsi Mikorin kanssa johtoon.

Mikori ei päästänyt enää ketään ohitseen, vaan voitti tuloksella 27,7 / 2100 metriä. Voitto oli hevosen uran 7.

Hannu Torvisen ajokki Lola-Mi oli yllätyskakkonen juostuaan johtavan takana. Jarmo Saarela kuskasi Meno-Miinan kolmanneksi.

Mikorin persoonallinen askellus sattui monen silmään.

“Paine kun tulee ohjaan, menee ahtaaksi ja sitä kautta ravi on haparoivaa. Ainakin tällä varustuksella tuntui, että hevonen meni tosi varmasti, vaikka se oli sellaista vaappumista. Tuntui, että voitto oli hallittu omintakeisesta tyylistä huolimatta”, Forss sanoi.

Toto65-3: Suosikin vuoro juhlia.

Callaway Scoop kilpaili toista kertaa Antti Ala-Rantalan treenistä. Avauskilpailu Oulussa päätty täysosumaan, eikä huonommin mennyt Vermossakaan.

Callaway Scoop joutui kiertämään avauspuolikkaalla neljättä päästäkseen keulaan. Maalisuoran alussa valjakko näytti irtoavan muista helposti, mutta Juha Utalan ajokki Capehill’s Cadeau ehitti vihaisen loppuvedon ja tuli aivan voittajan rinnalle.

“Annoin hevoselle menoluvan niin näytti, että homma on helppoa kuin heinän teko. Utalalla alkoi tulla tosi lujaa suoran puolivälissä, ja meille meinasi tulla kiire. Piti korvatkin vetää auki”, Ala-Rantala myönsi.

Jorma Ruokonen oli edellä mainitun kaksikon jälkeen kolmas Kurt Sånnan kanssa. Pelihevosista Bombard laukkasi jo ennen lähtöauton irtoamista mahdollisuutensa.

Toto65-4: Lähtö viivästyi Sahara B Boy jouduttua kengityksiin uusitun lähtöyrityksen jälkeen.

Mika Forss ei jäänyt ihmettelemään William Birdlandin Voimaliigassa kanssa, vaan suuntasi takamatkalta päättäväisesti eteenpäin. Ori joutui avauslenkillä haalarihommiin, mutta kesti silti oikein varmaan voittoon tuloksella 14,9 / 3100 metriä.

“William Birdland teki urhean juoksun ja voitto taas sille kuului”, Forss kertoi.

Henri Bollströmin ajokki Wasa Thunder ehti niukasti ohi johtavan rinnalla juosseen Issaquah Sundin.

Toto65-5: Keulavoittajan vuoro.

Jarmo Saarela ratkaisi pelin jo kiihdytyksessä, kun karautti Wang Dang Doodlen alussa vetotöihin. Valjakko sai vetää haluamaansa tahtia, kun toisella radalla ei vaadittu vauhtia. Avauslenki mentiin 17,0-tahtia.

Wang Dang Doodle piti hallitusti pintansa voittotuloksella 16,7a / 2100 m.

“Muutettiin vähän varusteita, hevonen oli rauhallisempi. Viimeksi oli laput ja hevonen painoi. Nyt oli vetolaput, mutta niitä ei tarvinnut käyttää”, Saarela hymyili.

Callela Everest oli johtavan takaa Hannu Lindströmin käsistä toinen, Antti Teivainen Ingrossin kanssa pronssilla.

Toto65-6: Perttunen yllätti taas.

Kari Rosimo pamautti Finn McCoolin kanssa vetotöihin. Iikka Nurmonen suuntasi jo varhain El Dirtymanin kanssa kolmannelle, jolloin juoksu meni vaikeaksi.

Finn McCool johti pitkään, mutta sitten iski Tapio Perttunen Joker Photon kanssa ja ohitti lopussa vetoapunsa tylysti. Joker Photo oli avauslähdön voittajan tapaan kolme prosenttia pelattu.