Kaksivuotias raviliigahevonen ihastutti samalla osaomistaja-ohjastajansa Antti Teivaisen.

Vermon tallikaarre täyttyi yleisöstä, kun IFK:n liigatamma Mascate Match oli koelähdössä. Kimpanvetäjä Pauliina Raento kertoi varsan vastikään menneen hiitin läpi 24-aikaisesti.

“Massin treeniä on kiristetty nyt, ja sen myötä siihen on tullut särmää. Tammalla on kuulemma portaaton säätö, mikä on todella hieno ominaisuus”, hän hymyili.

Hevosta ohjasti sen osaomistaja Antti Teivainen valmentaja Pekka Korven ollessa Ruotsissa. Hannu-Pekka Korvella puolestaan oli lähdössä tamman tallikaveri Najim, joten Teivainen oli luonnollinen valinta varsan ohjiin.

Mascate Match volttasi 20 metrin takamatkalta, ja alkutohinoissa se laukkasi tallikaarteen alkuun, mutta oli pian jälleen ravilla. Se pysytteli keskijoukoissa ja kiri lopussa neljänneksi. Sen aika oli 21,0.

Antti Teivainen tykästyi varsaan ja kiitteli sen suoritusta.

“Varsat ovat varsoja, ja laukka tuli lapsellisuuden takia. Toinen kierros tultiin 24, ja Massi vielä nopeammin. Koska Pekka sanoi, että anna tamman mennä lopussa, niin tultiin viimeiset 300 metriä reippaammin”, hän kuvaili. “Varsan tyyli vain parani vauhdin lisääntyessä.”

Korven tallin edusta täyttyi väestä, kun liigalaiset saapuivat tervehtimään varsaa. Teivainen ihasteli Mascate Matchin rauhallisuutta ja järkevää käytöstä niin radalla kuin liigatapaamisessa.

“Massi on kiltin oloinen ja se menee vapaasti, mikä enteilee hyvää. Kun osuudet tulivat messuilla myyntiin, ostin siitä osuuden, joten hevosen seuraaminen on kiinnostavaa itsellenikin.”

Pauliina Raento arvioi, että paikalla saattoi olla jopa 200 osaomistajaa, joskaan kaikki eivät tallille tulleet.

“Massi veti hyvin väkeä paikalle myös opetuslähtöönsä heinäkuussa, ja nuorin omistaja on vielä syntymätön”, hän hymyili. “Kimppa on täyttymässä, eli jos haluaa mukaan, kannattaa pitää kiirettä.”

Osuuden Mascate Matchista tai muista raviliigahevosista voi ostaa 100 euron hintaan Raviliigan sivuilla.

Mascate Match ja Antti Teivainen tervehtivät liigalaisia koelähdön jälkeen. Kuva: Ada Pykäläniemi

Mascate Match ja Antti Teivainen tervehtivät liigalaisia koelähdön jälkeen. Kuva: Ada Pykäläniemi