Toto4-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto4-1: 9 Captivate 26,64 %, 4,69 e

Toto4-2: 9 Nemea Facade 19,43 %, 10,42 e

Toto4-3: 4 Savon Sanna 8,47 %, 63,48 e

Toto4-4: 9 Mister Lane 10,97 %, 219,53 e

 

Vaihto: 56 065,62 euroa

Jokimaan perjantainelkku alkoi suosikkivoitolla, kun takarivistä lähtenyt Captivate toi Iikka Nurmoselle illan toisen täysosuman.

Toto4-1: Valentin Laday ampaisi auton takaa johtopaikalle ja vei olosuhteisiin nähden reipasta 1.15-vauhtia. Tommi Kylliäinen hillitsi parhaansa mukaan sen menoa, ja toista rataa vapaasti edennyt Captivate pääsi toisen kaarteen lopulla kääntämään sen eteen sisäradalle.

Toinen kierros taittui enää 1.19:n lukemiin, mutta ohittajia ei ilmaantunut ja 8-vuotias Captivate nappasi kolmannen peräkkäisen voittonsa ajalla 17,6a/2140 metriä.

“Vähän huoletti, kun eka tuhat oli kuitenkin tosi kova, että kuinka puhti riittää loppuun asti, mutta hyvin se jaksoi”, Iikka Nurmonen kuvaili. “Se on parannellut ennätyksiään. Ajellaan tasaiseen kilpaa ja katsotaan, mitä tulee.”

Vesisade muuttui päivän kuluessa lumeksi, ja rata on jonkin verran raskas. Iikka Nurmosen mukaan se on näissä oloissa kuitenkin oikein hyvä.

Ensimmäisessä kaarteessa hännille pakitellut Nitro Diablo iski loppukaarteessa uloimmas neljännelle radalle ja kiri tasaisen vahvasti toiseksi. Taustalla sisärataa seuraillut Blowmywhistle hakeutui lopussa ulos ja kiri kolmanneksi.

Valentin Laday taipui hieman. Sitä seurannut Piedmont oli pitkään kiinni, mutta kiri tilaa saatuaan loppuhetket napakasti ja nousi neljänneksi.

 

Toto4-2: Takarivistä kolmanteen pariin ulos selvinnyt Nemea Facade iski jo ensimmäisen kaarteen lopulla eteenpäin ja pääsi takasuoralla vastuksetta johtoon asti.

Nemea Facade sai vetää vajaan kilometrin rauhassa, mutta takasuoran alussa Je t’Aime Zon iski toisesta ulkoa voimalla rinnalle, ja kaksikko erkani pian voittotaistoon.

Je t’Aime Zonilla näytti maalisuoran alkupuolella olevan jo yliote, mutta Nemea Facade kontrasi ja voitti vielä varsin selvästi. Päätösvaihe tultiin 17,5-kyytiä, ja voittoajaksi kirjattiin 2140 metrillä 19,1a.

Kaisa Rossin valmentama Nemea Facade oli toiseksi pelatuin. Ohjissa olleelle Hannu Torviselle ykkössija oli raveissa toinen ja koko päivälle jo kolmas, sillä lounasraveista tuli jo yksi voitto.

“Hevonen on jännä. Tuntuu, että paljon on varaa, mutta se päästää turhan lähelle kaveria. Onneksi lopussa kuitenkin erkani. Arin hevosen veto ei sitten ihan riittänyt, ja meidän jatkoi samaa tahtia”, Hannu Torvinen kertasi.

Nemea Facadelle johtopaikan luovuttanut Miss Senorita piti selvästi hävinneenä kolmanneksi. Lähdön suosikki Estelle Nordique laukkasi pahoin heti alussa.

 

Toto4-3: Niukasti alle 37-prosenttisesti merkitty Koivikon Miisu oli kohteiden pelatuin hevonen. Se avasi voltista suoraan johtoon ja hallitsi tapahtumia, kunnes kolmannen puolikkaan täytyttyä yhtäkkiä pomppasi laukalle.

Teuvo Nikulaisen toinen valmennettava Savon Sanna pääsi tallikaverin laukattua tämän takaa keulaan ja piti paikan sitten kohtalaisen varmasti. Kolmanneksi eniten pelattu Savon Sanna ravasi 2140 metriä aikaan 32,0.

“Hevonen oli hyvän tuntuinen, mutta seurasin vaan koko ajan Santtua, että otetaan kakkonen. Ei me olisi varmaan Miisulle pärjätty ilman laukkaa”, Savon Sannaa ajanut Jani Ruotsalainen arveli. “Sillä on hirveän hyvä jakso, ja hevonen on varmistunut nyt. Vauhtia pitää tulla lisää, mutta sitähän tulee starttien myötä.”

Sisäradan jonossa viidentenä aloittanut Montsan Vippi hakeutui viimeisen kierroksen alkupuolella saman tien kiriin kolmannelle radalle. Se eteni takasuoralla kärjen rinnalle ja haastoi, mutta joutui lopulta tyytymään kakkossijaan.

Koivikon Miisu jatkoi raville selvittyään neljättä rataa hyvin perille ja tuli maaliin kolmantena, mutta takasuoran laukka meni pitkäksi ja johti hylkäykseen.

Toisesta parista ulkoa takasuoralla kiriin kääntänyt Carmeniina sijoittui suosikin hylkäyksen myötä kolmanneksi. Toista rataa ilman vetoapua taivaltanut Bilettäjä oli neljäs.

 

Toto4-4: Parin kuukauden tauolta palannut suosikki Mark More kiihtyi kärkipaikalle, mutta toista rataa tuntumaan edennyt Deux En Un piti tempon tasaisen hyvänä ja suosikki antoi maalisuoralla selvästi periksi.

Deux En Un puristi rehdisti perille, mutta sitä ei palkittu voitolla. Toisessa ulkona peesaillut Mister Lane vyöryi varmasti ohi. Olli Koivunen ajoi Sirpa Tienhaaran valmentamaa 5-vuotiasta ruunaa, joka oli neljänneksi pelatuin ja teki 2140 metrillä ajan 17,8a.

“Meni kaikki nappiin. Päästiin toiseen pariin ulos hyvän hevosen selkään, ja koko aika ajoin sitä niin, että sieltä ei välttämättä tarvi kuin vasta tuossa loppusuoran alussa käännellä, ja kaikki meni sitten suunnitellusti”, Olli Koivunen kertasi. “Tämä meni tosi helposti. Sen jälkeen se jäi vähän laiskottelemaan, mutta voitto oli tosi hallittu ja helppo.”

Kolmannesta sisältä vapaille löytänyt Enjoy Pepper kiri kolmanneksi.