Toto4-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto4-1: 8 Matter Of Course 16,17 %, 11,25 e

Toto4-2: 4 Stonecapes Sparrow 30,34 %, 17,32 e

Toto4-3: 2 Peanuts 28,22 %, 24,53 e

Toto4-4: 9 Knows Best 12,14 %, 67,31 e

 

Vaihto: 63 919,40 euroa

Hannu Torviselle illan toisen voiton tuonut Matter Of Course aloitti maanantain pääravien rivin Turun Metsämäessä neljänneksi pelatuimpana.

Toto4-1: Uloimmalta paikalta heti taustalle pudottanut Matter Of Course lähti viimeisen kierroksen alkupuolella parantamaan asemiaan, tuli loppukaarteessa selässä kolmatta rataa ja iski maalisuoran avautuessa tehokkaaseen kiriinsä.

Hannu Torvinen ajoi Martti Patrakan 5-vuotiasta suojattia, joka teki 2100 metrillä ennätyksensä 14,5a.

“Lähtö otettiin tosi rauhassa ja ajettiin kiekka ensin sisärataa pitkin. Sen jälkeen päästiin nousemaan sitten toiselle ja siitä kolmannelle. Tavallaan meidän juoksu meni sillai kivasti, että saatiin oma alku mennä rauhassa”, Hannu Torvinen kertasi. “Piti luottaa siihen, että matkalla on vauhtia ja päästään iskemään lopussa. Kaikki meni tosi hyvin, ja vikalla takasuoralla oli jo hyvä tunne. Viimeksi ajoin ekan kerran. Aina niissä on jotain pieniä juttuja. Tänään päästiin onneksi ravia.”

Kolmannesta ulkoa viimeisellä takasuoralla johtohevosen perään pujahtanut Fired Up pääsi loppukaarteessa vapaasti ulos ja hankki nopeasti yliotteen, mutta Matter Of Coursen kiriin sekään ei pystynyt vastaamaan.

Ensimmäisen kaarteen jälkeen johtoon edennyt Angelico kesti kolmanneksi. Lähdön suosikki El Senor Deo laukkasi ensimmäisessä kaarteessa kärjen kupeelta.

 

Toto4-2: Kolmevuotiaat suosikit Pastor Jackson ja Stonecapes Sparrow juoksivat kärkiparina, kun Pastor Jackson valtasi kiihdytyksessä helposti johtopaikan ja tasaisesti lähtenyt Stonecapes Sparrow pääsi takasuoran puolivälin jälkeen kolmannelta radalta sen rinnalle.

Toinen puolikas oli maltillinen, mutta koko päätöskierros taittui sitten 1.14:n lukemiin. Stonecapes Sparrow hankki yliotteen ja voitti niukasti ennätyksellään 16,0a/2100 metriä. Se oli suosikkina samalla kohteiden käytetyin merkki.

“Tämä on riski hevonen, ja tuolta paikalta on kumminkin ihan kiva ajaa”, Markku Nieminen arvioi juoksupaikkaa toisella radalla ilman vetoapua. “Ei se kyllä tuntunut ennen kuin tuossa ihan viimeisellä 50 metrillä, että taitaa sen kääntää. Tänä vuonna ollaan ikäluokkalähdöissä vielä vaikeuksissa, mutta varmaan tällä vahvuudellaan se on ensi vuonna oikeinkin hyvä pitkillä matkoilla.”

Kolmannesta ulkoa loppukaarteessa sisäkautta edennyt New Grove United kiri viimeiset metrit parhaiten ja ehti juuri ennen linjaa voittajan kupeelle toiseksi täpärästi ennen Pastor Jacksonia.

Viimeisellä takasuoralla takaa hyökännyt Moonlight Velvet laukkasi loppukaarteeseen mentäessä. Peacock Comery laukkasi heti alussa.

 

Toto4-3: Kautensa tämän kuun alussa voitolla avannut Peanuts hallitsi 4-vuotiaiden tammojen Kasvattajakruunun alkuerää koko 2100 metrin ajan. Jukka Torvinen ajoi suosikiksi pelattua Anne Kankaan valmennettavaa, joka paransi ennätystään puoli sekuntia aikaan 14,4a.

“En osannut odottaa, että meidän tamma osaisi noin napakasti lähteä, kun ei ole sillä satsattu koskaan eikä nytkään satsattu, mutta se lähti omasta halustaan ja helposti kiihdytti”, Jukka Torvinen kuvaili alun tapahtumia. “Tästä on totta kai odotuksia. Pitkä huili oli alla, ja ainakin kuvitellaan, että se parantaa paljon, kun saadaan startteja, ja pystyy ainakin tammoja vastaan pärjäämään hyvin. Tammalähdöt on tälle hyviä, ja koitetaan niissä pärjätä.”

Puolimatkassa toisesta ulkoa kuolemanpaikalle kiertänyt Ambriel pysyi Peanutsin tuntumassa ja oli hyvä sitä uhkaamatta hyvä toinen selvästi ennen muita.

Neljännestä sisältä päätöspuolikkaalla vapaille löytänyt Daze puristi loppujoukosta kolmanneksi.

 

Toto4-4: Neljävuotiaiden oriiden ja ruunien Kasvattajakruunun alkuerässä 3000 euron voittorahoista käytiin tiukempi taisto, jonka käänsi edukseen kolmanneksi eniten pelattu Knows Best.

Ysinumerolla kilpaillut Knows Best lähti sisältä lujaa avanneen Joyride Luxin takaa. Tämä sai kuitenkin vahvaa painetta Mainiolta, joka riisti kympin avauksessa kärkipaikan kaarteen puolivälin jälkeen.

Vauhti kiihtyi uudestaan kolmannella puolikkaalla, ja parijono alkoi repeillä sen verran, että Knows Best pääsi etukaarteessa nousemaan toiseen pariin ulos. Siitä se nousi takasuoralla kiriin, joka tuotti lopulta niukan voiton ruunan ennätyksellä 13,7a/2100 metriä.

“Tuntui oikein hyvältä jo lämmityksessä, ja viime startissakin, johon se tuli pitkältä tauolta”, Hannu Laakkosen valmentamaa Knows Bestia ajanut Kari Rosimo kehui. “Todennäköisesti näitä ikäluokkalähtöjä ajetaan, ja eiköhän se derby ole suurin tavoite. En usko, että tämä on kovinkaan kaukana ihan kärjestä. Tämä oli kriteriumin finaalissa seitsemäs, mutta oli kipeä siihen finaaliin, ja eikö ne ole samat hevoset tänä vuonna vastassa.”

Ensimmäisen takasuoran lopussa parijonosta toiselle ilman vetoapua kiertänyt Tattoo Avenger mursi Mainion vastarinnan ja oli maalisuoralla pitkään kiinni voitossa, muttei aivan pystynyt vastaamaan helpomman juoksun saaneelle Knows Bestille.

Suosikiksi luotettu Joyride Luxi pääsi taipuneen Mainion takaa vapaasti ulos ja seurasi kärkiparia haastamatta kolmanneksi.