Toto76-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto76-1: 4 Atupem, 90,53 %, 0,30 euroa
Toto76-2: 8 Denver Brodde, 9,58 %, 1,30 e
Toto76-3: 7 Grand Ale, 23,58 %, 3,50 e
Toto76-4: 2 Amanda Rose, 64,40 %. 7,50 e
Toto76-5: 8 Myr Faksen, 10,54 %, 57,00 e
Toto76-6: 3 Niemen Eemil, 23,44 %, 123,10 e
Toto76-6: 5 Höwing Star, 34,66 %, 187,80 e

Seitsemän oikein -voitto-osuus 187,80 euroa
Kuusi oikein 5,90 e

Vaihto: 122 336,65 euroa

Sunnuntain pääpelimuoto kotimaassa on poikkeuksellisesti T76, ja kierros käynnistyi Atupemin voitolla Laivakankaalla.

Toto76-1: Kesäkuumalla Kaustisen Isla-ajon ja Joensuu-ajon voittanut Atupem jatkoi vakuuttavaa menoaan Torniossa.

Jättimäisen yli 90 prosentin pelikannatuksen kerännyt viisivuotias pääsi marssimaan keulaan heti kiihdytyksen nostaman pölyn laskeuduttua.

Millään sunnuntaihölkällä ei lähdössä oltu, kun Antti Tupamäen keula-ajokki veti kierroksen 14-vauhtia ja vain lisäsi tempoa jatkossa. Pääosan matkasta toisen radan veturina matkannut Eva I.H. seurasi voittajaa vielä loppukaarteessa tiukassa tuntumassa, mutta maalisuoralla Atupem ei antanut saumaa ohitukseen.

“Niin paineissaan oli hevonen, kun ensimmäinen kierros alkoi täyttyä. että oli annettava mennä. Tosi hyvän juoksun teki Mikan (Forss) hevonen (Eva I.H.), mutta ei tällä kaikki ollut pelissäkään”, Antti Tupamäki kertoi.

Suomen mestaruus -lähtöön tähtäävä Atupem meni 4-5-vuotiaiden lämminveristen Midnight Racessa voittoajan 13,3a.

Toto76-2: Tasaisesti rastittu kohde meni kuudenneksi eniten pelatulle Denver Broddelle, joka otti kauden avausvoittonsa makeaan paikkaan.

Antti Ala-Rantala piti sisäradalta keulapaikan Bewitch Boyn rattailla helposti, eikä selkiä otettu eteen. Santtu Raitalalle jäi Denver Brodden kanssa paikka johtavan rinnalla, mutta se ei lopulta haitannut.

Bewitch Boy ja Denver Brodde pistelivät aina maalisuoran puoliväliin asti rinta rinnan, kunnes kotiradan Denver Brodde runttasi kärkeen.

“Eka kertaa laitettiin jenkit perään. Ajaleltiin latasta lähtöön, ja katsoa miten hevonen kestää. Oikein hyvin se suorittikin”, Santtu Raitala kehui.

Ari Aatsinki valmentaa ja omistaa voittoajan 16,0a pistelleen Denver Brodden.

Bewitch Boy oli toinen ennen Dominumia. Suosikki Chintana Bananas jäi hännille.

Toto76-3: Pronssidivisioona oli Grand Alen suvereenia hallintaa.

Hannu Hietanen päästeli heti startista eteenpäin Grand Alen kyydissä ja kaksikko painui 11,0-avauksessa vetojuhdan paikalle. Tiina Koskisen valmentama 8-vuotias malttoi rauhoittaa tempoa jatkossa, eikä päätöspuolikkaalla jäänyt mitään epäselvyyttä parhaasta, kun Grand Ale irtosi muista.

“Suurimman osan voitoistaan ottanut keulasta, mutta hyviä juoksuja tehnyt takaakin, mutta ehkä voitot ovat tulleet keulasta”, Hannu Hietanen pyöritteli. “Oikein hyvällä vedolla tuli maaliin, ei mitään hätää ollut.”

“Tuollainen ollut varmaan syntymästä asti, että juoksija, mutta sillä on omia metkuja”, Tiina Koskinen puolestaan kertoi.

Kakkossuosikki Grand Ale meni ajan 13,9a.

Tiukassa kakkostaistossa paremmin puristi Wilda Tigern Jack. Kolmas oli Only Eyes Broline.

Toto76-4: Myös toinen kierroksen suurista suosikeista oli luottamuksen arvoinen, kun Amanda Rose otti jo kauden 10. voittonsa.

Ville Pohjolan ajokki Amanda Rosejoutui tammalähdön kiihdytyksessä tiukille, kun Mauri Jaaran ohjastama Sahara Headlong mieli edelle, muttei aivan siinä onnistunut.

Amanda Rose sai alkurynnistyksen jälkeen rauhoittaa keulassa tahtia. Päätöspuolikkaalla Essi Van Press kiri hyvin ja yritti haastaa, mutta ohi ei ollut mitään asiaa.

“Amanda Rose matkustaa hyvin ja on rento ravipaikalla. Se ei ole joutunut viimeisiään puristamaan starteissa, tuntuu parantavan koko ajan. Sillä on oikein hyvä kilpailupää, haluaa itse voittaa lähdöt. Nopeutta ja sitkeyttä on tullut lisää, ei oikein huonoa osa-aluetta ole. Tamma on tosi hieno ajaa startissa, kun menee justiinsa kuin kuski haluaa. On nautinto istua kyydissä”, Ville Pohjola kertoi Pekka Visurin valmentamasta ravurista.

Amanda Rose nousi yhdessä Graceful Swampin kanssa voitokkaimmaksi lämminveriseksi maassamme tänä vuonna.

Toto76-5: Kylmäveristen tasoitusajon voitto meni norjalaisvieras Myr Faksenille.

Niko Jokela otti kiihdytyksessä keulapaikan Menoksin kanssa. Kaksikko johti, kunnes ravi katosi loppukaarteessa ja laukka tuli. Loppukaarteessa saman kohtalon koki suosikki Piispalan Santeri, joka haparoi aikasemmin jo.

Olli Koivunen tarjoili Myr Faksenille tarkan reissun ja se piti kirikamppailussa Vaelluksen niukasti ulkopuolellaan.

“Loppusuoran alussa tuntui, että saa itse päättää voittaako 20 vai 50 metrillä, mutta vähän jäi seurustelemaan. Hyvä oli, kun ulkoa tuli hevonen”, Olli Koivunen viittasi Vaellukseen.

Myr Faksenin voitto oli 9-vuotiaalle orille peräti 56.

Toto76-6: Kakkossuosikki Niemen Eemil oli kirivaiheessa vahvin kylmäveristen lyhyen matkan kisassa.

Numerolla 12 matkaan iskenyt Punta-Pate pääsi takarivistä livahtamaan keulapaikalle asti Jukka-Pekka Niskasen käsistä. Antti Tupamäen ajokki Vinha-Topi hiillosti takasuoralla rinnalla, mutta laukkasi. Samassa Vinha-Topin takana kirinyt suosikki Koveri laukkasi.

Jarmo Saarelan ajokki Niemen Eemil pääsi laukkojen myötä toiselle ja puristi maalisuoralla voittoon helposti.

“Johtavan rinnalle kun päästiin, oli niin hyvä paine hevosella, tuntui kyllä hoitaa tehtävän. Korvat jäivät kiinni, en kertaakaan käskenyt”, Jarmo Saarela paljasti.

Toto76-7: Laivakankaan rataennätyksen kimppuun iskettiin kultadivisioonassa, eikä siitä kauas jääty, kun Mika Forssin ohjastama Höwings Star pisteli ajan 12,4. Se jäi kymmenyksen Breedloven rataennätyksestä.

Ove A Lindqvistin ohjastama Augustus F. otti kiihdytyksessä keulapaikan, mutta Petteri Joki huolehti Pharaon Facen rattailla rinnalla, ettei matkalla hölkkäillä.

Mika Forssin ajama Höwings Star iski 2. uloa kiriinsä takasuoralla ja puristi maalisuoralla varmasti ohi keulahevosen.

“Hevonen on selästä parhaimmillaan, josta antaa napakan kirin, ja päästiinkin hyvään paikkaan. Viimeisellä 50 metrillä näkyi ehkä se, että jouduttiin karvan verran aikaisin kiriin”, Mika Forss sanoi.

Santtu Raitalan ajama Special Promise lopetti terävästi ja ohitti Augustuksen ollen maalissa toisena.