Toto4-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto4-1: 2 Melina More, 20,35 %, 5,80 euroa
Toto4-2: 3 Oxan Cockadoodledo, 65,18 %, 6,70 e
Toto4-3: 11 Glen More, 10,65 %, 30,20 e
Toto4-4: 3 Glint Match, 24,17 %, 42,30 e

Vaihto: 54 614,40 euroa

Ohjastajanvaihdoksen myötä Harri Kotilaisen ohjastama Melina More vakuutti Jyväskylän Toto4-pelin avauskohteessa.

Toto4-1: Marjo Ahosen valmentama Melina More kiihdytti heti auton takaa kärkipaikalle. 16,0-avauksen jälkeen tamma sai vetää jatkossa todella maltillisesti, sillä kierros mentiin 21,5-vauhtia ja kolmas puolikas vielä 22,5-lukemiin.

Harri Kotilaisen tarvitsi pyydellä Melina Morelta lisää vauhtia vasta päätöspuolikkaalla, ja tamma kiihdytti vauhtiaan oikein napakasti. Se täräytti viimeiset 500 metriä 12,5-vauhtia, jolloin vastustajat ehtivät vain jäämään.

”Aivan mahtavalle tuntuu! Tätä on todellakin odotettu”, Marjo Ahonen hehkutti Melina Moren ensimmäistä voittoa tallista käsin. ”Välillä hevosen juoksunkulut menivät heikosti, mutta hevonen on ollut koko ajan hyvä. Starttien myötä noussut vielä paremmaksi.”

Kalervo Jussilan kasvattama ja Vesa Pakarisen omistama Melina More vei tasaisesti veikatun avauskohteen kakkossuosikkina voittotuloksella 19,6a/2100 metriä.

Terho Rautiaisen suojatti Easy Ri kiri suosikkina hyvin toiseksi. Sen jälkeen kolmantena maaliin tuli Pekka Vehviläisen ajokki Freesia Stars.

Toto4-2: Kierroksen pelipankki piti pintansa kevyesti, kun Jani Ruotsalaisen ajama Oxan Cockadoodledo jyräsi parhaaksi johtavan rinnalta.

Hannu Torvinen ohitti kiihdytyksessä Greytail Ericin kanssa Winzetin ja Janne Räisäsen. Oxan Cockadoodledo aloitti 3. ulkona, mutta suuntasi heti kiihdytyksen jälkeen eteenpäin. Jani Ruotsalainen mieli ajokkinsa kanssa kärkipaikalle, mutta Torvisen vastaus oli kielteinen.

Timo Kukkosen valmentama Oxan Cockadoodledo alkoi hiillostamaan keulahevosta viimeisen takasuoran alussa ja 200 metriä myöhemmin se siirtyi jo keulapaikalla, josta pötki 12,0-lopetuksessa oikein helppoon voittoon.

“Rupesi vauhti hiljenemään niin paljon”, Jani Ruotsalainen kertoi, miksi teki suosikin kanssa aikaisen ratkaisun. “Ajattelin, että voin jopa keulaan päästä, mutta hyväkuntoisen hevosen kanssa oli helppoa hallita lähtöä tuostakin.”

Oxan Cockadoodledon kauden ensimmäinen ja uran yhdeksäs ykköstila tuli ajalla 17,6a/2100 metriä.

Taisto hopeasijasta oli erittäin tasainen lopulta. Antti Ripatti veti Good Guyn rattailla pidemmän korren ja otti kakkospalkinnon ennen Santtu Raitalaa ja Coldspringiä.

Toto4-3: Kenttä kääntyi lähdössä, ja hännillä taivaltanut Glen Amore ehti voittoon.

Pekka Vehviläinen kokeili suuryllätystä hakeneella Sonofapreachermanilla keulapaikalta, kun kaksikko onnistui pitämään alussa sisäradalta keulapaikan. Suosikki Curakao jyräsi päätöspuolikkaan alussa rinnalta kärkeen, mutta sortui maalisuoralla jälleen perisyntiinsä laukkaan.

Kenttä oli suosikin laukan jälkeen avoin haastajille, joista Antti Tupamäen ohjastama Glen Amore kiri ulkoa loppua selvästi parhaiten.

Jukka Romppasen valmentama Glen Amore voitto toissajuoksunsa Killerillä, mutta viimeksi sille tuli heikompi sijoitus. Treenarin mukaan vika ei löytynyt hevosesta.

“Lähtö meni silloin ihan pieleen, se olisi uusiksi pitänyt ottaa. Jäätiin lähdössä niin paljon, ettei keritty sitten. Nytkin näytti pahalle, mutta loppukaarteessa hevonen alkoi nousemaan ja se tulee lujaa aina lopun. Antti ajoi taas hienosti”, Jukka Romppanen kehui.

Glen Amore ravasi täyden matkan voittoaikaan 18,8a.

Santtu Raitala kuskasi Quite A Rockin toiseksi ennen Tero Lahtista ja Midnite Laudaturia.

Toto4-4: Rivi päättyi Anne Takapuron valmentaman Glint Matchin niukkaan ykköstilaan.

Voittajaa ajanut Ville Pohjola pyrki torjumaan kiihdytyksessä Hannu Torvisen ajokin Son’s Linen, mutta tämä painui väkisin edelle. Avaus oli illan selvästi reippain, sillä ensimmäiset 500 metriä avattiin tasan kymppiä.

Heti alussa yhteen iskeneet osallistujat ratkaisivat lopussa myös voiton kohtalon, kun Pekka Vehviläisen ajokki Hunken ei aivan pystynyt osallistumaan Open Stretchiä pitkin voittotaistoon. Glint Match puristi keulahevosen ohi viimeisellä 50 metrillä.

“Hannulla oli alussa nopeampi, yritin keulan pitää, muttei pystytty”, Ville Pohjola myönsi. “Matkalla Glint Match on selässä nihkeä menemään, sitä saa välillä muistuttaa. Suoran alussa se tuli hyvin keulahevosen rinnalle, mutta tuntui jäävän siihen seurustelemaan. Tämä on sellainen, ettei viimeisiään vielä purista.”

Glint Match otti toisen peräkkäisen voitoonsa tuloksella 17,3a/2100 metriä.