Toto5-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto5-1: 3 Midnight Mover 10,98 %, 10,70 e

Toto5-2: 10 Carmen Lindy 54,54 %, 14,80 e

Toto5-3: 3 Hard Chip 4,70 %, 145,60 e

Toto5-4: 14 Piskon Pouta 9,33 %, 645,80 e

Toto5-5: 2 Reipas Tähti 2,91 %, 5651,40 e

 

Vaihto: 69 556,70 euroa

Sisäratajuoksun jälkeen päätösvaiheessa kärkipariksi kirineet She Is Cecilia ja Midnight Mover ratkaisivat voiton kohtalon Kuopion tiistairivin avauksessa.

Toto5-1: Johtohevosta seurannut She Is Cecilia nousi viimeiselle takasuoralle mentäessä ensin toiseen ulos, ja sisällä seuraavana tullut Midnight Mover siirtyi hetkeä myöhemmin edelleen perään toiselle radalle.

Toisen kaarteen alussa kaukaa takaa reissuun lähtenyt suosikki Dust Collector eteni puoli kierrosta myöhemmin kärjen rinnalle, josta se ponkaisi laukalle takasuoran puolivälissä. She Is Cecilia eteni tämän jälkeen kiertelemättä keulaan ja sai kaarteen ajaksi vielä taakseen Midnight Moverin, joka puristi maalisuoralla ohi.

“Päästiin hyvään paikkaan, ja sieltä tuli sopivasti tilat. Juoksu meni oikein hyvin. Tällä oli periaatteessa varaakin, mutta kun ohi meni, niin löi sellaiset jarrut päälle, että sen verran vaan piti, että voitti”, illan toisen voittonsa ajanut Jani Ruotsalainen kuvaili.

Voitto oli Mirja ja Pekka Kärkkäisen 9-vuotiaalle ruunalle ensimmäinen lähes kahteen vuoteen. Midnight Mover oli neljänneksi pelatuin ja kuittasi 1500 euroa 2100 metrillä ajalla 17,0.

Viimeisellä takasuoralla viidennestä ulkoa selässä kirikaistalle lähtenyt Archie Press puristi edellisistä jääneenä kolmanneksi.

 

Toto5-2: Kohteiden pelatuin hevonen Carmen Lindy iski parijonosta jo ensimmäisellä takasuoralla. Se eteni voimalla ja pääsi toisen kaarteen puolivälissä vastuksetta johtopaikalle, jonka piti maaliin asti. Toista rataa ilman vetoapua juossut Flower’s Juni kävi välillä aivan rinnalla, mutta vakavampaa uhkaa siitä ei lopulta muodostunut.

“Carmen Lindy on laiska ajettava keulassa, mutta kun Pasin hevonen tuli rinnalle, niin kyllä se terästäytyi taas. Loppujen lopuksi, vaikka näytti tiukalle, niin kyllä sillä paljon voimia oli sisällä”, Keijo Heimosen ruunaa ajanut Tuomas Pakkanen vakuutti. “Kun tuo ravi on ruvennut selkiytymään, niin koko ajan se on parantanut ja ollut oikein hyvä.”

Toinen peräkkäinen ja kaikkiaan kuudes täysosuma tuli 6-vuotiaalle Carmen Lindylle tuloksella 18,0a/2100 metriä.

Tauolta palannut Flower’s Juni oli hyvä toinen niukasti ennen Nemea Geisiriä, joka eteni johtoon avauspuolikkaan jälkeen ja sai tulla suosikin takaa lopussa vapaasti.

 

Toto5-3: Viimeisellä takasuoralla toisesta parista ulkoa kirikaistalle noussut Hard Chip vyöryi maalisuoralla varmaan voittoon tuloksella 17,8a/2100 metriä.

Tomi Haapio ajoi Eero Lappeteläisen valmentamaa Hard Chipiä, joka oli kuudenneksi eniten pelattu yllättäjä. Kuusivuotias ruuna voitti vuoden alkajaisiksi kerran, mutta sen jälkeen menestys on ollut heikompaa.

“Hard Chip oli hyvän tuntuinen jo lämmityksessä, ja päätin sitten tuossa ekassa kurvissa, että uskalletaan ajaa toista rataa pitkin”, Tomi Haapio kertasi. “Hevonen tuntui tosi hyvältä koko matkan. Viimeisessä kurvissa varmistin vaan, että ketä sieltä takaa tulee, kun sisäpuolen hevosiin meillä tuntui olevan ote. Odotin suoralle asti, että ruvetaan ajamaan, ja kun vedin korvat auki, hevonen lähti kyllä ihan varmasti kirimään.”

Sisällä kolmantena matkannut Dilba Sisu mahtui maalisuoralle tultaessa ja suoran alkupuolella nousemaan ulommas ja työntyi Hard Chipin takana täysin vapaata tilaa saamatta toiseksi.

Reippaassa avauksessa Capricorn Lindyn kanssa paikkoja vaihtanut Conchita nykäisi loppukaarteessa, mutta veto hiipui hieman suoralla ja se putosi täpärästi kolmanneksi.

Viidennessä ulkona matkannut Enzo de Vonnas lähti viimeisen takasuoran alussa selässä kolmannelle radalle, käänsi loppukaarteessa vielä ulommas ja punnersi tasaisen hyvin viidenneksi.

Tasaisesti pelatun lähdön suosikki Triple Ray nousi kaarteen jälkeen neljänneltä sijalta vetämään toisen radan jonoa. Se puristi asiallisesti, mutta menetti loppuhetkellä asemiaan. Digital Passport laukkasi ensimmäisessä kaarteessa.

 

Toto5-4: Toisen kaarteen jälkeen viidennestä parista selässä kolmannelle radalle lähtenyt Piskon Pouta jatkoi vajaat 800 metriä ennen maalia ilman vetoapua. Se kiihdytti välittömästi vauhtia, eteni takasuoralla vastustamattomasti johtoon ja repi saman tien eroa muihin.

Vaikka marginaali pieneni loppuhetkillä, voitto ei ollut enää uhattuna. Neljänneksi eniten pelattu Piskon Pouta ravasi 2140 metriä aikaan 28,1.

“Hevonen oli tänään tosi hyvä ja lähti vähän liiankin innokkaasti, mutta hyvä näin”, Mari Rautiaisen valmentamaa 8-vuotiasta tammaa ajanut Kimmo Määttänen naurahti. “Lopussa se jäi vähän odottelemaan, mutta en viitsinyt enää pyytääkään, kun ei ollut muita lähellä.”

Pääasiassa toista rataa ilman vetoapua taivaltanut Poika-Ramiini puristi tasaisen hyvin toiseksi. Toisessa kaarteessa sisäradan jonosta toiselle radalle noussut H.V. Tuuri jäi viimeisellä takasuoralla huonoon selkään kolmannelle radalle, mutta kiri loppusuoran niin terävästi, että ehti kolmanneksi.

Ensimmäisen kaarteen laukkansa hyvin paikannut Vuvuzela jäi niukasti toton ulkopuolelle, ja taaempaa loppuhetket vahvasti kirinyt Tuulenpoju tuli maaliin melkein samaan aikaan. Pitkään johtanut Rajatapaus antoi vähän periksi. Lähdön suosikki N.P. Turbo lähti haparoiden ja laukkasi pian ratkaisevan pahoin.

 

Toto5-5: Päätöskohteen pelissä erottunut kaksikko pilasi laukkoihin. Toisessa parissa ulkona matkannut suosikki Seekerin Samu laukkasi lähes saman tien, kun käänsi kiriin viimeisen takasuoran avautuessa. Johtopaikalla juossut Lumo-Pekuna erehtyi puolestaan noin 300 metriä ennen maalia. Se sai toisella kierroksella painetta, mutta sillä oli ennen laukkaansa vielä yliote.

Lumo-Pekunan laukka aukaisi väylän perässä tulleelle Reipas Tähdelle, joka käytti tilaisuutensa ja kirmasi selvään voittoon.

“Meillä meni hyvin, kun saatiin hyvä hevonen eteen ja sillä sitten kävi huono tuuri. Se oli meidän etu, kun tuli tyhjä rata kuin taivaanlahjana. Hevonen kiitti kyllä helppoon voittoon”, ohjastaja Henri Bollström kuvaili.

Reipas Tähti oli vasta kahdeksanneksi eniten pelattu yllättäjä. Se ravasi 2100 metriä aikaan 32,5. Kuusivuotiaan tamman valmentajalle Kaisa Tupamäki-Kukkamolle ilta oli täydellinen, kun toinen matkassa ollut valmennettava Touhotin voitti myös lähtönsä ennen pääpelin kohteita.

Viimeisellä takasuoralla neljännestä parista hyökännyt Kruunun Prinssi kiri toiseksi. Alussa haparoinut Eso Epori iski loppukaarteessa taaempaa vapaalle neljännelle radalle ja kiri vauhdikkaasti kolmanneksi.