Mika Forssilla on perjantaina erityisen kiireinen päivä. Forssan lounasravien ja Porin iltaravien välissä hän käy vielä kotiradalla Teivossa ajamassa viimeistelyt sunnuntaina Erkon Pokaalissa starttaavalla Vitterillä. 

Oman tallin hevoset piti tietenkin ajaa ennen Forssaan lähtöä, ja huomenna kalenterissa on Toto76-kierros Torniossa. Ohjastaja ei kuitenkaan valita, ja viikon päättävä kohokohta jo siintää sunnuntaina Vermon Finlandia-raveissa.

Ennen perjantaita Forss ajoi Vitterillä viimeksi tämän viikon tiistaina.

“Kaikki oli silloin ihan okei, nyt ollaan menossa oikeaan suuntaan. Vitter ei ole vielä samassa kunnossa kuin missä se oli vuosi sitten näihin aikoihin, mutta suunta on oikea”, Forss sanoo.

Finlandia-ajossa Forss ohjastaa Veniceä, jolle arpoutui lähtörata 10.

“Eihän tuo paikka tietysti mitään hirveää ilonaihetta anna, mutta koneen arpomasta paikasta on lähdettävä. Ehkä se on kumminkin parempi kuin joku seiska- tai kasirata. Tai eihän sitä tiedä. Mutta turha sitä on jäädä miettimään sen enempää”, hän sanoo.

Viime lauantaina kehnossa säässä ajetussa Suur-Hollolan Best Ladyssa Venice oli neljäs.

“En viimeksi nähnyt hevosessa mitään moitetta. Olosuhteet olivat vaan äärimmäiset, ja paikka oli tekemätön. Sehän voi olla niin sunnuntainakin, mutta joka tapauksessa hevonen on aina erilainen kuivalla kelillä kuin märissä olosuhteissa”, Forss kommentoi.

Yksi Forssin sunnuntain ajokeista on Tapio Mäki-Tulokkaan tallin tähti, hopeadivarikarsinnassa juokseva T.Rex.

“Lähtö on kova, ja meillä on hankala lähtöpaikka. Hevonen olisi tosi nopea startista ja se kestää kovat avaukset. Jos vaihteita ajateltaisiin olevan neljä tai viisi, on meiltä sikäli viety yksi niistä pois. Mutta kuten on nähty, T.Rexillä voi ajaa pitkää kiriä johtavan rinnalle tai lyhyttä kiriä. Se on kiva hevonen, kun niitä ominaisuuksia ja puolia on siinä niin monta.”

“Vaikeaa luvata mitään. Totta kai viime esitysten perusteella se pystyy voittamaan, jos vaan ne kaikki pienet elementit ovat kohdillaan.”

Tapio Mäki-Tulokas sanoo, että T.Rexiin täytyy vain luottaa.

“Koska se tekee aina parhaansa. Jos se ei sunnuntaina riitä voittoon, niin sille ei sitten voi mitään. Jokaisen tämän kauden starttiin on kuitenkin jäänyt varaa lopussa”, valmentaja kommentoi.

Whitehouse Express on ainakin tosi kovatasoinen hevonen. Se on sille eka startti tauolta, että sen näkee sitten, miten se suorittaa. Tosin meilläkin on ollut kolmen viikon tauko tässä, viime vuonna T.Rex meni mielestäni parhaiten niin, kun oli viikko edellisestä startista. Viime lauantaina olisi toki ollut mahdollisuus ajaa Lahdessa hopeadivisioonakarsinta, mutta koska kesällä tulee varmasti kovia lähtöjä vastaan ja tarkoitus on ajaa vielä pitkälle syksyyn, niin emme halua nyt niin tiiviisti kilpailuttaa.”

Finlandia-päivän muita lähtölistoja pääset selaamaan tästä linkistä.