Toto65-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto65-1: 10 Right Broline 24,65 %, 1,94 e

Toto65-2: 4 War Paint 34,51 %, 3,94 e

Toto65-3: 1 Vinhatuuri 15,13 %, 14,40 e

Toto65-4: 3 Gisela Luxi 51,97 %, 18,76 e

Toto65-5: 4 Amanda Rose 40,39 %, 24,10 e

Toto65-6: 4 Hambo 22,75 %, 66,50 e

 

Voitto-osuudet:

6 oikein 66,50 euroa

5 oikein 3,51 euroa

 

Vaihto: 114 254,68 euroa

Kevätkauden viimeinen Magic Monday -ilta alkoi Kaustisella kakkossuosikin voitolla, kun Right Broline oli reilun kuukauden paussilta tikissä.

Toto65-1: Ratkaisu tapahtui heti kiihdytyksessä, kun lujaa lähteneen Hamis Fameraiserin perässä takarivistä läpi tullut Right Broline pääsi suosikki Tessa’s Devilin sisäpuolelle ja kaarteessa johtoon.

Mika Forss sai säädellä matkavauhdin mieleisekseen, eikä Hamis Fameraiser pystynyt 1.11-vauhtisessa päätöksessä haastamaan vakavasti, vaikka pääsi loppuhetkillä puolittain kupeelle. Koko 2100 metrille ajaksi tuli 15,7a.

“Semmoinen ok suoritus, ei ehkä valtavan hyvä, mutta hyvä”, valmentaja Right Broline arvioi kriittisesti.

Daddy’s First seurasi sisältä kolmanneksi ennen takasuoran alusta kolmatta rataa kirineitä Archie Pressiä ja M.T. Kittyä.

 

Toto65-2: Kouvolan päässäkin nähtiin vauhdikas 11-vauhtinen aloitus, jossa suosikki War Paint painui kaarteen jälkeen keulaan.

Tahti tasaantui matkalla, ja Tapio Perttusen ajama tamma piti pintansa, vaikka kolmannesta sisältä irti päässyt Pt’s Queenly kiri lujaa lähes täysin rinnalle. Voittoaika 15,3a/2100 metriä War Paintin ennätys.

“Tällaisessa sarjassa kun 11-vauhtia Kouvolassa avataan, se avaa mahdollisuuksia muillekin hevosille”, valmentaja Timo Korvenheimo huomautti. “War Paint on kyllä kehittyvä hevonen, vaikka on jo 5-vuotias. Tämä on vielä aika keskentekoinen, eikä tamman päällä ole vielä lihasta sillä lailla kuin kuuluisi.”

Kärjen takaa hieman jäänyt Naturgas kesti kolmanneksi. Viimeisen takasuoran alussa toisesta ulkoa kolmannelle radalle nousseen Capo The Yankeen kiri jäi vaisuksi. Ensimmäisessä kaarteessa laukanneen Mr Bellamyn juoksu meni liian vaikeaksi.

 

Toto65-3: Alusta asti johtanut Vinhatuuri voitti selvästi, kun takasuoralla toisesta ulkoa rinnalle iskenyt suosikki Pikku-Arvo laukkasi 22,5-lopetuksessa noin sata metriä ennen maalia.

“Sai kyllä ajaa ihan oman juoksun”, Antti Ala-Rantala iloitsi. “Loppusuoraa tultiin lujaa. Veli-Erkillä näytti hyvältä vielä tuossa suoran alussa, mutta mulla oli vetolaput vielä ylhäällä. Mulla oli koko ajan ote, ja näki, että sillä rupeaa ravi hukkumaan.”

Kolmanneksi eniten pelattu Vinhatuuri teki mailin kisassa ajan 25,7a, jolla 9-vuotiaan ruunan ennätys parani kaksi kymmenystä.

Loppukaarteessa kärjen takaa toiseen ulos siirtynyt Komento ei pysynyt suoralla kaksikon kyydissä, mutta sijoittui Pikku-Arvon laukattua toiseksi. Alussa toisen perässä taustalle pakittanut Viehko Venla lähti jo toisen kaarteen alussa reissuun ja rymisteli kolmatta rataa ilman vetoapua rehdisti kolmanneksi.

 

Toto65-4: Kohteiden pelatuin hevonen Gisela Luxi ei päässyt johtoon, kun Capo The Eemil ampaisi lähtösuoralla sen edelle ja riisti kaarteen jälkeen kärkipaikan Hunters Herolta.

Gisela Luxi seurasi alkumatkan toisena ja kolmantena sisäradalla ja käänsi takasuoran lopulla toiselle radalle ilman vetoapua, kun tahti tasaantui 1.09-avauksen jälkeen.

Gisela Luxi painui loppukaarteeseen mentäessä kärkeen, piti vauhtinsa hyvin ja voitti 2100 metrillä ajalla 14,3a. Sitä ajoi Tapio Perttunen, joka palasi näin toistamiseen voittajaesittelyyn.

“Nyt hymyilyttää, mutta kun ei päässyt keulaan ja nosti toiselle radalle, siinä hirvitti, että mitenkähän mahtaa käydä”, valmentaja Juhani Laukko kuvaili tuntojaan. “Nyt punnersi kyllä ihan tyylikkäästi. Talvi on treenattu, ja starttien myötä siihen on tullut sellainen hyvä terävyys.”

Viimeisellä takasuoralla kolmannesta ulkoa hyökännyt El Dirtyman kiri voittajasta jääneenä toiseksi. Vielä taaempaa tullut Cicciolina Sisu ehti vähän ennen maalia kolmanneksi.

 

Toto65-5: Viime vuonna peräti yksitoista kertaa voittanut Amanda Rose otti tämän kauden toisen osumansa keulajuoksulla.

Kaarteen kolmatta rataa kiertänyt Cool On Photos tuli etusuoralla vaativasti rinnalle, mutta kun ohi ei ollut asiaa, vauhti rauhoittui pian kiihtyäkseen siitä 2600 metrin kisassa jatkossa tasaisesti loppua kohden.

“Amanda Rose oli tosi hyvä lämmitykseen, ja tuntuu, että se on parantanut koko ajan startti startilta, vaikka sijoitukset ei ole ollut ihan siinä kärkipäässä joka startissa”, 300. voittonsa ohjastajana saavuttanut Ville Pohjola kehui. “Tällä hevosella on kyllä ihan mahtava juoksupää. Nytkin matkalla mentiin puolireipasta, mutta koko ajan oli korvat pystyssä ja tarkkaili vaan, mitä tapahtuu. Viimeiseen kurviin kun lähdettiin pikkuisen ajamaan alta pois, niin kyllä tosi helppoa oli kaikki.”

Pekka Visurin valmentama 6-vuotias Amanda Rose kuittasi suosikkivoiton ajalla 15,3a.

Toisesta ulkoa loppusuoralle tultaessa iskenyt Crystal Bay kiri napakasti tuntumaan toiseksi, ja Cool On Photos piti varmasti kolmanneksi.

 

Toto65-6: Selvä suosikki Hulluduunari kiersi nopeimmin lähteneen Tähtimenevän jälkeen johtopaikalle, jossa sai Hulmuskalta tasaisesti painetta. Kärkiparia toisessa ulkona seurannut Hambo käänsi kiriin päätöspuolikkaan käynnistyessä ja puristi niukasti ykköseksi.

“Pitkä talvi treenattiin, ja nyt on toinen startti takana. Kyllä hevonen rupeaa olemaan taas oikealla mallilla”, Jani Ruotsalainen kuvaili. “Juoksu meni hyvin. Kovaa ajoi kärkipari, ja saatiin siinä takana peesailla.”

Toiseksi eniten pelattu Hambo teki 2100 metrillä ajan 27,3a. Hulluduunari oli vain vähän hävinneenä hyvä toinen, ja Minskaus kipusi Hambon perässä kolmannesta ulkoa viimeiselle totosijalle.