Pilvenmäki Special päätti Forssan Ravilauantain odotetun tasokkaalla kilpailulla, jossa Tommi Kylliäisen määrätietoisesti ajama Miss Maverick kuittasi 10 000 euron ykköspalkinnon.

Justine Case sortui tiukassa kiihdytyksessä laukalle. Sisäradalta lähtenyt Winter Amiraal piti varmasti johtopaikan, mutta Miss Maverick tuli pian vaativasti rinnalle ja vauhti pysyi hyvänä.

Ensimmäinen kierros taittui 13,5:n lukemiin, ja siinä vaiheessa Winter Amiraal sai tarpeekseen. Johtoon siirtynyt Miss Maverick jatkoi tasaisen vahvasti myös toisen kierroksen ja ylitti maalilinjan ajalla 14,5a/2140 metriä.

“Hevonen teki vahvan juoksun ja ansaitsi voiton”, Tommi Kylliäinen kiteytti. “Se on tehnyt hyviä ja vahvoja juoksuja. Alkukisassakin hevonen juoksi kuolemanpaikalla, mutta se hävittiin siihen, kun ajoin aivan liian hiljaa. Ajattelin, että nyt muutetaan taktiikkaa, koitetaan samalle paikalle ja annetaan mennä siinä kovempaa. Se on helppo ajaa ja jaksaa mennä hyvin nyt, kun tekee ehjiä juoksuja.”

Specialin voitto jäi käytännössä kotiradalle. Tapio Mäki-Tulokkaan valmentama 5-vuotias tamma Miss Maverick asustaa Pilvenmäellä Juha ja Tiina Koskelan hoivissa, ja he ovat mukana myös sen omistajakimpassa, kuten kasvattaja Satu Lempiäläkin, joka on Tiina Koskelan sisko.

“Se on varsana valittu ja puolitoistavuotiaana tullut tänne meille”, Juha Koskela taustoitti. “Se on sitten muutaman kerran käynyt maailmalla, mutta sen kanssa on ollut ongelmia ja sitten on palattu tänne, että koitetaan. Sitä ei vielä hirveän kovaa pysty treenaamaan, mutta on koitettu pitää sitä terveenä ja kova on luotto kumminkin ollut. Se on osoittanut varhain, että on jaksava hevonen. Ollaan tyytyväisiä nyt, että tilanne on tällainen.”

Lopussa meni tiukille, sillä useampi hevonen kiri melkein samaan rintamaan. Lähimmäs pääsi Fastoche Thieben, joka neljännessä ulkona juostuaan hakeutui loppukaarteessa vapaalle neljännelle radalle ja kiri pitkän suoran tasaisen vahvasti.

Hännillä seuraillut Amazato tuli loppukaarteen vielä sisempänä, mutta Jari Kinnusen valmentama nuori jenkkitamma mahtui suoran avautuessa nousemaan vapaille ja kiri karsinnan tavoin loppuhetket tulisesti. Kiri kantoi kolmanneksi.

Like It Or Not ja laukkansa mainiosti paikannut Justine Case sijoittuivat seuraaviksi. Karsintavaiheessa selvästi vauhdikkaimmin kulkenut Hightower Comery sai täyden mahdollisuuden, mutta loppu oli vaikeaa.

Päivän muista tapahtumista voit lukea Toto75-kierroksen seurantajutusta.