Ravikuningatar Mokomani ja aurinkoinen kesäilta olivat houkutelleet toista tuhatta henkeä Halsuan Käpylän Miljoonaraveihin. Perinteikäs ravitapahtuma sai arvoisensa huipennuksen kun Eero Flankkilan omistama ja valmentama kaksitoistavuotias ravikuningatar Mokomani vei suomenhevosten päälähdön voiton.

Hallitseva ravikuningatar avasi kärkeen ja Jukka-Pekka Kauhanen sai pitää vauhdin mieleisenään. Reijo Ranteen tallilta Halsualle saapuneesta kolmikosta R.R. Ruskariina ja Joannan Tähti veivät seuraavat sijat.

“Mokomani siirtyy torstaina Iisalmelle Jukka-Pekan talliin”, Eero Flankkila kertoi kuningattaren jatkosuunnitelmista. Kauhanen arvioi Mokomnin olevan tällä hetkellä hieman viimevuotista tilannetta terävämpi. Kauhasen talliin siirtyessään kuningatar saa intervalliharjoittelua.

“Mokomani on saanut olla terve ja treenata oikein hyvin koko talven ja kevään. Vähän pelottaa sanoa että kaikki on oikein hyvin. Jos näin jatkuu sillä on mielestäni kaikki mahdollisuudet sijoittua kuningatarkisassa neljän parhaan joukkoon. Voittokin on mahdollinen mutta se vaatii sitä että aivan kaikki menee kohdalleen”, Flankkila pohti.

Halsuan T4-rivi alkoi odoteutusi Paradise Leaderin ja Hannu Hietasen voitolla. Juha Sillanpää ohjasti toisessa kohteessa Little Kicksin viisivuotian ruunan ensimmäiseen voittoon. Startti oli uran kahdeskymmenes neljäs.

Kolmas T4-kohde karsi oikeita rivejä entisestään kun Niko Jokela ohjasti Juhani Torpan omistaman ja valmentaman Siverin maalikameralla tarkistettuun voittoon Toiseksi sijoittui Hannu Hietasen ohjastama Karoliitta. Viimeisessä T4 kohteessa yleisöä kiinnosti Sunrise Loverin paluu radalle pitkän tauon jälkeen. Sunrise Lover sai lähtönumerolla 16 raskaan reissun ja kierteli pitkään kolmatta mutta teki kohtuullisen esityksen. Voiton vei Hannu Hietasen ohjastama Stepping Gigolo.

Halsuan kunta palkitsi viime vuoden menestyneimpänä halualaishevosena sittemmin eläkkeelle siirtyneen Johnny Musclesin. Hevosen omistajat Susanna Mastokangas ja Heidi Hämäläinen saivat ravien yhteydessä hevosaiheisen reliefin muistoksi huomioinnista .

Lisää teemasta: Kuninkuusravit