Toto76-voittajat ja rivin arvo

Toto76-1: 10 Mr Hot Shot, 5,70 euroa
Toto76-2: 1 She’s So Lady, 476,60
Toto76-3: 9 Kitta, 12 922,50
Toto76-4: 9 Fakir Nyx, 232 605,20
Toto76-5: 11 William Pine, 2038,60 (neljä oikein, oikeita rivejä ei enää mukana)
Toto76-6: 6 Kobardi, 9513,80 (viisi oikein)
Toto76-7: 16 Polara, 114 165,70 (kuusi oikein)

Kuopion Toto76-pelin vaihto nousi jackpotin myötä 612 787,70 euroon.

Ensi viikolla Jokimaalla tavoitellaan muhkeaa tuplajackpotia, koska täysosumia ei löytynyt 76:ssa.

Kuopion Toto76-kierros starttasi suuryllättäjän juhlilla, kun joulukuussa hurjalla tahdilla voittoja ohjastanut Santtu Raitala kannusti Mr Hot Shotin voittoon. Mr Hot Shotin voitto löi alkutahdit yllättäjien voittokululle.

Mr Hot Shotin ja Santtu Raitalan tehtävä oli ennakkoon takarivistä haastava, eikä mahdollisuuksia lisännyt rauhallinen matkavauhti. Raitalan kirves olikin lentää jo matkan aikana kaivoon.

“En ymmärrä itsekään miten pystyttiin voittoon asti, kun matkalla mentiin niin hiljaa. Ajattelin jo jättää hevosen sisälle tai toiselle radalle ja miettiä jo seuraavia startteja”, Santtu Raitala myönsi.

“Hevonen alkoi kuitenkin tuntua niin hyvälle ja tsemppasi tosi hienosti perille”, Raitala kehui Kati Lindsbergin valmentamaa ravuria.

Mr Hot Shot oli Toto76-pelissä lähdön kolmanneksi vähiten veikattu osallistuja peliprosentilla 2.

Mr Hot Shot voitti kilometriajalla 15,0a / 2100 metriä ja palkittiin 7000 eurolla.

Tommi Kylliäinen kuskasi Ranch Kellyn lähdössä toiseksi ennen Starzinneriä ja Iikka Nurmosta.

Toto76-2: Yllätysten merkeissä jatkui kierros.

Suosikki Valnes Gary otti joukon komentoonsa Mika Forssin kanssa, mutta jo varhain oli selvää, ettei suosikki ylitä maalilinjaa ensimmäisenä.

Jukka Torvinen pamautti ensin kärkeen Ambrogion rattailla, mutta parempivoimaisia vastustajia löytyi vielä kaksin kappalein. Parhaiten loppua rynnisti Esa Holopaisen ajama She’s So Lady, joka oli myös kahden prosentin voittaja.

Holopainen ei ollut voiton jälkeen yhtä yllättynyt kuin pelaava yleisö.

“Tamma oli todella hyvän tuntuinen jo lämmityksessä, joten itsellä oli odotuksia hyvältä paikalta, ja saatiin vielä hyvä juoksu.”

Toto76-3: Nyt voittajaa oli pelattu jo 3 prosenttia…

Ensimmäistä kertaa Toto76-kohteessa kilpaillut Kitta jatkoi voittamattomana Raija Soinin valmennuksesta, kun Pekka Vehviläinen kuskasi yhdeksänvuotiaan voittoon tammojen tasoitusajossa.

Kitta oli keränny peliä siis kolmen prosentin verran.

Mika Forss ylsi Pimukan kanssa kakkosrahoille. Henri Bollströn tuli Komennon kanssa maaliin seuraavana.

Toto76-4: Kenttä kääntyi enintään 6000 euroa tienanneiden ryhmässä.

Ensimmäinen lenkki oli tapahtumarikas ja se kellotettiin johtonimi Son’s Linen nimiin peräti 14,0.

Tuoreet voimat jyräsivät ratkaisumetreillä: Tuomas Pakkanen kaasutti ensin kärkeen suosikki George Birdlandin kanssa, mutta parhaiten loppumetrit polki Fakir Nyx kera Iikka Nurmosen.

Voittaja Fakir Nyxiä oli veikattu kolme prosenttia.

Toto76-5: Voittaja tarkistettiin maalikameran kuvasta.

Kolmannessa ulkona juossut William Pine oli pakotettu kolmannelle takasuoralla, kun Lago Negro rymisteli hänniltä vahvasti eteenpäin. William Pine lähestyi hiljalleen keulan Tessa’s Deviliä ja ohitti tämän juuri ennen maalia.

Tapio Perttusen suojatti William Pine oli ensimmäinen “pelihevonen”, joka voitti Toto76-pelissä, sillä peliprosentti oli kakkossuosikilla 24.

Kakkossijasta tuli tasapääjuoksu Tessa’s Devilin ja johtavan takaa iskeneen Oh Goodnessin kanssa.

“Vedin laput lopussa niin hevonen lähti tulemaan hyvin. Maalin kohdalla oli tosi tiukkaa, mutta annan hevoselle täydet pisteet, kun se tuli viimeisen 700 metriä kolmatta pitkin”, Perttunen sanaili.

Toto76-6: Parhaasta ei jäänyt epäselvyyttä.

Markus Porokan suojatti Kobardi oli alussa tiukassa paikassa, kun sisäradan hevonen laukkasi ja Kobardi oli tehdä samoin. Se pysyi kuitenkin ravilla.

Tapio Perttunen riisti Kobardilta keulat Vinksan kanssa, mutta kyseessä oli paikanvaihdos. Markus Porokka kannusti Kobardin siis takaisin vetojuhdan paikalle, mutta avaus venyi reippaaksi. Siitä huolimatta Kobardi karkasi lopulta helposti muista.

“Tosi helppo voitto, ihan hevosen helpompia”, Markus Porokka myönsi.

Kobardi oli kakkossuosikki peliprosentilla 24.

Hannu Torvinen oli Almuksen kanssa toinen, Ruskatar jaksoi kolmanneksi.

Toto76-7: Hieno kaksintaisto päätti Kuopion ajot ja aloitti kahden päivän ravittoman jakson maassamme.

Ekosan painui keulaan Terho Rautiaisen kanssa avauspuolikkaan täyttyessä, mutta paikka oli tarjolla vielä avauslenkillä Polaralle ja Antti Tupamäelle.

Suosikki Diktaattori laukkasi parijonosta viimeisellä takasuoralla, mutta kulki loppua aivan hurjasti ja haastoi Polaran tiukasti. Tupamäki ajatteli jo häviävänsä lähdön – siksi lujaa Diktaattori kulki.

“Loppukurvissa ajattelin, että Diktaattori menee väkisin ohi, mutta niin vain tämä lähti vastaamaan”, Tupamäki ihasteli.

Polara oli kakkossuosikki (35 %).