Toto4-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto4-1: 2 Mr Hot Shot 27,41 %, 4,36 e

Toto4-2: 13 Wutan 24,91 %, 9,35 e

Toto4-3: 8 Tee Wee Paroni 30,19 %, 14,86 e

Toto4-4: 5 Piirron Tuisku 30,05 %, 20,35 e

 

Vaihto: 41 662,60 euroa

Sunnuntain ainoat kotimaan ravit järjestettiin Kouvolassa, jossa lämminveristen avoin lyhyen matkan ryhmä aloitti pääpelin kohteet. Kiihdytyksessä sisäradalta lähteneen Top Of The Worldin ohi ampaissut Mr Hot Shot hallitsi tapahtumia vaivattomasti maaliin asti.

Toto4-1: Lähtösuora ratkaisi kaiken, sillä Esa Holopainen sai ajaa Mr Hot Shotilla johtopaikalla täysin rauhassa. Avauspuolikas mentiin 1.18:n lukemiin ja täysi kierros vain hieman alta 1.20:n.

Loppua kohden kiihtyvässä menossa ohittaminen oli vaikeaa, ja Veijo Pulkan 9-vuotias Mr Hot Shot kuittasi 1000 euroa ajalla 17,1a. Se oli toiseksi pelatuin.

“Oli hyvä hiitti tälle hevoselle. Parisataa metriä laskin tuossa lopussa tulemaan”, Esa Holopainen kuvaili kilpailua. “Se on erittäin nopea startista, ja sillä monasti saa hyvän juoksun. Ja kun tänään oli todella tällainen hiitinajo, saatiin tosi helppo startti.”

Suosikiksi pelattu Top Of The World hakeutui maalisuoralla kärkiparin takaa vapaalle kolmannelle radalle ja spurttasi toiseksi, mutta voittoon ei ollut asiaa. Toista rataa ilman vetoapua taivaltanut Hunters Hero oli kolmas. Sitä seurannut Rambo Rivner hukkasi loppukaarteessa hieman raviaan eikä pystynyt suoralla sitten enää paikkaamaan.

 

Toto4-2: Wutan kiersi puolimatkassa toiselle radalle ilman vetoapua, pääsi seuraavassa kaarteessa johtohevosen taakse ja iski takasuoran lopussa johtoon.

Toiseksi eniten pelattu Wutan teki vauhtijuoksussa tuloksen 16,0/2120 metriä. Voitto oli 5-vuotiaalle jenkkiruunalle Suomessa toinen, kun startteja on takana neljä.

“Toisella radalla selkä ei vetänyt aivan toivomallani tavalla, mutta kyllähän ne keulapäässäkin hevoset uupui, kun vauhti oli sen verran kovaa”, Tapio Perttunen kertasi. “Tämä pikkaisen painoi taas lopussa turhan paljon sisälle. Siinä meinaa vauhti loppua. Jos se saadaan pois, tällä on paljon annettavaa. Tämä on huippusukuinen hevonen ja on vielä sillai tervekin. Se nousee vielä sarjoissa.”

Liliana Li piti kiinni johtopaikasta, ja Lewis Li antoi armotonta prässiä, kunnes toisen kaarteen jälkeen pääsi keulaan. Lewis Li kesti hurjastelun hienosti. Se ei mahtanut Wutanille mitään, mutta oli siitä hieman jääneenä hyvä toinen reilusti ennen muita.

Lähes 36-prosenttisesti merkitty Mickey The Artist oli kohteiden pelatuin hevonen. Se punnersi tasaisen juoksun saaneena kaukana edellisten takana kolmanneksi.

 

Toto4-3: Kylmäveristen kovan tasoituksen suosikki Tee Wee Paroni pääsi sujuvasti toiseen pariin ulos, jatkoi viimeisen takasuoran alussa ilman vetoapua ja rutisti 24-vauhtisessa lopetuksessa voittoon.

Harri Kotilainen ajoi Pasi Haapasaaren 10-vuotiasta ruunaa, jolle voitto oli kauden ensimmäinen totolähdöissä. Tuloksen 26,8/2120 metriä tehnyt Tee Wee Paroni oli sopivassa seurassa suosikki.

“Ihan hyvä, kun pitkästä aikaa palasi voittokantaan”, Pasi Haapasaari iloitsi. “Ensi viikolla jatketaan Oulun finaalissa. Ajellaan koko talvi, jos hevonen vaan terveenä pysyy. Uskon, että se pystyy talvella pärjäämään myös avoimissa korkeimmalla tasolla, kuten toissa talvena.”

Tee Wee Paronia kaiken aikaa seurannut Turelius jatkoi loppukaarteen alussa rinnalle, kun suosikki painui keulaan. Turelius haastoi hyvin, mutta jäi puolen mitan erolla toiseksi. Edelleen toisen radan jonossa tullut Tuurin Toivo puristi kaksikon tuntumaan kolmanneksi.

Viimeisen takasuoran alussa kärjen rinnalta johtoon edennyt Tuviker oli vauhdin kiihtyessä aseeton.

 

Toto4-4: Myös päätöskohde meni suosikille, kun Piirron Tuisku pääsi voltista hyvin liikkeelle ja eteni nopeasti piikkipaikalle.

Piirron Tuisku veti tasaista tahtia, pisteli päätöspuolikkaan 1.26:n lukemiin ja voitti varmasti tuloksella 28,9/2100 metriä. Voitto oli 6-vuotiaalle oriille kauden kahdeksas ja kaikkiaan kymmenes. Kilpailuja sillä on vain kahdeksan enemmän, ja niistäkin on tullut neljä toista sijaa.

“Se oli vähän hätäinen lähdössä ja kävi pari askelta laukalla, mutta tiputti vauhdissa raville, niin kuin tämä yleensä tekee. Sitten päästiin keulaan, jossa se vastasi hyvin ja voitti loppujen lopuksi varmasti”, Timo Tuominen summasi. “Viime talvikin sujui hyvin, että hokit ei haittaa. Jos hevonen vaan on terve, niin yritetään ajaa talvi kilpaa.”

Kolmannella puolikkaalla kolmannesta parista hyökännyt Kilhakka eteni takasuoralla Piirron Tuiskun rinnalle ja haastoi, mutta joutui lopulta tyytymään varmaan kakkoseen. Perässä seurannut Siporin Santtu laukkasi loppukaarteessa, ja kolmanneksi kipusi viidennestä sisältä sujuvasti tullut Hulluduunari.