Toto4-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto4-1: 12 Mr Money Robber 22,99 %, 7,10 e

Toto4-2: 2 M.J.’s Pearl 28,15 %, 10,80 e

Toto4-3: 4 Magnifico S 38,83 %, 12,80 e

Toto4-4: 1 Kipinä Rols 3,59 %, 180,50 e

 

Vaihto: 63 893,84 euroa

Marika Riihimäen 6-vuotias ruuna Mr Money Robber on alkuvuoden voitokkaimpia ravureita. Porista irtosi jo viides peräkkäinen täysosuma, ja niistä neljä on tullut tämän vuoden puolella.

Toto4-1: Takarivin uloimmalta paikalta perjantai-illan avauskohteeseen lähtenyt Mr Money Robber selvisi kätevästi toiseen pariin ulos, josta se kiersi päätöskierrokselle lähdettäessä johtohevosen vierelle.

Vauhti kiihtyi, eikä johtanut Classic Cat pystynyt loppukaarteen alussa enää pitämään paikkaansa. Mr Money Robberia toisen radan jonossa seuranneet Flowery Paradise ja Twilight Arrow työntyivät loppuhetkillä melkein samaan rintamaan, mutta hevosten keskinäinen järjestys ei muuttunut.

“Ekaan mutkaan laukkaili hevosia ja moni meni sisälle, niin päästiin hyviin asemiin. Sitten vauhti hidastui ja mun mielestä joku kärkkyi mun takaa kolmannelle, niin ajattelin ajaa johtavan rinnalle, kun siitä on hyvä hallita juoksua”, ohjastaja Niko Jokela selvitti.

“Omaa tyhmyyttäni ajoin vähän liian aikaisin irti muista, ja se jäi vähän odottelemaan. Korvat jäi kiinni, ja homma oli sillä lailla hallinnassa. Tämä on monesti päästänyt kaverin lähelle, mutta ei ole vielä ohi päästänyt mun ajamana. Tällä on hyvä kilpailupää.”

Toiseksi eniten merkitty Mr Money Robber teki 2100 metrillä ennätysensä 17,0a. Hiekkapintainen rata on nopea, eikä kova tuulikaan haittaa liiaksi.

Sisältä lähtenyt suosikki Leemark’s Celica ei pystynyt alussa vastaamaan nopeimmille ja laukkasi kaarteeseen mentäessä.

 

Toto4-2: Parhaiten lähtenyt King Of Memory ja suosikki M.J.’s Pearl ottivat yhteen niin alussa kuin lopussakin. Sekä avaus- että päätöspuolikas taittuivat 12,5:n lukemiin.

Jari Kinnunen kierrätti M.J.’s Pearlin ensimmäisellä takasuoralla Seppo Markkulan luotsaaman King Of Memoryn ohi johtoon, minkä jälkeen tahti laantui joksikin aikaa oikeinkin kovasti.

Loppu tultiin juosten, ja King Of Memory pääsi yrittämään ohitusta maalisuoran alusta asti. Se tuli rinnalle, muttei ihan päässyt ohitse. Voittoajaksi kirjattiin 16,6a/2100 metriä.

“Lähtö epäonnistui, kun justiin kriittisellä hetkellä jouduin ottamaan kiinni”, Jari Kinnunen paljasti. “En voinut heti päästää. Muuten olisi varmaan aika helpostikin saatu pidettyä keulat. Seppo sanoi sitten jo kaarteessa, että tule vaan hakemaan keulat, ja vaihdettiin paikkoja.”

“Sai ajaa sitten hiljaa, ja viimeisellä takasuoralla hevoseen tuli sellainen paine, että se vähän rupesi viemään mua. En viittinyt ruveta taktikoimaan ja pitää Seppoa. Ajattelin, että hevosella nyt sellainen into, että pitää antaa mennä vaan. Maalissa kysyin Sepoltakin, mutta kyllä oltiin molemmat aika epävarmoja. Vähän oli kuitenkin sellainen kutina, että olikohan sentit meidän puolella.”

Jari Kinnunen korosti, että 5-vuotias tamma on suorittanut tänä vuonna joka kerta hyvin. Epäonnistumisiin on ollut selkeät syyt.

Toista rataa ilman vetoapua taivaltanut Tibau kesti kärkiparista selvästi jääneenä kolmanneksi. Vajaat 900 metriä ennen maalia kolmannesta parista kirikaistalle lähtenyt Dominique Halm ei vauhdin kiihtyessä pystynyt parantamaan ja pilasi loppusuoralle tultaessa vielä laukkaan.

 

Toto4-3: Kohteiden pelatuin hevonen Magnifico S pääsi ensimmäisen kaarteen lopulla vastuksetta johtoon, sai vetää mieleistään tahtia ja hallitsi vuorenvarmasti maaliin asti.

Olli Koivunen ajoi Harri Koivusen tallin valmennettavaa, joka pinkoi päätösvaiheen kympin pintaan ja kirjautti koko 2100 metrillä ajan 15,4a.

“Oli aika helppoa”, Olli Koivunen myhäili. “Magnifico on pohjimmiltaan hyvä hevonen ja oli nyt tosi hyvä. Sillä on pikkuisen suoritukset ailahdellut, mutta hyvänä päivänään niin kuin nyt se näytti, kuinka hyvä se pystyy olemaan. Jos hevonen pysyy tämmöisenä, on aika mielenkiintoista jatkaa.”

Suosikikille johtopaikan luovuttanut Quick Leader seurasi yhtä varmasti toiseksi, mutta sekin putosi maalisuoralla lähituntumasta. Toista rataa ilman vetoapua juossut Unequalled Stride kesti täpärästi kolmanneksi. Viimeisellä takasuoralla neljännestä parista hyökännyt Winehouse kiri tasaisen hyvin perille, muttei ihan ehtinyt totosijoille.

 

Toto4-4: Ykkösnumerolla kilpaillut Kipinä Rols lähti vetämään heti reipasta tahtia ja karisti muut lähituntumasta. Kolmannella puolikkaalla vauhti kiihtyi hulppeasti 1.26:n lukemiin. Se oli liikaa jo 5-vuotiaalle lahjakkuudellekin, joka päästi muut takaisin taistoon ottamalla lyhyen laukan.

Minkäänlaista kamppailua voitosta ei lopulta kuitenkaan käyty, sillä Kipinä Rols jatkoi raviaskeleet löydettyään vahvasti maaliin asti ja pysäytti kellot ennätysaikaan 29,4/2100 metriä.

Tämän vuoden kahdessa startissaan vaille menestystä jäänyt Kipinä Rols oli kuudenneksi pelatuin yllättäjä. Pelaajien intoa sitä kohtaan ei nostanut tieto, että viimeistelyt olivat jääneet vaillinaisiksi.

“Ehkä se auttoi, että ajettiin Helsingissä vähän kilpaa, niin paikat aukesi”, Jukka Kauppinen arveli. “Hiukan on ollut vaihtelevat nämä ajokelit, että haasteelliset, mutta jospa se vire kilpailujen myötä löytyy, ja on löytynytkin kyllä jo aika hyvin. Tuntui jo lämmittelyssä, että on aika napakan tuntuinen hevonen.”

“Kyllähän mä ajattelin, että kun kerta keulaan päästään, niin antaa mennä. On toisillakin vähän töitä tulla sieltä. Hyvä on, kun näin meni, ollaan tyytyväisiä tähän.”

Lähdön suosikki Merran Jyske jäi toisella kierroksella pussiin toiselle radalle. Se mahtui loppukaarteessa kääntelemään uloimmas jopa viidennelle radalle asti, kiri loppumetrit vahvasti ja ehti toiseksi täpärästi ennen Pelipistettä, joka teki takapareista reilun kilometrin rehdin kirin.

Pelipisteen edellä kiertänyt Pälvi Tuttu eteni takasuoralla kolmanneksi, sai tulla vapaasti toista rataa ja oli kiinni kakkossijassa, kun laukkasi maalisuoran alkupuolella.

Hitaasti käynnistynyt Merran Petra otti pian laukan ja putosi Merran Jyskeen taakse. Se kiersi päätöstuhannella tämän etupuolelle, muttei jaksanut puristaa tototaistoon.