Toto75-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto75-1: 4 Mustamani, 10,15 %, 3,03 euroa
Toto75-2: 6 Välähdys, 53,04 %, 4,62 e
Toto75-3: 2 Parvelan Retu, 82,15 %, 5,60 e
Toto75-4: 8 Le Gros Bill, 18,12 %, 12,40 e
Toto75-5: 16 Atupem, 56,60 %, 14,59 e
Toto75-6: 2 Raskolnikov Frido, 17,89 %, 54,72 e
Toto75-7: 11 Everest De Ginai, 11,87 %, 119,66 e

Seitsemän oikein -voitto-osuus 119,66 euroa
Kuusi oikein 2,58 e
Viisi –

Vaihto: 298 807,39 euroa

Ravilauantain Toto75-peli käynnistyi Jorma Kontion ohjastaman Mustamanin voitolla IV divisioona- vs. III divisioonafinaalissa. Kriteriumit huipentavat Teivon ajot myöhemmin.

Toto75-1: Teemu Okkolin oli aluksi nopein valmentamansa Mopoheikin kanssa ja kaksikko johti kisaa avauspuolikkaan ajan, mutta kuten Okkolin ennen lähtöä pelaajia evästi, kelpasi Mustamanin selkä eteen.

Jorma Kontio ajoi Mustamanilla kolmannen puolikkaan 22-vauhdilla, jolloin takaa kirivien tehtävästä muodostui tukala. Mopoheikki pysyi ainoana läheisyydessä. Suosikki Liisan Tulilintu yritti parannella neljättä rataa pitkin, mutta sen nousu päättyi laukkaan.

Voittotaisto käytiin Mustamanin ja Mopoheikin kesken, jossa ensin mainittu hallitsi oikein varmasti perille, vaikka päätöspuolikkaalle sattui myös heikko hetki.

”Ainut huono kohta sattui 400-200 metrin välille, kun hevonen painoi sisälle päin ja menetti vauhtiaan. Ajattelin, että mitenhän tässä käy”, Jorma Kontio paljasti. ”Suora kun alkoi, sitten Mustamani pykäsi.”

Tero Silvas valmentaa voittoajan 26,6,/2100 metriä tehnyttä Mustamania. Risto Manninen on hevosen kasvattaja, Talli Raharenki omistaa.

Toto75-2: Kylmäveristen avoin 1600 metrin Erilo-juoksu oli Mika Forssin ja Välähdyksen heiniä.

Mika Forss ohjasti Välähdystä ensimmäistä kertaa, eikä kaksikolla ollut auton taakse hoppu. Välähdys kiihdytti kuitenkin sen verran napakasti, että ohitti sisäpuolelta niin ikään reippasti avanneen Josveisin varmasti.

Ensimmäisen 500 metriä Välähdys avasi 18,0-kyydillä ja veti kierroksen 20,5-lukemiin. Hidastuvassa tempossa se hallitsi lähtöä kevyesti perille.

Välähdyksen kausi on ollut kaikkea muuta kuin loistava, sillä Teivon voitto oli ”vasta” vuoden neljäs.

”Joka voitto vähän balsamia on, mutta ei ole mennyt, kuten ajatus ollut”, Ville Korjus myönsi. ”Nyt Välähdyksellä on edessä jo hokkikengät. Huonoimmilla keleillä ei ajeta, mutta en 10-vuotias hevosta meinaa puolta vuotta enää tauolla pitää.”

”Ensi viikolla olikohan Helsingissä sarja. En tiedä, että kuka ajaa silloin. Mika ajaa, jos haluaa”, Ville Korjus kertoi.

Välähdys teki 1600 metrin kisassa voittoajan 22,2a. Ensipalkinto oli 10 000 euroa.

“Juoksijahevonen kärryillekin, vaikka sivusta tietysti seurannut. On se erilainen nuori, mutta ei epävarma. Suuvärkki erikoinen, välillä saa pitää kiinni ja välillä ei, mutta se kertoo sen itse.

Santtu Raitalan ajokki Josveis seurasi toiseksi ennen Vinksaa.

Toto75-3: Parvelan Retu voitti suomenhevosten kriteriumin odotetusti. Hannu Torvisen ajokki joutui pistelemään tosissaan, kun keulassa ravannut Stallone tarjosi miehen vastuksen. Ykköstila oli tänä vuonna voittamattomalle Parvelan Retulle uran 14. Lisää aiheesta voit lukea täältä.

Toto75-4: II divisioonafinaali päättyi Iikka Nurmosen ohjastaman Le Gros Billin voittoon, vaikka kaksikon alkumatka oli ohdakkeinen.

Suosikki Cantona America pääsi keulaan 1. takasuoralla, mutta Hannu Torvisen ajokki oli liian meneväinen ja sortui ylivauhtiin, jolloin kenttä kääntyi.

Loppukaarteessa pakka oli täysin avoin, ja mahdollisia voittajia vielä paksu nippu. Kiihdytyksessä kolmannelle jäänyt ja hännille pakittanut Le Gros Bill löysi sopivat kiriväylät ja Ari Vianderin valmennettava spurttasi terävästi parhaaksi.

Ensi viikon 5-vuotiaiden EM-lähtöön tähtäävä Le Gros Bill voitti mukavalla täyden matkan ajalla 12,8a

“Alkumatka meni pieleen, kun ei löytynyt paikkaa parijonosta”, Iikka Nurmonen kertoi. “Ei ollut mielekästä jäädä 9. ulos, joten ajettiin sisälle. Alkumatka jos menee pilalle, täytyy lopussa luottaa tuuriin, muuten ei pärjää. Taktiikkaan vähän vaikutti, kun isoo rahaa ensi viikolla jaossa, jos mukaan päästään.”

Jarmo Saarelan ajokki Ambrogio oli lähdössä toinen ennen Klena Vitoa.

Toto75-5: Tammer-ajossa nähtiin jännittävää kilvanajoa heti alussa, ja tauolta palannut Seinäjoki Race voittaja Atupem ylsi parhaaksi rajulla suorituksella.

Atupem lähti takamatkalta lujaa matkaan, mutta Iikka Nurmonen ehti kuin ehtikin kysymään keulapaikkaa paalun suljetulta matkaan lähteneen Better Bossin kyydissä.

Better Boss otti keulapaikan, eikä päästänyt Atupemiä edelleen. Mainittu kaksikko taivalsi kärkiparina, ja matkavauhti oli tasaisesti 15,5-lukemissa.

Loppukaarteessa kärkiparin taakse ilmestyi uusi uhkaaja, kun Zeus Kemp kiri vahvasti. Maalisuoralla se nousi otteluun voitosta, jossa Atupem otteli tiukimmin voittoon.

“Loppukaarteessa oli tunne, että Iikan hevosesta on ote, mutta Zeus Kemp oli sen oloinen, että oli voimissaan. Atupemillä on tosi hyvä juoksupää, jonka ansiosta lähtöjä voittaa. Heti kun Zeus Kemp tuli rinnalle, alkoi vastaamaan. Atupem on tosi mahtava hevonen”, Santtu Raitala ylisti voittajaa.

Antero Tupamäen suojatti Atupem teki voittotuloksen 14,4/3120.

Better Boss oli toinen, Zeus Kemp pronssilla.

Toto75-6: Kriterium oli loistomenestys Markku Niemisen tallille, sillä talliin tuli kaksvoitto, kun Raskolnikov Frido voitti ennen Stonecapes Sparrowia. Suursuosikki Mascate Match taipui kärkipaikalta. Lisää aiheesta voit lukea tästä.

Toto75-7: Mika Forssin ohjastama Everest De Ginai otti takarivistä keulavoiton I divisioonafinaalissa.

Esa Holopaisen ajokki Donato E. otti aluksi keulapaikan, mutta Mika Forss pääsi yllättämään kaksikon toisen puolikkaan alussa. Everest De Ginai vaikutti ottavan maalisuoralla helpon voiton, mutta Ricocone lopetti terävästi. Se ehti rinnalle, mutta Reima Kuislan suojatti Everest De Ginai veti perille. Voittoaika oli 13,0a/2100.

“Hevonen tosi hienossa iskussa. Se on käteen erittäin miellyttävä hevonen. Ensin ajattelin ajaa Esan rinnalle, mutta toisen parin kohdalla tuli sellainen ajatus, ettei taida kaikki huomata, ja päästiin keulaan asti”, Mika Forss kommentoi alun tapahtumia. “Ricocone tuli jostain kaukaa takaa. Pikkuisen liian aikaisin lähdin ajamaan irti muista. Laput oli jäljellä, että voimia oli tallella.”