Toto65-voittajat, peliosuudet ja arvo

Toto65-1: 6 N.P. Villari 26,59 %, 1,60 e

Toto65-2: 9 Real Red 2,52 %, 56,50 e

Toto65-3: 5 Exuberance 64,86 %, 64,80 e

Toto65-4: 4 Vekraus 24,83 %, 140,80 e

Toto65-5: 5 So Clueless 26,41 %, 270,00 e

Toto65-6: 4 Andree 33,32 %, 450,70 e

 

Voitto-osuudet:

6-oikein 450,70 euroa

5-oikein 6,00 euroa

 

Vaihto: 160 091,08 euroa

Johtopaikka oli valttia Kuopiossa ajetussa Toto65-kierroksen avauskohteessa. Suosikiksi luotettu N.P. Villari hallitsi tapahtumia koko 2100 metrin ajan.

Haastajadivisioonakarsinnan kahden tuhannen euron voitto ei tullut ilmaiseksi, sillä haastajat pitivät tempon hyvänä. Paras vastustaja taisi kuitenkin jäädä vaille mahdollisuutta, kun kärjen takana juossut Välkyn Väiski joutui hyvävoimaisen oloisena tyytymään kakkossijaan.

Jani Ruotsalainen ajoi omistajansa Niina Kiiskisen valmentamaa N.P. Villaria, joka kirjautti ajan 28,5a.

“Hyvä mieli jäi nyt verraten viime viikon finaalikierrokseen”, Niina Kiiskinen iloitsi.

Alkumatkalla toista rataa ilman vetoapua juossut Oleg sai puolimatkassa selän Lumitykistä ja kuittasi lopussa tämän ohi kolmanneksi.

 

Toto65-2: Tapio Mäki-Tulokas juhli Forssan Pilvenmäellä ajetussa toisessa kohteessa kaksoisvoittoa. Tallin kaksikon keskinäinen järjestys ei ollut kuitenkaan odotettu, kun Ari Moilanen kannusti Real Redin vetotöistä huolehtineen Grainfield Fannyn ohi.

“Tosi yllättävä tämä lopputulos meille”, Tapio Mäki-Tulokas korosti. “Grainfield Fanny jäi painamaan keulassa vähän ohjille, niin totta kai se söi sen voimia lopusta. Tämä juoksujärjestys oli meille ideaali ja tavoitteena, mutta Real Red oli tosi positiivinen yllätys. Sitä ei mitenkään laiteltu tätä starttia varten, mutta tamma oli yllättävän hyvä heti kauden avaukseen ja tästä on hyvä lähteä kevään tammakisoihin.”

Kuudenneksi eniten pelattu Real Red teki 2140 metrillä ajan 16,3a. Grainfield Fanny oli vain vähän hävinneenä hyvä toinen reilusti ennen tasaista jälkijoukkoa, josta Mystic Power pinnisti kolmanneksi.

 

Toto65-3: Kierroksen pankki Exuberance ajoi tasaisesti eteenpäin ja pääsi takasuoralla vastuksetta johtopaikalle, jonka piti vakuuttavasti.

Markus Dahlström ajoi kärjessä tasaisen hyvää tahtia, joka oli muille lopulta selvästi liikaa. Exuberance irtosi maalisuoralla ylivoimavoittoon ja nappasi 2000 euroa 2100 metrin kisassa ajalla 15,7a.

“Lähdettiin varman päälle, ja kun paikat oli jo vähän selvinnyt, ajelin sitten eteenpäin ja saatiin keulat ihan suosiolla”, Markus Dahlström kertasi. “Hevonen oli koko matkan aika paineissaan eikä suostunut hiljempaa menemään. Lopussa sitten vähän löysäsin. Hyvän tuntuinen se oli, ja hyvä mieli jäi minullekin.”

Ensin johtoon avannut ja paikan suursuosikille luovuttanut Earp Boko seurasi toiseksi niukasti ennen toisesta ulkoa kiertelemättä tullutta Flower’s Victorya.

 

Toto65-4: Toiseksi eniten pelattu Vekraus selvisi laukkojen sävyttämässä lähdössä kiertelemättä toiseen pariin ulos, josta se runttasi 25,5-vauhtisessa päätöksessä hevosenmitan voittoon.

Jarmo Härkösen valmentamaa Vekrausta ajoi Pertti Puikkonen. Valjakko kuittasi kaksi tonnia tuloksella 30,3a/2140 metriä.

Numerolla kaksitoista kilpaillut Ponnen Sisu hyödynsi kiihdytysvaiheen epätasaisuuden ja pyrähti suoraan johtopaikalle, josta se piti Vekrausta lukuun ottamatta muut kurissa. Kikan Velperi seurasi tuntumassa kolmanneksi reilusti ennen muita.

Suosikiksi luotettu Vili Kuupper tuli muita myöhemmin auton taakse ja laukkasi kirivaiheessa loppukaarteen alussa.

“Hevonen hapuili auton taakse käännyttäessä, mutta saatiin se paikka, mikä muutenkin olisi ollut”, Vili Kuupperia ajanut Peter Lindroos selvitti. “Matkalla vauhti oli hiljainen, ja meillä oli sellainen hevonen, jolla ei pysty matkalla tekemään ratkaisuja. Viimeinen puolikas oli aika kova ja me jäätiin neljännelle radalle, niin ravi vaan hukkui.”

 

Toto65-5: Myös Kuopion ravien viimeisen lähdön vienyt So Clueless oli toiseksi pelatuin. Suoraviivaista taktiikkaa sen ohjissa käyttänyt Iikka Nurmonen saalisti entisellä kotiradallaan kaikkiaan kolme täysosumaa.

Voitto tuli hyvin niukasti tuloksella 16,0a/2100 metriä, mutta So Clueless sai painetta jo matkan varrella ja tsemppasi siihen nähden rehdisti perille.

“Hevosen kanssa ja muutenkin on ollut tässä viime päivinä aikamoista, ja iso kivi tipahti nyt sydämeltä ja muutenkin tuntuu hyvältä”, valmentaja Janne Kuosmanen huokaili.

Ensimmäisessä kaarteessa kolmannelta radalta kuolemanpaikalle päässyt Minto’s Daisy Star sai toisen kaarteen alussa selän eteen, kun alussa haparoinut suosikki Lago Negro kiersi voimalla kärjen rinnalle.

Minto’s Daisy Star iski maalisuoralle tultaessa kiriin ja työntyi viime hetkillä lähes kokonaan So Cluelessin ulkopuolelle. Takasuoralla taustalta neljättä rataa pitkin vauhdilla kärkiryhmään kiertänyt Bakels Birdland jaksoi puristaa lopussa vielä kolmanneksi. Sisäkautta yrittänyt Fika ei päässyt tulemaan viime metrejä vapaasti.

 

Toto65-6: Sama linja jatkui Forssan päätöskohteessa, jota toiseksi eniten merkitty Andree hallitsi koko 1640 metrin ajan. Tasaisella vedolla syntyi tulos 15,5a.

“Andree sai tehdä ihan oman juoksunsa ja meni helposti. Se oli oikein rauhallinen ja oli minusta hyvän tuntuinen, mutta ehkä se ihan paras terä tästä vielä puuttuu”, Sari Tammisen suojattia ajanut Ilkka Korpi arvioi.

Huckleberry Tooma seurasi Andreen takaa tämän tuntumassa toiseksi, ja ensimmäisen kaarteen lopussa kolmannelta radalta toiselle ilman vetoapua päässyt suosikki Hijack’ Em puristi kolmanneksi.