Toto76-voittajat ja rivin arvo

Toto76-1: 1 Ella Boko, 53,30e
Toto76-2: 12 Costello, 165,30
Toto76-3: 11 Jasulito, 803,50
Toto76-4: 1 Seapearl, 6097,80
Toto76-5: 10 Vieskerin Virva, 577,90 (4 oikein)
Toto76-6: 10 Ranch Newman, 6010,10 (5 oikein)
Toto76-7: 1 Laurila’s Denethor, 18030,50 (6 oikein)

Seitsemän oikein -tuloksia ei löytynyt, joten ensi lauantaina Kuopiossa yli 100 000 euron jackpot.
Kuusi oikein -voitto-osuus 18030,50 euroa

Hevosurheilu raportoi Porin Toto76-kierroksen tapahtumat lähtö lähdöltä. Kierros päättyi Laurila’s Denethorin voittoon.

Toto76-1: Tammojen 16 osallistujan tasoitusajo osoitti jälleen arvaamattomuutensa, kun vain 1,13 prosentin pelikannatuksen kerännyt Ella Boko kiri jymy-yllätykseen.

Ohjastaja Niko Jokela tarjosi ajokilleen nappireissun johtavan takana. Valjakko pääsi maalisuoralla vapaalle radalle ja kiri raskaissa olosuhteissa voittoon tuloksella 20,8 / 2100 metriä.

Henri (Uusi-Marttila) sanoi ennakkoon, että hyvän juoksun jälkeen ei muut tältä karkuun juokse. Voitosta hän ei mitään maininnut”, Jokela naureskeli voittajahaastattelussa.

“Ella Boko tuntui koko ajan niin hyvälle, että ajattelin sen osaava hyvin huijata, jos se ei yhtään lopussa kiri.”

Ykköstila oli viisivuotiaan Ella Bokon uran toinen. Hevosen omistaa Heppa-järjestelmän mukaan Ilona Lahdenranta ja sen kasvattaja on Boko Stables Holland B.V. Henri Uusi-Marttila valmentaa.

Lähdössä toinen oli Mika Forssin ajokki Ranch Movie Star. Kolmas oli Luckyline Krok Seppo Markkulan ohjastamana.

Ella-Boko1216ju

Ella Boko käynnisti yllättäjien liidon Porissa. Kuva: Jarno Unkuri

Toto76-2: Huippuori Costello antoi voiman puhua kylmäveristen tasoitusajossa. Risto Tupamäen ajokki sai ohjastajan mukaan “tälle mukavan juoksun” ja iski maalisuoralla yhteen suursuosikki Juntti-Jussin kanssa. 

Costello jyräsi maalisuoralla eleettä hallittuun voittoon tuloksella 28,0 / 2120 metriä.

Juntti-Jussi oli toinen ennen Taruntuulta ja Esa Holopaista.

Toto76-3: Haastajadivisioonassa Indyana Poliss ja Tommi Ala-Nikkola valtasivat alun tiukassa kiihdytyksessä keulapaikan. Rinnalla matkannut Big Boss Kemp ja Ari Moilanen nakersivat otteen, mutta takaa tultiin ryminällä.

Kolmannessa juoksuparissa ulkona matkannut Jasulito käytti Jukka Torvisen kannustama vauhdikasta kiriään voitokkaasti. De Toy Zena kiri ulkoa hyvin, mutta ei ehtinyt kunnolla haastaamaan voittajaa. Big Boss Kemp jaksoi kolmanneksi.

Toto76-4: Kyvyt Esiin -divisioonassa Gasoline Gal ja Ari Moilanen pitävät Fast Timen ja Erkki-Pekka Mäkisen alussa ulkopuolellaa ja valjakko juoksi keulassa.

Olli Koivunen tarjosi ajokilleen Seapearlille toisessa ulkona mukavan reissun, jonka se palkitsi kirimällä voittoon. Koivuselle voitto oli jo ravipäivän kolmas, kun hän voitti ravien 1. ja 2. lähdön.

Koivusten onnistumisen lähdössä täydensi isä-Harri olemalla maalissa toinen Overfun Matchin rattailla. Arto Hammarin ajokki Wilds Celebrity ylitti maalilinjan seuraavana. Pelisuosikki Quattro Tilly matkasi johtavan rinnalla, mutta paukkuja ei riittänyt voittotaistoon.

Toto76-5: Esa Holopainen pääsi etenemään alussa Villiauran kanssa keulapaikalle. Kaksikko sai rauhoittaa vauhtia selvästi, mutta maalisuoralla voimia ei ollut voittotaistoon.

Mika Forssin ohjastama Vieskerin Virva innostui puolestaan päästelemään kurassa tosissaan ja jyräsi pitkällä kirillä voittoon. Tamman selässä kirinyt Lover kipusi toiseksi ennen Jouni Törmäsen suojattia Alfia.

Toto76-6: Hopeadivisioonassa mentiin päivän teeman mukaisesti: kenttä kääntyi lopussa, ja maalilinjan leikkasi ensimmäisenä yllättäjä.

Olli Koivunen ja Black Dunnock menettivät alussa keulapaikan Antti Teivaiselle ja Westcoast Spiderille, mutta hakivat paikan pian takaisin itselleen. Black Dunnock jaksoi vetää pitkään, mutta joutui tyytymään pronssiin.

Seppo Markkulan ajokki Ranch Newman sai säästää kaikki paukut loppuun ja se kiri ulkoa voittoon. Niko Jokelan ajama Pedro Bi saapui edellä mainittujen välissä maaliin.

Toto76-7: Seppo Markkula ja Laurila’s Denethor eivät pystyneet alussa puolustamaan keulapaikkaa Sahara Rougea ja Niko Jokelaa vastaan pronssi- vs. kultadivisioonassa.

Sahara Rouge sai vetää rauhallista tahtia ja tilanne oli pitkään sen hallinnassa.

Maalisuoralla Laurila’s Denethor pääsi vapaalle ja lisää nopeutta saanut ravuri spurttasi varmaan voittoon.

Sahara Rouge oli toinen ja Bear Yankee kolmas. Pelisuosikki Prey Frontline oli hänniltä “tekemättömän paikan” edessä, eikä ehtinyt kärkitaistoon.

Seppo-Markkula-kaksi-76voittoa-Laurilas-Denethor1216ju_7868

Seppo Markkula ohjasti kaksi Toto76-voittoa peräkkäin. Kuva: Jarno Unkuri